spot_imgspot_img
26.2 C
Vaslui
29-sept.-2023

Doar judecatorii pot salva acesti copii

- Advertisement -

COMPLICATII Pentru cã politistii huseni nu îl pot decât amenda la Legea 61 pe individul care a gonit, fãrã nici un drept, din casa construitã de binefãcãtori, pe concubina si pe cei doi copii ai ei, s-ar putea ca salvarea lor sã vinã din partea… judecãtorilor! Femeia, aflatã si acum pe drumuri, de mânã cu cei doi micuti, s-a adresat ieri magistratilor Judecãtoriei Husi, pentru a obtine o ordonantã presedintialã, prin care, în cel mult douã zile, cei trei se pot întoarce, linistiti, la casa lor.

DIFICIL Pare greu de crezut, dar nici mãcar politistii nu îi pot veni de hac individului care a ocupat în mod abuziv casa unei mame si a celor doi copii, George (8 ani) si Adina (5 ani). Degeaba, atâtia oameni cu suflet mare s-au strãduit sã le construiascã o locuintã, cãci concubinul mamei s-a pus stãpân pe toate si i-a gonit. În urma plângerii fãcute cãtre Politia Husi, femeia a aflat cã, în afara unei amenzi la Legea 61, mare lucru nu i se poate întâmpla concubinului agresiv. În aceste conditii, cineva a sfãtuit-o sã se adreseze magistratilor Jude­cãtoriei Husi, pentru a obtine o ordonantã presedintialã.

Judecãtorii huseni ar putea s-o ajute pe Victoria sã revinã acasã cu cei mici!

AJUTOR „Aceasta ar fi iesirea, fie si vremelnicã, din aceastã situatie delicatã. Ea a formulat o cerere în acest sens cãtre instantã, a adus de la Primãrie o dovadã cã nu are niciun venit si cã are în întretinere doi copii minori. În cerere a fost necesar sã prezinte toatã situatia asa cum se prezintã ea la momentul actual, va fi nevoie de doi martori, care sã avut cunostintã de necazurile mamei si a le copiilor si, pãrerea mea, în douã zile s-ar putea da aceastã ordonantã. Ordonanta presedintialã este, juridic vorbind, o procedurã specialã în temeiul cãreia, instanta de judecatã poate dispune mãsuri vremelnice, în cazuri urgente, pentru pãstrarea unui drept care s-ar pãgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara sau pentru înlãturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executãri. În cazul dat, nici nu încape îndoialã cã este nevoie de o asemenea dispozitie a instantei, deoarece avem de-a face cu doi copii minori, care stau pe drumuri”, au precizat avocatul care a ajutat-o, voluntar, pe Victoria sã se adreseze instantei.

„Ea trebuie ajutatã sã devinã proprietar cu acte în regulã”!

SUSTINERE Primarul Ioan Ciupilan a spus cã, îndatã ce femeia va reveni împreunã cu copiii în imobil, va cãuta sã o ajute sã devinã proprietar cu acte în regulã pe acea casã. „Dacã tot atâtia oameni s-au strãduit si i-au dat ce a trebuit ca ea si copiii sã se poatã bucura de un trai cât de cât decent, de ce sã se afle într-o asemenea situatie, nu înteleg. Am vorbit si cu comandatul Politei Husi sã intervinã imediat acolo, sã rezolve situatie. Dacã nu se poate, pentru cã nu sunt pârghii legale, atunci pe cale judecãtoreascã. Dupã ce acel individ va fi evacuat, ea trebuie sã vinã la Primãrie, ca sã vedem exact care este situatia juridicã a imobilului si cum se poate face ca ea sã devinã proprietar cu acte în regulã”, a precizat Ioan Ciupilan, primarul munici­piului Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.