0.5 C
Vaslui
06-dec.-2022

Deputatul Adrian Solomon: „Economia României nu stă în femeia de serviciu”. Vasluienii îi răspund: „Ce să-i ceri unui tovarăș shaormar?”

- Advertisement -

REACȚII… Deputatul Adrian Solomon revine în atenția publică cu o nouă declarație controversată, de data aceasta în ceea ce privește supraimpozitarea, începând cu 1 august, a contractelor part-time (cu o jumătate de normă) la nivelul contractelor full – time (cu normă întreagă, de 40 ore/săptămână). Contactat de jurnaliști și întrebat dacă nu cumva măsura îi va afecta pe o parte dintre angajați, precum femeia de serviciu care face curățenie la blocuri, deputatul PSD, Adrian Solomon, a dat o declarație ce a stârnit reacții de revoltă atât în rândul contracandidaților politici, cât și a cetățenilor de rând. „Nu cred că economia României stătea în femeia de serviciu și nu cred că ea a fost ținta… E greu de venit cu exemplul cu femeia de serviciu pentru a schimba legea. Nu acesta este exemplul care trebuie să ni se aducă în vedere. Unde e problema?”, a spus deputatul Solomon pentru Europa Liberă. De asemenea, acesta a mai adăugat că „este cea mai corectă soluție, a mai funcționat și între 2018 și 2020. Nu cred că există un om care să trăiască din două ore de muncă. Ceilalți, care sunt colecționari de contracte de câte două ore, vor plăti doar pentru un contract norma întreagă, nu pentru patru contracte”, a fost poziția președintelui Comisiei de Muncă din Camera Deputaților. Unul dintre cei care a criticat viziunea social-democratului este deputatul USR Mihai Botez: „Social-democratul” Solomon nu ratează nici o ocazie de a face afirmații jignitoare la adresa oamenilor care execută munci pe care el nu le consideră „demne”. Scopul lui este bunăstarea colegilor de partid, nu a cetățenilor care muncesc să își întrețină familiile”.

Vasluienii care lucrează part-time vor fi supraimpozitați la nivelul contractelor full – time începând cu 1 august. Măsura adoptată de Guvern îi va afecta în special pe agenții economici și angajații onești, care nu se ascund  în spatele unui contract full-time, ci lucrează în domenii în care nu se justifică un program cu normă întreagă. Prevederile nu se aplică elevilor sau studenților cu vârsta de până la 26 de ani, ucenicilor până la 18 ani, persoanelor cu dizabilități, pensionarilor sau celor care au un contract de muncă full time pe lângă cel part-time. Un exemplu elocvent îl reprezintă femeile de servici, care fac curățenie în blocuri și nu sunt angajați de o firmă. Specialiștii financiar au criticat decizia Guvernului, pentru că va duce, potrivit acestora, la desființarea contractelor de muncă part-time și la munca la negru. „Tendința generalizată în piață este că se desființează contractele de muncă part-time și în locul lor nu se semnează contracte de muncă de opt ore. Dacă vă uitați pe grupurile de specialiști în contabilitate, fiscalitate, resurse umane o să vedeți că este o tendință generalizată de a se desființa aceste contracte de muncă cu timp parțial. Efectul: se vor reduce taxele încasate de stat”, susține analistul financiar, Adrian Bența, pentru Europa Liberă.

Deputatul Botez: „din păcate devine „o tradiție” ca domnul Solomon să mai jignească pe cineva, “o tradiție” care dăunează imaginii județului Vaslui”

Declarația deputatului Solomon, potrivit căreia „economia României nu stă în femeia de serviciu”, a produs revoltă în spațiul public. Unul dintre cei care au reacționat este deputatul Mihai Botez: „Social-democratul Solomon nu ratează nici o ocazie de a face afirmații jignitoare la adresa oamenilor care execută munci pe care el nu le consideră „demne”. Scopul lui este bunăstarea colegilor de partid, nu a cetățenilor care muncesc să își întrețină familiile. În cazul în care nu sunteți familiarizați cu ultimele dezbateri din domeniul fiscal, Guvernul a adoptat de curând o ordonanță prin care supra-taxează contractele part-time, urmând ca aceste persoane să plătească taxe la nivelul unui salariu minim. De această măsură va fi afectat și personalul care face curățenie în firme, asociații de proprietari și alte locuri, unde angajarea full-time nu s-ar justifica. Din păcate devine „o tradiție” ca domnul Solomon să mai jignească pe cineva, odată la câteva luni, “o tradiție” care dăunează imaginii județului Vaslui, o imagine pe care sute de oameni, inclusiv cei care fac curățenie, se chinuie să o îmbunătățească zi de zi, prin munca pe care o fac. Economia României stă în fiecare cetățean care muncește cinstit. Niciodată să nu vă fie rușine de munca legală și cinstită pe care o faceți”, a scris pe Facebook deputatul USR.

