spot_imgspot_img
11.2 C
Vaslui
26-apr.-2024

Doar 40% dintre elevii vasluieni au obținut note de trecere la simularea examenului de Bacalaureat de anul acesta

- Advertisement -
Rezultatele simulării examenului de bacalaureat de anul acesta sunt unele îngrijorătoare. O cauză a acestora poate fi și perioada în care elevii au făcut școală online și nu au mai reușit să se concentreze suficient pe învățătură.

DEZASTRUOS… În perioada 22-1 martie 2021, în Județul Vaslui s-a desfășurat simularea examenului național de bacalaureat pentru elevii clasei a XII-a, în 22 de unități școlare, fără incidențe majore. La nivelul județului, procentul de promovare total este de 40,36%. Din 3083 de elevi înscriși la simulare, doar 1244 au reușit să obțină medii de promovare. Cîțiva dintre aceștia au obținut note de 10, mai exact doar 4 la Limba și Literatura română, 33 de note de 10 la proba obligatorie a profilului și 59 în cadrul probei la alegere a profilului. Numărul celor înscriși pentru simulare a scăzut treptat de la o probă la alta. Astfel, 346 au abandonat gândul de a promova examenul încă de dinainte de a se prezenta la acesta.

Simularea examenului național de bacalaureat a dezvăluit lacunele grave pe care le au elevii în acest moment, mulți dintre aceștia fiind afectați de perioada în care au făcut școală online. La nivelul județului procentul de promovare total este de 40,36%. Astfel, dintr-un total de 3083 de elevi înscriși la simulare, doar 1244 dintre aceștia au reușit să ducă probele până la capăt și să promoveze examenul. 29 dintre cei înscriși au renunțat după prima probă, iar 27 dintre cei prezenți la primele 2 probe au renunțat pe ultima sută de metri. Deși nu au fost mulți cei care au excelat la română, nu aceasta a fost materia care le-a dat bătăi de cap elevilor. Proba de matematică a fost considerată una cu capcane pentru cei de la profilul științe ale Naturii. Contactat telefonic, un cunoscut profesor vasluian și-a exprimat părerea cu privire la această probă: “Subiectul de la BAC, pe care l-au avut cei de la științe ale Naturii la proba de matematică a fost cu mult mai multe capcane decât cel pe care l-au avut cei de la Mate-Info. Nu trebuia dat atât de dificil subiectul, comparativ cu cel de la Matematică-Informatică. Cel de la Mate-Info a fost liniar. Nu a avut nimic special. Nu a fost pe măsura profilului. La Matematică-Informatică, de la un profil puternic, te aștepți să aibă subiecte mai altfel, mai complexe. A fost o simulare blândă pentru cei de la Mate-Info și mai puțin blândă pentru cei de la științe ale Naturii. La proba de mate pentru cei de la Științe ale Naturii ne vom aștepta la procente de promovabilitate mici, față de cei de la Mate-Info. Vă spun sigur. La cum au arătat subiectele, așa cred să fie “, a declarat Adrian Talașman. Reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean nu ne poate oferi momentan mai multe detalii despre situația notelor obținute pentru fiecare profil, dar va reveni cu informații. Totuși, acesta a adăugat că “sunt note și mari și mici la toate liceele. Scopul simulărilor este acela de a se vedea unde sunt lacune, astfel încât profesorii să intervină pe conținuturile respective”. Este bine de știut că “rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune”, precizează regulamentul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.