spot_imgspot_img
7 C
Vaslui
20-apr.-2024

VIDEO | Detalii șocante: urmăriri cu mașinile prin oraș, automutilări și tentative de suicid la o școală din Vaslui

- Advertisement -
Avocatul vine cu băiatul său de mână la terasa unde era restul clasei, iar după câteva discuții mai aprinse cu unii colegi ai fiului său, îl lovește pe unul dintre aceștia cu cotul peste ureche.

UNDE NE SUNT PEDAGOGII?… Detalii de-a dreptul șocante ies la iveală în cazul bătăii care a avut loc în fața Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Vaslui, în care a fost implicat un avocat din oraș. Cotidianul Vremea Nouă a intrat în posesia procesului verbal care a fost întocmit imediat după ședința cu părinții, la care au participat dirigintele, directorul unității de învățământ, dar și un consilier școlar. Din discuțiile purtate între părinți și cadrele didactice, aflăm, mai nou, că elevii de gimnaziu sunt predispuși la automutilare, în timp ce alții se gândesc și mai departe, la cum să-și încheie definitiv socotelile cu viața. Pare incredibil cum niște copii care au tot viitorul în față au fost aduși în această stare. Cu siguranță nu s-ar fi ajuns aici dacă unitatea de învățământ, în încercarea de a-și păstra imaginea imaculată, nu ar fi ținut toată această stare conflictuală sub preș timp de trei ani. Pentru că, potrivit acelui proces verbal, avocatul acuzat că a bătut, zilele trecute, un elev în fața școlii nu se afla la prima abatere de acest fel. În urmă cu aproape trei ani, pe când copiii erau în clasa a V-a, acesta ar fi intrat în sală și ar fi altoit un alt elev, premiantul clasei, pe care apoi l-a amenințat că abia așteaptă să împlinească 14 ani, pentru a-l da în judecată. De frica avocatului, elevul respectiv s-a și mutat la altă școală, însă conflictul nu s-a stins. Rând pe rând, în vizorul bărbatului au intrat și alți elevi, care la rândul lor au fost loviți de avocatul agresiv. După publicarea materialului de ieri, redacția ziarului Vremea Nouă a intrat în posesia unui filmuleț în care se vede clar cum același avocat vine cu băiatul său de mână la terasa unde era restul clasei, iar după câteva discuții mai aprinse cu unii colegi ai fiului său, îl lovește pe unul dintre aceștia cu cotul peste ureche.

Bullying-ul e o plagă la nivel mondial, însă în timp ce alte țări chiar iau măsuri pentru combaterea lui, majoritatea unităților de învățământ din România doar se prefac că luptă cu acest fenomen. Cazurile de bullying din școlile românești se aseamănă cu infecțiile nosocomiale din spitale, în sensul că toată lumea știe de existența lor, însă nimeni nu le raportează, de teamă ca imaginea instituției să nu aibă de suferit. Stă mărturie ceea ce s-a întâmplat zilele trecute, în fața Școlii “Mihai Eminescu” din Vaslui, când un elev de clasa a VIII-a a fost bătut de tatăl unui coleg de clasă. Imediat după incident, dirigintele clasei respective a organizat o ședință cu părinții, la finalul căreia a fost completat un proces verbal. Din acel document, aflăm că starea conflictuală trenează de câțiva ani, cu intrări intempestive ale părinților la ore, peste profesori, cu urmăriri de mașini prin oraș, și inclusiv cu încercări de automutilare în rândul elevilor. În toți acești ani, unitatea de învățământ s-a făcut că nu vede scandalul, preferând să-l țină ascuns sub preș. Cotidianul Vremea Nouă publică în ediția de azi procesul verbal, în integralitatea lui, pentru a semnala, înainte de toate, gravitatea acestor fapte, dar și în speranța că măcar în ceasul al 12-lea Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și unitățile de învățământ din județ vor conștientiza cât de important este să-ți asumi că ai o problemă, chiar cu riscul de a-ți știrbi imaginea imaculată.

