2.1 C
Vaslui
28-ian.-2022

Doliu la Bârlad! Neculai Stoian, unul dintre cei mai vechi tipografi, s-a stins din viață la doar 69 de ani

DUREROS… Doliu și multă tristețe la Bârlad, după ce unul dintre cei mai vechi meseriași din breasla tipografilor, complementară ziaristicii de modă veche, s-a stins din viață azi noapte. Nimic nu anunța această tragedie, starea sa de sănătate înrăutăindu-se brusc, de pe o zi pe alta.

A fost infectat cu virusul SARS CoV , care a declanșat boala Covid 19. A fost testat pe 12 octombrie, după ce s-a simțit foarte rău, abia putând respira, iar pe 13 octombrie, în urma rezultatului pozitiv la virusul SARS CoV 2 a fost internat la spitalul din Bârlad, având deja plămânii afectați aproape de 60 %. Inițial s-a internat la secția Boli Infecțioase, dar după două zile a ajuns la ATI Reanimare. A fost conectat la ventilator, iar la un moment dat starea sa se îmbunătățise, fiind detubat, putând respira singur. Dar după două zile a fost din nou intubat, plămânii săi neputând să mai facă față – afecțiunea era de peste 60%. Neculai Stoian s-a luptat pentru viața sa, dar din păcate virusul a fost mai puternic decât voința lui. Nea Nicu, așa cum îi spuneau prietenii, a murit la doar 69 de ani, la Sectia ATI a Spitalului de Urgență Bârlad, la două săptămâni după ce a fot internat. Ca și comorbidități a avut Hipertensiune Arterială (HTA), sindrom hepato citoliză, fiind afectat ficatul pe fondul Covid 19, glicemie bazal modificată, tot pe fondul bolii Covid.
Fostul tipograf Nicolae Stoian a înființat în 1998 firma SC Tiparul SRL, primul tipar în format privat din Bârlad, unde s-au tipărit foarte multe cărți și reviste precum și documente necesare populației și firmelor. Toată suflarea Bârladului știe unde este SC Tiparul și cel puțin odată au apelat la nea Nicu Stoian să le fie tipărite invitațiile de nuntă, de botez.. etc.
„ADIO, prieten drag! ADIO, domnule Stoian! Dumnezeu să îți așeze sufletul în LUMINA și pace… Noi așa o să ne amintim de tine și așa rămâi în sufletul nostru… un prieten drag, un om frumos, un om vesel, un om glumeț, un om inteligent, un om haios, un om care a iubit viața, un om săritor și zâmbitor… un OM….Dumnezeu să te odihnească”, este mesajul emotionant de bun rămas a ziariștilor de la Redacția Bârlad a cotidianului Vremea Nouă.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here