Doi betivi într-o cãrutã au provocat un accident la intrare Vaslui: ei au scãpat cu viatã, calul a murit pe loc

BOMBE PE STRÃZI… Un vasluian aflat aproape în comã alcoolicã a provocat un cumplit accident rutier, la intrare în municipiul Vaslui dinspre Bacãu. Bãrbatul care conducea o cãrutã tractatã de doi cai, pe lângã faptul cã era mort de beat, nu purta nici acea vestã reflectorizantã, obligatorie pe timp de noapte. Nesemnalizat în niciun fel, atelajul a fost lovit de un autoturism condus de un tânãr din Oltenesti, care dupã impact a iesit aproape 100 de metri în afara carosabilului. Soferul declarã cã s-a trezit pur si simplu cu cãruta în fatã si nu a mai putut evita coliziunea. Dupã ce si-a revenit din starea de soc, acesta a coborât din autovehicul si a mers la cãrutã, pentru a vedea dacã sunt persoane rãnite. Acolo a fost luat la rost de cãrutas, pe motiv cã i-a omorât unul dintre cai. Preluat ulterior de o ambulantã si transportat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, conducãtorul atelajului cu tractiune animalã a fost pus sã sufle în fiolã. Aparatul a indicat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce i-a fãcut pe medici sã-l diagnosticheze cu etilism acut. Acelasi diagnostic l-a primit si partenerul de drum, aflat în dreapta  cãrutasului, cei doi fiind adevãrate bombe pe drumurile publice. Acestia vor scãpa ieftin din cauza legilor fãcute pe genunchi. Dacã în acest caz soferul era beat, acestuia i se retinea permisul, i se întocmea dosar penal pentru conducerea autovehiculului sub influenta bãuturilor alcoolice, iar timp de câteva luni nu mai avea voie sã se urce la volan. În România, dacã esti cãrutas, bei de intri în comã alcoolicã apoi provoci accidente rutiere fãrã victime, peste câteva zile o poti lua de la capãt pânã persoane nevinovate ajung pe patul de spital sau chiar mai grav.

Un grav accident rutier s-a petrecut duminicã seara, la intrarea în municipiul Vaslui, dinspre Rediu. Un autoturism marca Renault Clio a lovit o cãrutã în care se aflau douã persoane, iar in urma impactului, calul a suferit rãni grave, motiv pentru care a fost decapitat pe loc. Lesul animalului a fost abandonat de cãrutas, si toatã ziua de ieri a zãcut la marginea drumului, imaginea socându-i pe soferii care au trecut prin zonã. Soferul autoturismului a declarat, pentru Vremea Nouã, cã accidentul s-a produs din cauzã cã nici soferul nu purta vestã reflectorizantã si nici cãruta nu era semnalizatã în vreun fel. “Pur si simplu m-am trezit cu cãruta în fatã. Nu am putut sã evit impactul. Dupã loviturã m-am panicat si, în loc sã apãs frâna, am cãlcat acceleratia. Am pierdut controlul volanului, am mai mers aproximativ 200 de metri în afara carosabilului si m-am oprit într-un mal de pãmânt. Când m-am întors la cãrutã, cele douã persoane erau foarte supãrate cã le-am lovit animalul. Ele nu erau rãnite grav, dar au fost duse la spital pentru investigatii medicale. Nu stiu cum a ajuns calul sã fie decapitat, pentru cã el era deja aproape mort în urma accidentului. Poate nu ar fi rãu ca cei care administreazã aceastã portiune de drum sã punã stâlpi de iluminat din Rediu pânã la intrarea în Vaslui, pentru cã aceastã zonã este foarte tranzitatã de foarte multi cãrutasi, inclusiv noaptea. Nu poti sã-i “vânezi” de fiecare datã când circulã pe drumurile judetene si nationale, sã-i vezi dacã poartã veste, dacã nu au consumat alcool, dar poti îmbunãtãti infrastructura rutierã în asa fel încât astfel de accidente sã nu se mai întâmple”, ne-a declarat soferul autoturismului implicat în evenimentul rutier.

Cãrutasul era aproape în comã alcoolicã 

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, în urma impactului doar cãrutasul a avut nevoie de îngrijiri medicale, acesta suferind o contuzie lombarã minorã. Transportat cu ambulanta la spital, acesta a fost diagnosticat si cu etilism acut. „În cursul zilei de 15.11, la ora 18:48, Politia municipiului Vaslui a fost sesizatã prin apel la 112 cu privire la faptul cã pe soseaua Bacãului a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate un autovehicul si un vehicul cu tractiune animalã. Conducãtorul auto, în vârstã de 26 de ani, din comuna Oltenesti, în timp ce conducea autovehiculul pe DN2F, din directia suburbia Rediu cãtre statia de carburant de la intrare în oras, a surprins si accidentat un vehicul cu tractiune animalã, tractat de douã cabaline, al cãrui conducãtor nu era echipat cu elemente fluorescent-reflectorizante. Cãruta se deplasa pe aceeasi directie de mers cu a autovehiculului. Conducãtorul vehiculului cu tractiune animalã este un bãrbat în vârstã de 37 de ani, din Vaslui, iar al doilea pasager este un bãrbat de 49 de ani, tot din municipiul Vaslui. Primul a fost transportat la spitalul Judetean unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fiind  diagnosticat cu contuzie lombarã stânga minorã si etilism acut. A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Si pasagerul din cãrutã se afla în stare de ebrietate, fiind de asemenea transportat la Spitalul Judetean, unde a fost diagnosticat tot cu etilism acut. Conducãtorul auto a fost si el testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero. În cauzã a fost întocmit dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