spot_imgspot_img
spot_img
3.1 C
Vaslui
06-dec.-2023

Doi militari, prinsi la furat flori

- Advertisement -

INCREDIBIL Doi gradati din cadrul MAPN au furat marti, 13 octombrie, douã ghivece cu flori din centrul municipiului Bârlad. Tinerii angajati în slujba patriei, au coborât dintr-o masinã lângã un stand cu flori, aflat undeva în fata Bancii Carpatica si au luat pur si simplu douã ghivece cu flori. Prinsi de agentii comunitari bârlãdeni, cei doi sunt cercetati pentru furt, de cãtre politistii bârlãdeni, care vor trimite dosarul penal la Parchetele militare de care apartin unitãtile celor doi militari. Pedeapsa acestora va veni pe linie militarã si va depinde de decizia judecãtorilor militari.

Vasile Rãdoi, directorul executiv al Politiei Comunitare din Bârlad a precizat ieri, în cadrul unei conferinte de presã, cã agentii comunitari se confruntã din ce în ce mai des cu furturile ghivecilor cu flori de pe strada principalã din Bârlad. Cum aceste « standuri » sunt considerate obiective pentru agentii comunitari, furturile li se imputã lor, asa cã agentii le pãzesc ca pe ochii din cap. Acum câteva zile, mai precis marti, 13 octombrie, agentii comunitari au observat doi militari care s-au coborât din masina si au sustras douã ghivece cu flori pe care le-au pus în masinã. A fost anuntat ofiterul de serviciu de la Politia Comunitarã, care a venit cu echipa de interventie si i-au somat pe cei din masina cu florile furate sã opreascã, dar acestia nu s-au conformat si au fugit. O echipã a Politiei municipale Bârlad aflatã cu o masinã de interventie în apropiere i-a urmãrit cu sirena deschisã, i-a somat si i-a obligat sã opreascã, blocându-le calea.

Mi se pare culmea ca angajati ai unor unitãti militare sã se preteze la asa ceva”

“Au fost gãsite în masinã ghivecele cu flori, i-am identificat pe autorii furtului si am rãmas uimiti sã constatãm cã sunt cadre militare. Cei doi care au furat sunt slt. Danis Florin Bãdeanca, de 25 de ani, de la UM 01737 din Topraisar si Radu Bogdan Carp, de 27 de ani, soldat angajat la UM 01010 din Târgu Mures. Culmea cã acest soldat angajat, Radu Carp, este bârlãdean. Poate eu sunt anormal, poate asa am fost învãtat acasã de am rãmas cu un deosebit respect pentru armata românã, dar mie mi se pare culmea ca angajati ai unor unitãti militare sã se preteze la asa ceva. Noi i-am predat la colegii de la Politia municipiului Bârlad, pentru a fi anchetati” , a precizat Vasile Rãdoi. Politistii bârlãdeni le-au întocmit celor doi angajati militari, Danis Florin Bãdeanca si Radu Bogdan Carp, dosare penale pentru furt, acestia fiind cercetati în libertate. “Urmeazã sã fie declinatã competenta cãtre institutiile judiciare militare abilitate sã cerceteze abaterile militarilor”, a precizat comisarul Cãtãlin Bãjenaru, seful Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Bârlad. Cei doi miltari, care au dat onoarea militarã pe douã ghivece cu flori, pe care le puteau achizitiona cu doar 50 de lei de la magazinul de specialitate, riscã acum sã fie dati afarã din armatã, totul depinzând de decizia procurorilor militari.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.