Doi vecini și-o mâță moartă – scandal, o fântână distrusă și amenințări la Bunești Averești! (VIDEO)

SUPĂRARE…Primarul Vasile Taragan a venit să-i ceară socoteală unui localnic, care a mutat gardul peste fântâna de pe margina drumului, supărat că a descoperit în ea o mâță moartă.

ORGOLII RURALE… Scandal mare la Bunești-Averești, unde dis-de-dimineață, primarul comunei și polițiștii au mers la locuința unui sătean din Bunești, care, supărat pe un vecin, a decis să îI dea o lecție! Mai exact și-a mutat gardul exact peste fântâna din marginea drumului, pe care a distrus-o. I-a scos partea din fier, a smuls și budăiul și a construit gardul, chiar peste puț. O pisică, se pare, a fost cea care a aprins cearta între cei doi vecini. “Când l-am întrebat de ce a făcut așa ceva, Giulio, că așa îl cheamă, mi-a spus că s-a supărat pe vecinul lui, Viorel, întrucât acela i-ar fi aruncat o mâță moartă în fântână. Dar mâța poate că o fi căzut acolo, când s-a dus să prindă vrăbii. Pentru asta trebuie să îți muți gardul fără nicio autorizație și să distrugi fântâna, care e bun public?! Aici e scandalul mai vechi, că de ani de zile nu se înțeleg”, spune, supărat, primarul Vasile Tărăgan. De partea cealaltă, Giulio, împricinatul în vârstă de 35 de ani, susține că s-a enervate când a descoperit mâța moartă și e sigur că e mâna vecinului. “Da, acum jumătate de fântână e în curtea mea și jumătate e afară, că am tras gardul exact peste fântână. Dacă mi-a aruncat mâța moartă în fântână, atunci și eu am făcut cum am crezut”, se justifică Giulio. Primarul Vasile Tărăgan nu s-a lăsat înduplecat și i-a dat acestuia o săptămână la dispoziție, ca să refacă totul cum era, mai cu seamă fântâna. “În caz contrar, îl anunț de pe acum că intru cu buldoexcavatorul și îi demolez toată construcția ilegală. Nu face fiecare ce vrea, să ridice garduri pe unde le vine pe domeniul public și să distrugă fântânile satului”, a spus primarul Vasile Tărăgan.

Un bărbat din satul Bunești, comuna Averești, s-a decis să îi dea o lecție vecinului său, cu care, de ani de zile, nu se înțelege deloc. Giulio, în vârstă de 35 de ani, s-a supărat crunt, spune el, când în fântâna publică din fața gospdodăriilor celor doi, a găsit o pisică moartă. Convins că felina nu a ajuns întâmplător acolo, ci “împinsă” de vecinul său, Viorel, acesta a luat o decizie radicală. Și-a proiectat un gard nou, care să treacă fix peste jumătatea fântânii respective și nu a ezitat nicio clipă în urmă cu două zile, ca să treacă la acțiune. Gardul nou l-a ridicat repede, iar biata fântână, una, veche, din piatră, nu a avut nicio șansă, în fața planului de revanșă al lui Giulio. Bărbatul își povestește propria versiune: “Eu nu mă înțeleg cu acest vecin, dar nu asta a fost problema. Eu am vrut să îmi trag gardul mai în față, căci toți vecinii sunt cu gardurile mai în față, numai eu nu eram aliniat. Am mutat gardul cu 1,6 metri , pe o distanță de 17 metri și acum suntem cu toții în rând. Nu, nu am acte de proprietate pe suprafața respectivă, dar dacă toți sunt în rând, de ce să nu fiu și eu? Da, fântâna s-a nimerit să fie chiar pe mijloc, pe unde trece gardul. Eu am luat mosorul din fier, că e făcut de vecinul meu. I l-am aruncat în curte. Eu mi-am luat budăiul și mi l-am pus în curte. Oricum, fântâna e făcută de neamurile mele, Ghiță și Neculai Condurache. E a noastră, nu a lor. Dar Viorel zice că vrea să ia apă din ea. Nici nu are ce apă să ia, că are doar pe fund, vreo 30 de centrimetri. Mi-a aruncat și mâța moartă în ea. Pot să v-o arăt, că am dovezi”, spune Giulio. Omul recunoaște că nu se înțelege deloc cu vecinul, de ani buni.

Nici primarul nu se lasă: “Dacă nu reface totul cum a fost, fântâna să fie exact cum era, intru eu cu buldoexcavatorul și demolez ce a construit ilegal”!

“Nu avem multe cazuri de neînțelegeri între vecini în comună, dar sunt câteva, vreo 5 – 6 cazuri, care iată la ce situații duc. Acești vecini, Giulio și Viorel, sunt doi oameni gospodari, dar care nu știu cine e mai vrednic, mai cu moț ca celălalt. Și am fost la Giulio, căci m-au anunțat vecinii, că s-a apucat să își facă gard pe domeniul public, să distrugă fântâna satului. Mi-a spus că s-a supărat că i-a dat vecinul o mâță moartă în fântână. Dar mâța putea să cadă singură, căutând vrăbii. I-am dat o săptămână. Dacă nu reface totul cum a fost, fântâna să fie exact cum era, intru eu cu buldoexcavatorul și îi demolez tot, că nu are dreptul să construiască pe domeniul public”, a spus primarul Tărăgan. De partea cealaltă, Giulio susține că nu va ceda și nu va demola nici gardul nou în această săptămână și nici fântâna cea veche nu o va reface la loc. “Nu o să fac nimic. Poate să știe. Nu cred că are dreptul domnul primar să demoleze cu excavatorul, așa cum a amenințat”, a spus împricinatul. IJP Valsui a confirmat faptrul că ieri a participat, alături de edilul din Bunești Averești, la un caz care ar fi putut degenera.

“Deocamdată, reprezentanții Poliției au fost prezenți la fața locului, pentru a asigura ordinea publică. Deocamdată, nu s-au depus plângeri penale în acest caz”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