Donald Trump, primul discurs oficial din ultimele trei luni. L-a desfiinţat pe Anthony Fauci şi ar putea candida din nou la preşedinţia SUA, în 2024

Fostul preşedinte Donald Trump l-a atacat pe Anthony Fauci pentru felul în care a gestionat situaţia generată de coronavirus, a cerut daune din partea Chinei şi a denunţat o anchetă cu privire la finanţele sale, într-un discurs susţinut în Carolina de Nord.

Donald Trump a vorbit la Greenville, la convenţia din Carolina de Nord a Partidului Republican, şi s-a alăturat numeroşilor republicani care îl critică pe Anthony Fauci pentru că le cere americanilor să poarte măşti pentru a se feri de virus şi care şi-a manifestat uneori scepticismul cu privire la teoria că virusul provine de la un laborator din Wuhan.

Trump l-a caracterizat pe Fauci drept “nu un medic mare, ci un mare promotor” pentru faptul că apare atât de frecvent la televiziuni. “Însă el a greşit aproape în privinţa tuturor problemelor şi a greşit şi în ceea ce priveşte Wuhan şi laboratorul”, a adăugat fostul preşedinte al SUA, citat de The Washington Times.

Originea coronavirusului este în continuare discutată şi cercetată de serviciile SUA. Modul de gestionare a pandemiei de către Trump (aproape 600.000 de decese, însuşi preşedintele infectat) a reprezentat un factor în pierderea alegerilor prezidenţiale în noiembrie 2020, scrutin câştigat de Joe Biden.

Donald Trump a cerut ca China să plătească daune de 10 trilioane de dolari Statelor Unite şi lumii pentru felul în care a gestionat virusul, adăugând şi că ţările ar trebui să îşi anuleze datoriile faţă de Beijing. …https://www.romaniatv.net/donald-trump-primul-discurs-oficial-din-ultimele-trei-luni-l-a-desfiintat-pe-anthony-fauci-si-ar-putea-candida-din-nou-la-presedintia-sua-in-2024_5544118.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