“Proces Verbal- Ședința cu părinții clasei a VIII-a A, Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Vaslui, încheiat astăzi, 26.09.2022”

Pentru că în documentul semnat de părinții prezenți la ședință se face referire la tentative de suicid și încercări de autovătămare, redacția a decis să nu facă public niciun nume, cu excepția cadrelor didactice. “Pe ordinea de zi: situația conflictuală dintre elevul A. L. și părinții acestuia, pe de o parte, și elevii clasei a VIII-a A și părinții acestora, pe de altă parte. Din partea școlii au participat dl. director prof. Nemțanu Marius, dl. prof. diriginte Racoviță Gabriel, doamna prof. consilier școlar Nechita Luminița. Motivul principal pentru care a fost convocată ședința în cauză: agresiunea fizică a părintelui A. R. asupra elevului P. I, din data de 22.09.2022, în fața unității de învățământ și situația conflictuală generată de această întâmplare. Primul părinte care a luat cuvântul a fost domnul A. R. Acesta susține că a fost jignit personal de elevul P. I., că fiul său a fost amenințat și că dumnealui nu l-a lovit pe P. I. Acesta din urmă s-ar fi împiedicat de piciorul domnului A. R. și ar fi căzut. Domnul A. R. susține că este afectat de această situație încă din clasa a V-a, că a încercat să vorbească cu familia P. Domnul A. R. susține că copilul său este terorizat de unii elevi din această clasă. El cere ca toți copiii să se comporte ca niște copii, să fie trimiși la școală pentru a participa la ore. Domnul A. R. afirmă că, de patru ani, fiului său i se rup hainele de către alți copii, i se distruge stiloul. Domnul. A. R. susține că are informații că elevul P. I. a avut scăzută nota la purtare în anul școlar anterior pentru că a sărit la bătaie la domnul diriginte al clasei, lucru care nu este confirmat de dl. Racoviță.

În cadrul acestei ședințe, au luat cuvântul și alți părinți ai copiilor din clasă. Domnul. A. îl întreabă pe domnul A. R. dacă nu consideră că acordă o atenție exagerată unor lucruri relatate de fiul său acasă; dacă s-a gândit vreodată că situația reală a fost denaturată de fiul său, A. L.?

Doamna D. încearcă să ia cuvântul, domnul A. R. precizează că el nu are nicio problemă cu fiica ei, T.D. Mama elevei afirmă că fiica sa îl respectă pe A. L., nu a avut conflicte cu acesta și cu toate acestea, T. spune acasă despre domnul A. R. că acesta este exagerat. După ședința în care eleva a participat în calitate de șefă a clasei, în clasa a V-a, în care s-a analizat conflictul dintre familia A. R și familia elevului P. S., aceasta a venit acasă plângând și a întrebat «cu ce drept trebuie să suport eu țipetele acestui părinte?» Doamna D. atrage și ea atenția asupra grijii exagerate a familiei A. R. față de întâmplările, de multe ori minore, pe care A. L. le relatează acasă. Elevul A. L. nu a învățat să-și gestioneze singur conflictul pe care îl are cu alți copii. Doamna D. ține să sublinieze încă o dată că fiica sa, T., își exprimă regretul față de această situație conflictuală care persistă la ei în clasă. Doamna P., mama elevului O. P., îl întreabă și ea pe domnul A. R. dacă și-a pus vreodată întrebarea dacă tot ce află de la fiul său, A. L., este și adevărat? «V-ați întrebat vreodată dacă cumva L. exagerează când povestește acasă? V-ați întrebat dacă vă spune tot?» Doamna P. afirmă că pe tot parcursul clasei a VII-a, fiul ei a fost jignit de elevul A. L. I s-a spus încontinuu că este înalt ca un stâlp de telegraf. Domnul A. R. susține că toți elevii din clasă l-ar dori alungat din clasă pe copilul său, A. L., pentru ca astfel să revină în clasa aceasta elevul P. S., elev ce a părăsit acestă școală în urma unui conflict cu familia A. R.

