19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

Dobrovolschi si-a luat cratitele si a plecat din bucãtãria spitalului Bârlad

VICTORIE… Supãrat nevoie mare, Dobrovolschi si-a luat „crãtitele” si si-a anuntat oficial plecarea din bucãtãria spitalului, stiind bine cã în câteva zile urma sã fie evacuat! Acesta a trimis ieri o adresã cãtre conducerea unitãtii spitalicesti, prin care informeazã cã de pe 6 februarie nu mai furnizeazã mâncare bolnavilor. Anuntul lui Dobrovolschi este ridicol, în contextul în care instanta de judecatã a fost cea care a decis cã acesta trebuie sã evacueze bucãtãria Spitalului Elena Beldiman. A fost, asadar, o încercare de a pãrãsi cu „coada sus” spitalul de unde, de peste 12 ani, a „supt” bani publici cu nemiluita, în defavoarea bolnavilor. Cu alte cuvinte, se dovedeste din nou cã am avut dreptate când am semnalat faptul cã Dan Dobrovolschi a acaparat serviciile de spãlãtorie si prepararea hranei de pe urma cãrora reusea sã câstige din bugetul public sume fabuloase, oferind, în schimb, servicii de o calitate îndoielnicã, la preturi supraevaluate. Tactica lui Dobrovolschi de a da în judecatã spitalul, Primãria si mai nou chiar si cotidianul nostru, care a prezentat cu acte doveditoare jaful din spitalul bârlãdean, nu mai dã roade! Spitalul a scãpat în sfârsit de firmele lui Dobrovolschi! De astãzi, bolnavii vor avea hranã rece câteva zile, pânã când bucãtãria spitalului va fi eliberatã de oalele lui Dobrovolschi! Adicã cel mult o sãptãmânã!

Firma lui Dan Dobrovolschi, SC Media Class SRL, care a concesionat de prin 2006 serviciile de preparare si distributiei a hranei de la Spitalului municipal de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad, a trimis ieri o adresã spitalului prin care anuntã cã de pe 6 februarie nu mai onoreazã nicio comandã lansatã de spital! Stiind cã urma sã fie evacuat cu forta din bucãtãriile institutiei, Dobrovolschi a procedat exact ca si cu serviciul de spãlãtorie: a trimis notificare cã nu mai onoreazã contractul cadru! Vorba aia: „Capra cât e de râioasã, tot tine coada sus!”

„Da, am primit o adresã de la firma Media Class prin care ne informrazã cã, începând de pe 6 februarie, nici o comandã lansatã de spital nu va mai fi livratã. În aceste conditii vom livra hranã rece bolnavilor, pânã când vom prelua în câteva zile bucãtãriile, atât cea de la spitalul mare cât si cea de la Sectia Pediatrie, unde vom începe sã gãtim mâncare pentru bolnavi”, a spus Daniela Bors, managerul spitalului bârlãdean.

Conform celor declarate de conducerea spitalului, hrana rece, care a si fost comandatã de ieri, înseamnã: iaurt, brânzã topitã, telemea de vaci nesãratã, pate, unt, brânzã cu smântânã, suncã presatã, crenvursti, cornuri cu ciocolatã, compoturi, fructe (mere, portocale) eugenii, biscuiti, pâine etc.

Luptã grea dusã în instantele vasluiene si iesene!

Vã reamintim cã, de la începutul acestui an, nu s-au mai încheiat contracte subsecvente lunare, care sã îi asigure lui Dobrovolschi continuitate în executarea preparãrii si distribuirii hranei bolnavilor si medicilor de gardã din spital. Judecãtoria Bârlad a dat verdictul în cazul cererii de evacuare din spatiile detinute de Spitalul Bârlad, de cãtre una din firmele sale, Media Class SRL Bârlad, de pe 13 decembrie. O victorie pentru ziarul nostru si spitalul bârlãdean, care a arãtat cã am avut dreptate! Judecãtorii bârlãdeni au admis cererea de evacuare formulatã de Spitalul Municipal de Urgerntã „Elena Beldiman” (SMUEB – n.r.) , în contradictoriu cu pârâta SC Media Class SRL. S-a dispus evacuarea firmei SC Media Class SRL din spatiile în suprafatã totalã de 673,84 metri pãtrati, suprafatã administratã de SMUEB. Dobrovolschi a trecut la „intimidarea” clasicã, cerând banii datorati de spital, cã dacã nu, uite cã plec si reziliez Contractul Cadru. Fix ca în cazul contractului cu spãlãtoria spitalului, unde timp de peste 12 ani s-a plãtit o sumã lunarã colosalã (peste 7 lei kg de rufe spãlate, în conditiile în care se spãlau peste 9 tone de lenjerie lunar). Dupã ce a plecat – reziliind contractul cu spitalul, serviciul de spãlãtorie fiind reinternalizat, rufele se spalã cu 3 lei/kg… Amintim cã Dan Dobrovbolschi a notificat recent spitalul Bârlad ca sã i se achite pânã luna viitoare, adicã februarie, o sumã imensã, de peste 1 000 000 de lei, reprezentând facturile neachitate pentru hrana bolnavilor! Între timp, acesta uitã cã, de peste doi ani de zile, a ocupat spatiile spãlãtoriei si bucãtãriei spitalului, plus cele folosite în curtea spitalului pentru clãdirea sa ilegalã, fãrã a achita niciun leu chirie! Specialistii spitalului calculeazã abia acum valoarea datoriei lui Dobrovolschi pentru chiriile neachitate atât la spitalul mare, cât si la sectia de Pediatrie, din 2017 pânã în prezent.

Pânã la urmã, am avut dreptate!

Spre stiinta bârlãdenilor, începe sã se vadã din ce în ce mai clar cã demersul jurnalistic fãcut de ziarul nostru, din 2016, a fost unul în spiritul si temeiul legii. Chiar dacã ne-am ales cu zeci de sicane si umilinte în urma demersului, însemnând chemãri la instantele de judecatã, intimidãri prin ziarul unde proprietar este grupul de firme ale lui Dobrovolschi, inclusiv plângeri penale la Parchet, fiindcã am îndrãznit sã fotografiem un prânz pe care acesta îl oferea bolnavilor, astãzi putem spune încã o datã cã s-a fãcut dreptate si cã toate „chinurile” noastre nu au fost în zadar, ci pentru a scoate la luminã caracatita care sufoca spitalul public! Vã reamintim cã bucãtãria unde din 2018 Dobrovolschi nu mai plãteste nici chirie, Titi Constantinescu i-a oferit-o la un pret de batjocurã, de numai 2 lei/mp. Sperãm ca DNA, care are pe masã un dosar din 2017, care este în lucru, sã investigheze acest furt din banii bolnavilor, care a creat un haos în spitalul bârlãdean, ajungându-se pânã la obrãznicia ca Dobrovolschi sã propreascã banii bolnavilor, direct din conturile Casei de Asigurãri de Sãnãtate Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here