Vasluienii îi răspund deputatului Solomon: „Corect! Stă în p**i din parlament care iau pensii nesimțite pe spinarea femeilor de servici”

Nici vasluienilor nu le-a plăcut declarația deputatului Solomon, în mediul online fiind publicate mai multe comentarii. Redăm o parte dintre ele: „Adevărat! Femeia de serviciu spală, nu are loc în logica voastră!”, „Acest individ, ca și marea majoritate a politicienilor noștri, au uitat ce este respectul față de cel care muncește pentru prosperitate. Nu este posibil ca astfel de indivizi de teapa acestui Solomon să mai supraviețuiască politic. Aceștia trebuie îndepărtați din funcțiile publice și trimiși la muncă”, „Corect stă în p**ii din parlament care iau pensii nesimțite pe spinarea femeilor de serviciu”, „Economia României, nu stă nici în dormitul în Parlament a celor aproape 600 de parlamentari. Aș spune chiar că ăștia o povară pentru economie”, „Ce să-i ceri unui tovarăș shaormar?”, „Economia României stă în deșteptăciunea parlamentarilor”, „Foamea de bani! Cu aceste măsuri încurajează munca la negru”, „Economia stă în tine Solomoane!”, „Ați început să vă dați la țurloaie. Toți sunteți la fel. Atenție la Codul Muncii, sunt patroni cărora le muncești 10 ore pe zi și te pontează 2 sau 4 ore”, „S-a văzut în funcție mare și nu-și mai vede lungul nasului asta e…”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. Bai fratilor…nu Mitica l-a nominalizat pe el si pe finu-su Popica la Parlament?
  Intrebati-l pe Mitica despre idioteniile astuia.
  Dar acus, acus, cel din poza de sus (nu vreau sa-i pronunt numele), impreuna cu finu-su, vor sa-l dea jos pe Mitica, care si el, la randul lui, s-ar fi saturat de cei doi.

 2. Vasluieni, sunteti vinovati pentru ca asemenea gunoaie au ajuns in Parlament, la fiecare scrutin va ingramaditi sa votati PSD fara sa ganditi, acest partid primeste cele mai multe voturi de la voi, alaturi de PNL si USR. Si mai sunt tradatorii de tara care voteaza UDMR pentru ca sunt pusi observatori din partea acestui partid, sper sa fiti judecati pentru tradare.

 3. Puterea exemplului nu este doar o forma de educație, ci este SINGURA.
  Ce se întâmplă când nu conduci prin puterea exemplului?
  Când liderii nu practică ceea ce predică, poate fi aproape imposibil ca o echipă să dea rezultate remarcabile. Cum poate cineva să aibă încredere într-un lider care vorbește despre un lucru, dar face complet opusul?

  Crezi că soldații lui Alexandru cel Mare ar fi luptat cu aceeași dăruire dacă acesta ar fi stat pe vârful unui deal, ferit de luptă? Probabil că nu. El ar fi fost doar un alt general mediocru din cărțile noastre de istorie, în locul liderului de succes pe care îl știi astăzi.

  Și cam așa merg lucrurile și cu echipa ta. Dacă spui un lucru și faci complet altceva, probabil că în timp membrii acesteia nu te vor urmări cu entuziasm. Și de ce ar mai face-o? Tot ce le spui după aceea poate fi privit cu suspiciune și îndoială. Este posibil să nu aibă încredere că faci ceea ce trebuie sau că știi despre ce vorbești. Este posibil să nu mai creadă în tine.

  Liderii buni își împing oamenii să meargă mai departe folosindu-se de emoții și având o viziune. Însă, dacă ești în fruntea unei echipe care nu are încredere în tine, productivitatea poate scădea, iar entuziasmul poate să dispară. Viziunea pe care încerci atât de mult să o transpui în realitate poate să se năruie pentru că echipa ta nu mai crede în ea.

 4. Domnule deputat, aveți perfectă dreptate, dar pentru unul ca mine, care a satisfacut stagiul militar la compania 1 pompieri Ploiești în perioada 4 ianuarie 1983 /30 august 1984 aveți vreo propunerea în calitatea
  pe care o aveți? Dacă nu, când pot să vin la biroul dumneavoastră, să ca spun ce doresc!

 5. Un neica nimeni care sa rătăcit printre alții și pe care îl tine Pesede în brate întrucât din ăștia are nevoie Buzatu.
  Poate sa referit la soția lui când a spus de femeia de servici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.