Descindere cu scandal într-un bar, un „ciudos” neinvitat a pârât petrecăreții la Poliție!

AU UITAT DE COVID… În comuna Boțești, acolo unde nu demult, autoritățile județului calculau o rată de infectare cu virusul Sars-Cov-2 de 3,54 la mia de locuitori, s-au lăsat baltă toate regulile sanitare și s-a încins petrecerea de Crăciun! Mai exact, în noaptea de 26 spre 27 decembrie, într-un bar din satul Gugești, peste 20 de persoane s-au strâns la un chef ca-n vremurile bune. Gurile rele însă spun că un consătean „ciudos”, care nu a fost invitat la distracție, a pus mâna pe telefon și s-a răzbunat pe petrecăreți, chemând Poliția. Când era hora mai apringă și sârba mai în toi, au ajuns și polițiștii. Amenzile împărțite au fost în valoare totală de aproape 20.000 de lei. „Dacă s-au adunat la petrecere, deși știau că nu este voie, înseamnă că și-au asumat”, spune primarul Adrian Pantea. Edilul-șef de la Boțești spune că nu a avut cunoștință despre evenimentul petrecut în localitatea Gugești. „Eu înțeleg că sunt sărbători și tineretul vrea să se distreze, dar le recomand tuturor să mai aibă puțină răbdare, să treacă problema aceasta cu Covidul, începe și campania de vaccinare, după care să putem să petrecem cu toții sănătoși și fără frica amenzilor, toate sărbătorile”, a fost mesajul primarul Adrian Pantea, pentru locuitorii comunei Boțești.

E greu fără petreceri de sărbători, dar mai greu e cu amenzi de aproape 20.000 de lei! Așa au concluzionat participanții la un chef în Gugești, care s-a vrut a fi unul secret, dar care, din pricina unui cârcotaș, a ajuns la urechile Poliției. „A fost un prost care a turnat! Știm noi cine, este un ciudos, care de asta nici nu e băgat în seamă de nimeni. Nu cred că stătea Poliția prin Gugești, să tragă noaptea cu urechea pe la bar, ca să vadă că avem noi distracție”, spune unul dintre cei amendați. Indiferent însă de cine a anunțat Poliția, descinderea a arătat că la barul respectiv regulile sanitare erau încălcate.

Nimeni n-a scăpat fără o amendă!

„În noaptea de 26 spre 27 decembrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși a Poliției Municipiului Huși au constatat că, pe raza localității Gugești, comuna Boțești, județul Vaslui, administratorul unui agent economic a permis funcționarea unui bar într-un spațiu public închis. La acest local era în desfășurare un eveniment cu caracter privat, cu participarea unui număr mare de persoane. Polițiștii care au descins la fața locului au identificat 21 de persoane aflate în incinta localului și au sistat desfășurarea evenimentului. Ca urmare a celor constatate, organizatorul evenimentului a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.500 de lei, iar persoanelor care au luat parte la eveniment le-au fost aplicate 20 de sancțiuni, în valoare totală de 16.780 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

„Au știut foarte bine care sunt regulile, care sunt amenzile, așa că, dacă au organizat petrecerea, înseamnă că și-au asumat”

Primarul comunei Boțești, Adrian Pantea, spune că nu a avut cunoștință despre acest eveniment. „Pe noi Poliția nu ne informează despre acțiunile sale și de aceea nu am știut ce s-a întâmplat. Nu am știut că s-a organizat acea petrecere la barul din Gugești. Tot ce pot să spun, ținând seama de amenzile mari pe care le-au primit cei găsiți acolo, este că eu cred că ei și-au asumat treaba asta. Știu că tineretul vrea să se distreze, dar acestea sunt regulile. Au știut foarte bine care este situația, care sunt amenzile, așa că, dacă au organizat petrecerea, înseamnă că și-au asumat totul”, a spus primarul Adrian Pantea. Acesta a mai precizat în legătură cu rata crescută în privința incidenței cumulate, constatată în toamnă în comuna Boțești, faptul că, deși pe hârtie era vorba despre 3,54 la mia de locuitori, în realitate lucrurile erau cumva altfel. „Vedeți dumneavoastră, dacă atunci, să spunem, erau 6 persoane din comuna noastră cu Covid-19, câteva dintre ele nu erau aici, erau pe la spital sau pe la un centru social și tot așa. Dar pentru că figurau cu domiciliu în Boțești, ei apăreau că sunt aici și iată așa a reieșit pe hârtie că la noi e focar de infecție. Pe de altă parte, noi am căutat în permanență să spunem locuitorilor comunei noastre că trebuie să respecte regulile, să poarte mască, să păstreze distanța fizică. Mesajul meu pentru toți locuitorii este să respecte în continuare aceste reguli sanitare și să mai aibă un pic de răbdare, că dacă începe și vaccinarea, nu mai este mult până când vom trece peste pandemia aceasta. Un pic de răbdare și apoi, dacă suntem sănătoși și nu mai e risc de îmbolnăvire, putem să revenim la viața normală și să petrecem fără nicio problemă”, a spus primarul comunei Boțești, Adrian Pantea.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