Patroana firmei care ar fi trebuit să furnizeze albumele de prezentare Consiliului Judeţean a recunoscut în faţa instanţei unele ilegalităţi. Letiţia Popa, fina primarului Gheorghe Nichita, a recunoscut că albumele pentru care la CJ se semnase proces-verbal de recepţie nu fuseseră predate. Tot Popa a mărturisit că nu a existat o restituire a albumelor, actul semnat la CJ care atesta acest lucru fiind fals. Până la urmă, firma Letiţiei Popa, Laser Co, a predat albumele către o societate din Suceava pentru a le realiza. În motivarea soluţiei sale, judecătoarea Cristina Maria Stratan susţine că măsura arestării preventive nu se impune întrucât, printre altele, toţi inculpaţii sunt „la primul contact cu legea penală, au studii superioare (…) şi fac parte din familii organizate“. Astăzi, Cristian Adomniţei şi angajaţii săi se vor prezenta la Curtea de Apel Iaşi, unde se vor soluţiona contestaţiile formulate în acest dosar. DNA solicită în continuare arestarea preventivă.
Patroana firmei de la care Consiliul Judeţean Iaşi a achiziţionat pe hârtie sute de albume de prezentare a recunoscut mai multe ilegalităţi comise de angajaţii CJ în afacerea „Albumul“. Letiţia Popa a recunoscut în faţa judecătorilor recepţionarea fictivă a albumelor de prezentare pe care trebuia să le realizeze în cadrul contractului încheiat cu CJ. O altă declaraţie importantă a patroanei de la Laser Co, fina primarului Gheorghe Nichita, este cea prin care Popa recunoaşte că CJ nu i-a restituit niciun album pentru actualizare, aşa cum se preciza în actele întocmite în fals de către angajaţii instituţiei.
Ce a declarat Popa
În motivarea încheierii prin care şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, dar şi angajatele CJ, Teodora Jinga şi Carmen Irimescu au fost plasaţi sub control judiciar se arată că Letiţia Popa a dat declaraţii în faţa instanţei, în primă fază, referitor la respectarea a doar 11 din cele 16 repere stabilite în contractul semnat de Laser Co cu CJ Iaşi. „Această împrejurare este confirmată de inculpata Popa Letiţia care, cu prilejul declaraţiei date în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, a confirmat că la această dată într-adevăr au fost predate doar 11 din cele 16 repere, reperele nepredate având o valoare totală, conform contractului, de 213.000 de lei“, se arată în documentul obţinut de „Ziarul de Iaşi“.
Letiţia Popa a mai precizat că, ulterior, în cursul anului 2014, Laser Co ar mai fi predat o parte din reperele stabilite iniţial, „fără a preciza numărul acestora“. „În categoria acestora nefiind incluse albumele de prezentare care în fapt prezentau valoarea cea mai mare şi care, potrivit declaraţiei acesteia, au primit bun de tipar abia în luna noiembrie a anului 2014“, se mai arată în motivare.