19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

Doi vasluieni, saltati de mascati

Perchezitii in toate judetele Moldovei

CERCETATI Doi bãrbati din judetul Vaslui, unul din municipiul Husi si unul din comuna Fãlciu, sunt cercetati de DIICOT, fiind ieri ridicati de acasã, în urma unor perchezitii fãcute la domiciliul lor. Cei doi sunt cercetati pentru mai multe infractiuni, însã principalul “cap de acuzare” este contrabanda cu tigãri din Ucraina si Republica Moldova.

Ieri, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism (DIICOT) – Structura Centralã au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, format din 36 de persoane, cetãteni români, moldoveni si ucraineni, specializat în contrabanda cu produse accizabile cu tutun prin eludarea taxelor datorate bugetului de stat. Printre cei acuzati se gãsesc si doi cetãteni din judetul Vaslui (unul din municipiul Husi si unul din comuna Fãlciu). Conform unui comunicat al DIICOT, învinuitii au introdus în România utilaje pentru fabricarea si ambalarea tigãrilor, materie primã si materiale aferente procesului de productie, si au pus în functiune în România mai multe fabrici ilegale de productie a tigaretelor contrafãcute. “La Vaslui au fost fãcute douã perchezitii, fiind adusi pentru cercetãri doi cetãteni, unul din Husi si unul din Fãlciu, pentru a fi cercetati. Ancheta fiind în desfãsurare, nu putem sã vã dãm prea multe detalii acum. Sunt mai multe capete de acuzare pentru care cei doi vor trebui sã rãspundã în fata anchetatorilor”, a precizat comisarul Doru Lascu, seful Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Vaslui” din cadrul IPJ Vaslui.

Patru fabrici de tigãri clandestine închise

În perioada ianuarie 2009 – decembrie 2010, patru dintre liniile de producere si ambalare tigarete introduse în România au fost amplasate în vederea demarãrii productiei clandestine, în afara unui antrepozit fiscal, în urmãtoarele locatii: localitatea Titu – jud. Dâmbovita, Tulghes – jud. Hargita, Horezu – jud. Vâlcea si Preotesti – jud. Neamt, aceasta din urmã fiind mutatã ulterior de cãtre membrii grupãrii în municipiul Suceava. La data de 13 decemrbie, au fost efectuate 46 de perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Suceava, Vâlcea, Bacãu, Vaslui, Alba, Harghita, Ilfov, Galati, Iasi, ocazie cu care au fost ridicate cinci utilaje de producere si ambalare tigãri ( trei de la Harghita si douã de la Suceava), o linie completã de productie tigãri (Vâlcea), cantitatea de 15 tone tutun, un autovehicul în care se aflau 29.700 pachete tigãri Plugaru, 264.000 tigãri Doina, 650.000 de timbre, blanchete, filtre, o facturã de import linie de fabricatie tigãri si o stampilã având impresiunea Vama Iasi. Urmarea actiunii procurorilor D.I.I.C.O.T., patru fabrici clandestine de producere si ambalare a tigãrilor contrafã­cute au fost închise.”La data de 6 noiembrie a fost închisã fabrica ilegalã de la Titu, ocazie cu care s-au gãsit o instalatie de producere si ambalare tigarete având pe flux tutun, cantitatea de 5 tone de tutun vrac, 25.256 pachete de tigãri marca PLUGARU, hârtie pentru împachetat tigãri – 108.000 buc., timbre de marcare fiscale inscriptionate Rep. Moldova, o masinã manualã pentru tocat tutun. La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse 30 de persoane în vederea audierii. Cercetãrile au fost efectuate împreunã cu ofiteri de politie din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O. si lucrãtori din cadrul Autoritãtii Nationale Vamale si Jandarmeriei Române. Suportul informativ si tehnic al actiunii a fost asigurat de cãtre Serviciul Român de Informatii” se mentioneazã în comunicatul trimis de DIICOT.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here