spot_img
spot_img
20.8 C
Vaslui
21-iul.-2025

Doctorii achitati, pãrintii disperati, la doi ani de la moartea fetitei!

- Advertisement -

LUPTA CONTINUÃ… Nu existã niciun vinovat, în cazul mortii fetitei de 4 ani, de la Bunesti Averesti, Alexandra Bedregeanu! La doi ani dupã ce copila a murit în conditii suspecte, în sectia de Pediatrie a Spitalului Husi, unde fusese adusã cu simptomele unei rãceli, dar a sfârsit în chinuri cumplite, procurorii au considerat cã nu are cine rãspunde din punct de vedere penal în acest caz, iar cauza trebuie clasatã. Încã sfâsiat de gândul cã fetita a murit cu zile, tatãl copilei, Daniel Bedregeanu, a depus plângere împotriva solutiei Parchetului. Are un aliat important în acest demers, o avocatã cunoscutã din Bucuresti, Luminita Vârban. Între timp, la Spitalul Husi s-a creat rumoare, mai ales cã în aceste zile iar s-au solicitat documente în aceastã spetã.

Pãrintii Alexandrei Bedregeanu nu se lasã! Încã nu s-a vindecat faptul cã, de doi ani de zile, trupul firav al fetitei zace în mormânt! Vestea cã anchetatorii au stabilit cã nu poate fi vorba despre comiterea infractiunii de ucidere din culpã, întrucât micuta ar fi decedat din cauze medicale, i-a supãrat si mai mult. De aceea, la începutul acestei luni, au depus plângere împotriva solutiei de neurmãrire penalã (art. 340 NCPP), sperând ca instanta sã vadã cã fetita, dacã ar fi fost dusã la CPU (Compartimentul de Primire Urgente, n.r.), nicidecum la Pediatrie, unde medicul Floreta Bianu nu s-a priceput sã îi facã manevrele medicale strict necesare, în cazul laringitei acute, cu care fusese disgnosticatã, copila ar fi putut supravietui. De asemenea, pãrintii au mai arãtat cã dacã asistenta de pe Ambulantã ar fi pus corect codul rosu, atunci micuta ar fi beneficiat de toatã promptitudinea impusã de o astfel de urgentã. În calitate de intimat mai figureazã si Spitalul Husi, prin manager Lucia Rotaru, dar si Serviciul de Ambulantã. Deja instanta a stabilit ca prim termen de solutionare a acestei plângeri data de 10 ianuarie 2017.

Sperante la instantã!

Scepticii sustin cã sunt slabe sansele de izbândã în acest dosar, de vreme ce, în cei doi ani, nicio autoritate competentã nu a considerat cã moartea fetitei poate fi pusã în responsabilitatea cuiva. Pediatra Floreta Bianu este cea mai bucuroasã, cãci, dupã o perioadã de acide contestatii, dar si de sanctiuni profesionale, care au ajuns pânã la votul de blam, aceasta a izbutit sã câstige cu succes toate procesele intentate superiorilor, ca si când la mijloc nu era vorba despre un copil mort si despre câteva greseli grave. Unii cred cã sprijinul pe care un avocat precum Luminita Vârban l-ar putea da în acest caz, ar putea fi hotãrâtor în aceastã luptã. Rãmâne de vãzut cum va aprecia instanta plângerea pãrintilor fetitei moarte.

Medicul Bianu nu a chemat Urgentistul, desi el putea salva o viatã!

De reamintit cã, în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2014, Alexandra a fost adusã de Ambulantã, în jurul orei 23,00, împreunã cu bunica sa, la Spitalul Husi, dupã ce fetita a acuzat o stare de rãu generalizatã, cu simptome de rãcealã. O durea foarte tare gâtul si avea febrã. Asistenta de pe Ambulantã decide cã nu este o urgentã de cod rosu, drept urmare cadrele medicale de la Spital nu se mobilizeazã coresponzãtor unei asemenea urgente. Mai mult decât atât, fetita, adusã pe picioarele ei la Spital, nu este dusã la CPU, asa cum firesc ar fi fost, ci este transportatã direct la Pediatrie. Aici, medicul Floreta Bianu îi pune diagnosticul de laringitã acutã, îi cere asistentei sã îi facã o injectie cu antibiotic, apoi îi pune o perfuzie. Bunica a povestit cum fetita, imediat, a acuzat o stare de rãu, o durere de burtã, apoi s-a învinetit. A vãzut cum cadrele medicale încep sã se agite, iar medicul Bianu a încercat, de una singurã, o serie de manevre. Pe mãsurã ce lucrurile se înrãutãteau, erau alertate si alte cadre medicale, dar…prea târziu! Alexandra intrase în stop cardio-respirator si, în ciuda resuscitãrii, fetita a decedat. Medicul urgentist a spus apoi în raportul celor care au venit în control din partea Ministerului Sãnãtãtii, cã ar fi trebuit sã intervinã, întrucât stia exact ce trebuit sã facã, pentru a-i asigura cãile respiratorii ale micutei si a evita tragedia. Dar, desi prezent în Spital, medicul de la CPU nu a fost solicitat, decât prea târziu. Doctorita Bianu a crezut cã poate face totul singurã, dar riscul asumat, se pare, a însemnat moartea fetitei. Reactiile oamenilor, în acest caz, au fost vehemente, dupã tragedie având loc chiar si un protest la poarta Spitalului Husi, unde mãmici cu copiii în brate si-au exprimat revolta fatã de cele întâmplate, dar si solidaritatea fatã de familia îndureratã. Pãrintii Alexandrei nu pot uita cã în ziua mortii, fetita le-a recitat o poezie, numitã „Familia mea” si le-a spus cã îi iubeste. Nimic din acea zi nu pãrea sã ducã la un asemenea deznodãmânt…

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.