Domnul director prof. Nemțanu Marius, despre incidentul dintre domnul A. R. și elevul P. I, afirmă că școala deține înregistrarea de pe camerele video în care se vede clar cum minorul este lovit. Pune în vedere domnului A. R. că ar fi trebuit să facă sesizare în școală vizavi de comportamentul elevului P. I. S-au desfășurat ore de consiliere în școală. A avut loc consiliul clasei pentru analiza evenimentelor petrecute în data de 22.09. 2022. Doamna și domnul A. au încercat pe tot parcursul ședinței să întrerupă orice părinte ce dorea să-și exprime punctul de vedere. Doamna P., mama elevului O. P., atrage atenția asupra unui fapt petrecut în clasa a VI-a. Domnul A. R. l-a agresat pe fiul doamnei, l-a târât de mână din zona gării până în zona Ilvas, la blocul unde locuiește familia A., pentru a-i arăta acestuia că acolo există camere de filmat. În continuare, a luat cuvântul doamna consilier școlar, prof. Nechita Luminița. Doamna profesoară s-a adresat tuturor părinților afirmând că noi, părinții, suntem modele pentru copiii noștri. Dacă copiii văd în familie anumite comportamente, atitudini, ei asta vor repeta în societate, ei asta urmează ca și model. Copiilor, noi, părinții, trebuie să le creem independență, să-i ajutăm să învețe, să-și rezolve problemele. Supraprotecția nu duce la nimic bun. Vârsta adolescenței este foarte dificilă. S-a discutat la ore despre bullying, despre violență. Noi, părinții, trebuie să ni-i ținem alături pe copiii noștri, să tăiem bariera dintre noi, să ni-i apropiem, dar să le dăm și libertate. Preocuparea copiilor nu ar trebui să fie ce fac părinții acasă. Doamna A. a luat cuvântul pentru a atrage atenția asupra unui fapt petrecut la finalul clasei a VII-a, când doamna A. (n.r. mama elevului. A. L.) a intrat în școală, în clasă, în timpul orei de engleză și i-a agresat verbal pe elevii R. A. și M. L. Doamna A. (n.r. mama elevului. A. L.) l-a jignit pe R. A. în fața tuturor colegilor, numindu-l golan. Acești copii sunt timorați de atitudinea domnului A. R. încă din clasa a V-a, când acesta l-a agresat în clasă pe elevul P. S. Când unei alte eleve din clasă i-au fost adresate cuvinte jignitoare de către elevul A. L., acestea nu au fost recunoscute, deși au fost afirmate de mulți colegi de clasă. Mulți părinți afirmă că au fost contactați telefonic de domnul A. R. pentru a li se spune că nu știu să își educe copiii. Doamna A. relatează că domnul A. R. a sunat la Jandarmeria Vaslui, acolo unde soțul doamnei lucrează, și fără ca măcar să se asigure că vorbește cu tatăl elevului A. R., s-a recomandat avocat A. R. și și-a amenințat interlocutorul de telefon că dacă nu știe să își educe băiatul îi va da în judecată. Domnul A. R. a vorbit atunci la telefon cu un alt angajat a Jandarmeriei Vaslui ce are același nume de familie cu cel al colegului de clasă al fiului său. Doamna *** prezintă și dumneaei situații mai mult decât neplăcute prin care a trecut fiul său, ***. Elevul A. L. îi spune mereu acestuia că este sărac, că nu va avea niciodată haine, încălțăminte ca ale lui. *** a venit acasă zgâriat pe mâini, și-a provocat singur rănile spunând că el nu va merge niciodată în Dubai, așa cum merge colegul lui, A. L. În seara de 22.09.2022, domnul A. R. a adus jigniri părinților și domnului diriginte pe grupul de Whatsapp al clasei. Pentru injuriile aduse pe grupul de părinți, se apreciază din partea celor prezenți că ar fi oportun ca domnul. A. R. să își ceară scuze, lucru care nu se întâmplă. Vizavi de afirmația domnului A. R., că eleva ** a vrut să se sinucidă, tatăl acesteia, domnul *** l-a întrebat pe domnul A. R. dacă nu considera că ar fi fost oportun să-l contacteze imediat ce a aflat această informație. Copiii i-au povestit doamnei profesoare că sunt urmăriți cu mașina prin oraș de către doamna A. (mama elevului A. L.). La momentul susținerii acestor afirmații, elevul A. L. nu a negat, susține doamna profesoară. Doamna A. (n.r. mama elevului A. L.) afirmă că ea își aduce fiul la școală cu mașina și îl ia de la școală cu mașina, zi de zi, pentru că doar o dată a încercat să îl lase singur și acesta a fost urmărit până acasă de unii colegi de clasă. Doamna profesoară Nechita subliniază încă o dată că un copil de 14 ani trebuie lăsat să se descurce și singur. Un alt părinte ia cuvântul. Doamna L., mama elevei M. L., afirmă că doamna A. (mama elevului A. L.) i-a spus elevei că <<mai bine te calc cu mașina>>. Cu altă ocazie, eleva M. L. a fost urmărită de mașina doamnei A. până acasă. Doamna consilier prof. Luminița Nechita încheie ședința cu promisiunea că va purta discuții și consiliere cu toți copiii din clasă. Familia A. a fost invitată din nou la consiliere; toți părinții care doresc să vină la consiliere împreună cu copiii sunt invitați să ia legătura cu doamna consilier”, se arată în procesul verbal semnat după ședința cu părinții.

