spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Deputatul în primul Parlament, Vasile Năstase, despre cea de a 24 aniversare a independenţei RM: „Este o zi de doliu!”

- Advertisement -

La 24 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă, Republica Moldova rămâne a fi un stat captiv. Potrivit deputatului în primul Parlament, Vasile Năstase, membru al Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, puterea a fost uzurpată în deosebi după anul 2001 de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat, liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin.

„Avem un stat captiv, un stat în care puterea a fost uzurpată. Cine sunt uzurpatorii? Aşa zisul oligarh Vladimir Plahotniuc a pus mâna pe justiţie, pe fluxurile financiare şi pe sistemul bancar împreună cu Vladimir Filat, Mihail Ghimpu şi Vladimir Voronin. Cel mai grav este că după 2009, atunci când noi aşteptam o schimbare radicală, elementul de uzurpare a puterii de stat a devenit foarte evident. La ora actuală, noi am ajuns la cea de a 24 aniversare a independenţei Republicii Moldova, în care toţi cei care am votat această independenţă, declarăm clar şi răspicat că este o zi de doliu!”, a menţionat Vasile Năstase.

În context, fostul deputat a afirmat că anume Vladimir Filat, Vladimir Plahotniuc şi Mihai Ghimpu au partajat instituţiile statului. „Anume ei au partajat politic instituţiile de reglementare, anume ei sunt acei care ţin Republica Moldova pe loc, nu-i permit să se dezvolte. Cetăţenii Republicii Moldova au ajuns la limita genocidului social. Oamenii aceştia primesc pensii de 200 de lei, iar facturi de 2000 de lei. Chiar preşedintele Curţii Constituţionale a declarat că Ziua Independenţei este un recviem al unui stat eşuat. Atunci ce să mai zici de ceilalţi cetăţeni care abia îşi duc zilele. Situaţia este foarte gravă”, a spus Vasile Năstase.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2015/8/27/deputatul-in-primul-parlament-vasile-nastase-despre-cea-de-a-24-aniversare-a-independentei-rm-este-o-zi-de-doliu/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.