23.4 C
Vaslui
30-sept.-2022

DOI COPII, SFÂSIATI DE CÂINELE FAMILIEI

- Advertisement -

PERICULOS Întâmplare nefericitã la Serbotesti. Doi frati au fost muscati de câinele familiei, pe care au încercat sã-l hrãneascã. Fetita în vârstã de 6 ani a fost rãnitã la cap, iar fratele ei, cu trei ani mai mare, a fost transportat în cursul noptii la un spital din Iasi, cu mâna ruptã. Rudele spun cã este prima datã când animalul face rãu cuiva, dar chiar si asa sunt hotãrâte sã scape de el.

În urmã cu câtiva ani, dupã ce tatãl lor, cetãtean italian a decedat, iar mama a continuat sã munceascã în Italia, cei doi copii au rãmas în grija unei mãtusi, la Serbotesti. Femeia si familia acesteia s-au atasat de cei mici, de care au grijã ca de ochii din cap. Vineri seara, dupã ce au stat la masã, împreunã cu o verisoarã, cei doi copii au mers sã arunce resturile la câinele care era legat în spatele casei. Alertati de tipete, oamenii le-au sãrit imediat în ajutor. Au încremenit cand i-au vãzut plini de sânge si au aflat cã micutii au fost atacati de câine. Fetita avea o plagã la nivelul capului, iar bãiatul avea mâna ruptã. A fost solicitatã ambulanta, iar un echipaj medical i-a transportat pe copii, în scurt timp, la spital. Copila a rãmas internata în sectia Chirurgie Ortopedie Pediatricã Vaslui, iar fratele ei a fost transferat la o clinicã de specialitate din Iasi, unde a si fost operat. « La Spitalul de Urgentã Vaslui au fost adusi doi copii, o fetita si un bãiat, muscati de câinele familiei. Copila prezenta o plagã la nivelul scalpului, care a necesitat suturã si rãmâne sub supraveghere medicalã, iar bãietelul are o fracturã a ambelor oase ale antebratului si a fost trimis la Iasi, pentru a se interveni chirurgical » a declarat dr. Carmena Piseru, coordonator UPU Vaslui. Familia nu întelege ce s-a întâmplat, în conditiile în care câinele este cuminte si nu a muscat niciodatã pe nimeni. E posibil ca cei mici sã se fi jucat cu el în timp ce îl hrãneau si atunci animalul a devenit agresiv. Mama copiilor s-a întors în tarã pentru a le fi alãturi.

« A fost un accident ! »

Rudele sunt în stare de soc. Îi multumesc lui Dumnezeu cã nu s-a întâmplat ceva mai rãu. Oamenii sunt convinsi cã a fost un accident. « Copiii s-au dus sã îi dea câinelui oasele rãmase de la masã. Mai erau o nepoatã de la Vaslui cu ei si au spus cã merg ei sã îl hrãneascã. S-au auzit tipete si copiii s-au întors plini de sânge. Nici prin cap nu le-a trecut cã ar putea fi muscati de câine. Copiii cunosteau animalul, acesta era cuminte, nu a fost agresiv niciodatã, era vaccinat si îl tineau legat. Nu ne dãm seama ce s-a întâmplat, cum s-a ajuns aici ! S-au speriat îngrozitor, au dus câinele de acasã si probabil vor scãpa de el ! E vorba de doi copii, se putea întâmpla o nenorocire. Fiica mea este în Italia, la muncã. Dupã ce i-a murit sotul, si-a lãsat copiii în grija surorii, care are grijã de cei mici ca de ochii din cap. Atât fetita, cât si bãietelul sunt foarte educati, sunt destepti si iubesc animalele. Probabil au fost mai severi când au aruncat oasele sau l-au amãgit pe câine cu resturile… Acum fata e la Vaslui, e bine. Bãiatul a fost operat, medicii i-au pus mânuta în gips, vine si el acasã », a declarat Ioana Ciucã, bunica. Localnicii spun despre aceastã familie cã este una înstãritã, la locul ei, care îI creste si îi educã bine pe cei doi frati. Ei cred cã nefericita întâmplare s-a petrecut într-un moment de neatentie din partea copiilor. „Animalul putea fi stresat din cauza cãldurii, poate nu avea apã sau poate cã a stat legat prea mult timp într-un loc. Asa devine agresiv. Iar dacã s-au dus la el cu oase si au încercat sã se joace cu el, câinele a sãrit. Nici nu stiam cã oamenii ãstia au câine în curte. Nu lãtra nici ziua, nici noaptea. Cuminte…dar cine stie cum s-a întâmplat ?! Ei au grijã de frati, cã si asa sunt orfani de tatã, mama e plecatã la muncã. Sunt niste copii iubiti, fericiti. A fost un ghinion, un pãcat, nici câinele nu e vinovat, mai ales cã era legat, e vaccinat, nu e periculos ! », sunt de pãrere vecinii. Când a aflat de nenorocire, mama copiilor a pornit cãtre casã. Din fericire, medicii spun cã micutii îsi vor reveni si nu vor rãmâne cu semne fizice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.