O nouă probă împotriva avocatului

Tot după publicarea articolului de luni, la redacția ziarului Vremea Nouă a fost trimis un filmuleț care îl are protagonist pe același avocat acuzat că ar fi bătut un copil de clasa a VIII-a chiar în fața școlii. De această dată, incidentul are loc pe terasa unui restaurant din Vaslui, unde se află aproape toți colegii fiului său. La un moment dat, își face apariția și bărbatul împreună cu băiatul lui, pe care îl trage de mână după el. Cei doi se duc glonț la una dintre mese, iar avocatul începe să certe un copil. După câteva zeci de secunde, cei doi schimbă masa, unde bărbatul începe să se răstească la alți colegi de-ai băiatului său. Avocatul nu se mulțumește însă doar cu atât, iar în minutul 1:15 de pe video se vede cum îi aplică o lovitură cu cotul peste ureche unuia dintre copii, care de durere își duce mâna în zona capului. Această agresiune nu a fost raportată la poliție, ceea ce i-a dat aripi bărbatului, care zilele trecute a recidivat în fața școlii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

  1. Hai mai…lasati o balta! Copiii se cearta, se împacă….aici e vorba de orgolii părintești! „Fătălăul” ( by Dana Budeanu) de avocat a decăzut total dacă a ajuns sa lovească un copil. Este un nesimtit sadea! A găsit cu cine sa si măsoare forțele! De ce nu și găsește pe cineva de măsură lui! Dar probabil tuturor le place balacareala prin presa, băgarea în seama! Iar politia, parchetul ….sa si facă treaba chiar dacă se considera un mare avocat, fiindca orice nas își are nasul! Nu mai fiți lași și aplicati legea indiferent cine e!

    Răspundeți

  2. Dirigintele si ceilalti profesori care timp de 3 ani au acoperit fapte asemanatoare comise de individul in cauza sunt tainuitori si trebuie tratati ca atare.Agresorul trebuie sanctionat conform normelor Dreptului Penal.In acelasi timp trebuie amintit ca scoala nu poate lua nici o masura coercitiva impotriva celor care nu respecta regulamentul scolar.Toti ministrii care s-au perindat la conducerea Ministerului Educatiei…. , au avut grija sa modifice Legea Invatamantului in asa fel incat cei care gresesc in mod flagrant sa nu mai poata fi pedepsiti.De fapt in Lg.1/2011 nu prevede sanctiuni pentru elevi si acelasi lucru a fost omis si in proiectul Lege pentru invatamantul preuniversitar din Iulie 2022.

  3. Dar poliția română pe unde este? Față de un asemenea cetățean care este avocat nu se poate sesiza din oficiu? Alo? Poliția? La pușcărie cu infractorii care trebuie pedepsiți pentru comiterea de infracțiuni. Sau, cumva, unii ce au o anumită calitate nu încap în celulele existente?

  4. Titlu idiot. Titlul corect este „unde este educația parintilor?”. Degeaba se chinuie profesorii în școală. Unii cred ca dacă duci plodul la școală, răspunderea educatiei în familie se transfera profesorilor. Fals!

  5. Archip, vorbești din experiența sau din auzite, veziti de ….., cât ai fost și tu……,nu prea ai făcut mare lucru, nu prea a avut nimeni ce invata de la tine, decât linsul de clanțe, etc….,

  6. Profesorii sint genți fără torți și jandarmii sint niște onanisti și fricoși. Se apară ca merg cu duba și amendează bețivii pe strada. În rest trebuie schimbat sistemul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.