-3.1 C
Vaslui
01-feb.-2023

Doi braconieri descoperiți în zona de competență de polițiștii de frontieră (FOTO)

- Advertisement -

GHINION… Doi vasluieni din zona localității Poșta Elan, comuna Vutcani, au fost prinși la baconat pe zona de frontieră, de către un echipaj de poliție de frontieră aflat în misiune de patrulare. Polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează acum cercetări „cu privire la doi cei doi cetățen români care au desfășurat activități de pescuit comercial neautorizat, cu unelte de pescuit interzise de lege”, după cum precizează comisarul Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

În ziua de 22 ianuarie a.c, în jurul orei 07.20, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere și control în zona de competență, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni-I.T.P.F. Iași a a interceptat și oprit pentru control, pe raza localității Poșta – Elan, un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în România, în care se aflau doi vasluieni, în vârstă de 42 de ani, respectiv 38 de ani. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia cantitatea de 34.47 kg de pește viu, specia crap, două plase de pescuit de tip monofilament cu lungimea totală de 145 m și cu dimensiunea ochiului de 7X7 cm și trei lansete cu mulinetă, a căror deținere și folosire de către persoane neautorizate este interzisă.

„Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au desfășurat activitatea de pescuit în barajul piscicol Poșta Elan. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol. Conform prevederilor legale, uneltele de pescuit, în valoare totală de 1.480 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștele a fost redat mediului natural”, a precizat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, comisar ul de poliție Irina Mirică.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.