spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Doi dintre candidații care se bat pentru primăria capitalei au legături cu Vasluiul. Unul dintre ei este descendent al Episcopului Ioachim Mareș!

- Advertisement -

CONFRUNTARE… Vasluienii au motive să privească cu interes cursa electorală din București, nu doar pentru că este vorba despre capitala țării, cât pentru că, direct sau indirect, județul are „ambasadorii” săi în această interesantă confruntare. De pildă, faptul că Nicușor Dan, actualul primar, este căsătorit cu o vasluiancă, Mirabela, este deja de notorietate, însă un aspect mai puțin cunoscut este acela că și unul dintre contracandidații săi are o legătură de sânge cu Vasluiul și încă nu una oarecare. Este vorba despre Sebastian Burduja, candidatul PNL-ului. Tânărul Burduja este rudă de sânge, strănepot al Episcopului de vrednică pomenire Ioachim Mareș, care, de altfel, l-a și botezat. Chiar dacă Preasfințitul Ioachim nu era vasluian de obârșie, faptul că a păstorit ca un părinte bun aceste meleaguri, fiind Ierarhul de numele și râvna căruia se leagă actul istoric al reînființării Episcopiei Hușilor, localnicii l-au simțit mereu a fi vasluian sadea.

Mirabela Grădinaru este vasluiancă get-beget și a absolvit Facultatea de Geografie din București. În 2005, pe când încă era studentă, l-a cunoscut pe Nicușor Dan, iar în 2016 s-au căsătorit legal. Au doi copii împreună, iar primarul Bucureștiului a făcut numeroase declarații despre cât de mult l-a susținut soția, despre devotamentul, inteligența și seriozitatea ei. Vasluianca este manager la una din cele mai mari companii auto din România. Mirabela (Grădinaru) Dan este, așadar, unul dintre vasluuienii care poartă cu demnitate numele județului, mai ales că declară întotdeauna în interviuri că este 100% originară din Vaslui. Fiind principala susținătoare a primarului Nicușor Dan, care mai vrea acum un mandat la Primăria Bucureștiului, va fi interesant de văzut cum se va concretiza cea mai disputată confruntare de la alegerile locale din 2024.

Descendentul Episcopului Ioachim Mareș al Hușilor vrea să conducă Bucureștiul

O altă legătură cu Vasluiul din această confruntare interesantă este și cea reprezentată de candidatul PNL-ului la Primăria București. Puțini știu că Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, cel care vrea să devină noul primar general al capitalei, este strănepotul Preasfințitului Ioachim Mareș, Ierarhul care a păstorit Episcopia Hușilor în perioada 4 iulie 1996 – 24 aprilie 2009 și al cărui nume este încrustat în istoria locului, întrucât a fost cel care a binecuvântat actul reînființării Episcopiei, după 47 de ani de la desființarea abuzivă din 1949. Cunoscătorii reperelor importante din biografia Preasfințitului Ioachim Mareș au confirmat faptul că Sebastian Burduja este fiu al nepotului Episcopului Ioachim, economistul Marinel Burduja. „Așa este, Sebastian este fiul lui Marinel Burduja, nepot bun, de sânge, al Preasfințitul Ioachim. Mai mult decât atât, Preasfințitul Ioachim l-a botezat pe Sebastian Burduja, de asta el se exprimă, atunci când face referire la Preasfințitul Ioachim, cu „bunelul meu” sau „nanul meu, fiind foarte apropiați”, spun cei care cunosc în detaliu biografia Episcopului Ioachim Mareș.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.