spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
17-apr.-2024

Dezinsecție de combatere a țânțarilor, muștelor și căpușelor la Bârlad

- Advertisement -
ATENȚIE… Sunt solicitați crescătorii de albine și pasionații de sericicultură în luarea de măsuri de protejare, deoarece insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase.

SFATURI UTILE… SC CUP SA Bârlad efectuează, în nopțile de 16/17 iunie și 17/18 iunie, lucrări de combatere a insectelor (țînțarilor, muștelor și căpușelor) terestră pe domeniul public al municipiului Bârlad. Sunt solicitați crescătorii de albine și pasionații de sericicultură în luarea de măsuri de protejare, deoarece insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase.

Dezinsecția începe în noaptea de miercuri/joi (16/17 iunie), în intervalul orar 23.00 – 5.00. Se va lucra în Grădina Publică, Parcul V.I.Popa, prin locuri de joacă pentru copii, spații verzi dintre blocuri și case, scuaruri și aliniamente stradale zona de N. În noaptea de Joi/Vineri – 17-18/06-, interval orar 23:00 – 5:00, se va face dezinsecția printre spațiile verzi din zonele de blocuri și case rămase neacoperite de noaptea de dinainte, prin zona de protecție a pârâului Valea Seacă și canale deschise, prin Parcul Mihai Eminescu, locuri de joacă pentru copii, scuaruri si aliniamente stradale zona Sud. Insecticidul folosit la actiune va fi K-OTHRINE EC 84, produsul este avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, având avizul Nr. 5014BIO/18/12.24. În funcție de condițiile meteorologice, lucrările vor fi reprogramate la interval de 24 ore. Sunt solicitați crescătorii de albine și pasionații de sericicultură în luarea de măsuri de protejare, deoarece insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase.

Masuri de prim-ajutor în caz de intoxicație cu insecticidul folosit K-OTHRINE EC 84

Prima măsură care se va lua imediat, se va ieși din zona periculoasă. Așezați și transportați apoi victima într-o poziție laterală stabilă. Scoateți imediat hainele contaminate și depozitați-le în siguranță. În caz de inhalare, se va ieși la aer curat, se va culca persoana respectivă și se va ține la căldură. Se va anunța imediat un medic sau spitalul de urgență. Pentru contactul cu pielea, spălați cu multă apă și săpun sau, dacă este disponibil cu polietilenglicol 400 și clătiți apoi cu apă. Apa caldă poate crește în mod subiectiv senzația de iritare/parestezia. Acesta nu este un semn de intoxicație sistemică. În cazul pielii iritate, aplicați uleiuri sau loțiuni cu vitamina E. Dacă simptomele persistă, se va chema un medic. Dacă sunt atinși ochii, se va clăti imediat și din abundență cu apă, inclusiv sub pleoape, timp de cel puțin 15 minute. Scoateți lentilele de contact, dacă există, după primele 5 minute și continuați să clătiți cu apă. Apa caldă poate crește în mod subiectiv senzația de iritare/parestezia. Acesta nu este un semn de intoxicație sistemică. Aplicați picături pentru calmare, dacă este necesar aplicați picături anestezice pentru ochi. Se va acorda asistență medicală dacă iritația crește și persistă. Dacă insecticidul este ingerat (înghițit), atunci se va clăti gura. NU se va induce stare de vomă. Nu se va lăsa victima nesupravegheată. Se va anunța imediat un medic sau spitalul de urgență.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.