Dorinta familiei din Bãltati, împlinitã de un preot: tatãl celor douã fetite, mort în Austria, a fost adus acasã!

Viorel Bodescu

ALINARE… Ieri, familia din satul Bãltati, comuna Tãtãrãni, l-a putut îngropa crestineste pe Viorel Bodescu, de 48 de ani, bãrbatul care a murit în Austria, în urmã cu aproximativ trei sãptãmâni. Omul plecase de doar o zi la muncã peste hotare, însã colegii l-au gãsit fãrã suflare în pat. Dupã ce mai multi oameni cu suflet bun s-au sensibilizat în fata rugãmintii publice a sotiei si a celor douã fiice, de a fi ajutate sã aducã în tarã trupul neînsufletit, iatã cã, la trei sãptãmâni de la data mortii, bãrbatul a putut fi crestineste în satul sãu, Bãltati, comuna Tãtãrãni. “Le multumim din tot sufletul oamenilor care ne-au ajutat”, a spus Marina, fiica decedatului. Cel care a contribuit cu o sumã consistentã la aducerea în tarã a bãrbatului mort a fost un preot din Austria. “Nu avem cuvinte sã îi multumim. Ne-am speriat cã nu îl vom putea aduce si ar putea fi ars la crematoriu”, au spus cei din familia lui Viorel. Acestia cred cã e o alinare sã stie cã existã un mormânt în cimitirul din sat, unde pot aprinde o lumânare pentru cel drag.  

Sotia Ramona si cele douã fiice ale sale au crezut zile la rând cã nu vor putea niciodatã sã îl readucã în tarã pe Viorel Bodescu. Omul plecase la muncã, pentru ca familia sa sã aibã un trai mai bun, dar s-a stins din cauza unui infarct, chiar în noaptea în care a ajuns la ferma agricolã unde muncea sezonieri de 4 ani. Vestea a fost un soc pentru ai sãi, de la Bãltati. Când au auzit cã le trebuie cam 4000 de euro, ca sã aducã sicriul cu trupul neînsufletit în tarã, rudele lui Viorel au fost convinse pentru o clipã cã s-ar putea sã nu poatã strânge vreodatã acesti bani. De aceea, au cerut ajutorul public, pentru cã au refuzat cu vehementã ideea ca Viorel sã sfârseascã într-un crematoriu. Au spus oamenilor cu lacrimi în ochi cã vor sã îl îngroape crestineste pe tatãl fetitelor si, din fericire, cazul sensibil a ajuns la inima mai mult oameni buni. Drept urmare, dupã inteventia mai multor persoane, dar si ajutorul decisiv al unui preot din Austria, defunctul a fost adus în tarã si ieri a fost înmormântat crestineste.

A ajuns la locul de muncã si, peste noapte, a murit!

De reamintit cã Viorel Bodescu era singurul sprijin al familiei sale. Muncea sezonier în Austria de 4 ani, în agriculturã. Acum plecase la cules hrean, povesteste sotia. Era acolo împreunã cu alti cinci consãteni, cu care se întelegea bine. Bãrbatii ajunseserã cu totii la cazare si sãteau afarã, de vorbã. În seara aceea, Viorel a spus cã se duce mai repede sã se culce. Când au intrat în casã colegii lui, l-au gãsit în pat, iar, la un moment dat, când s-au uitat mai atent, au vãzut cã nu mai misca deloc. Primele informatii au arãtat cã a fost vorba despre un infarct, sotia sa spunând cã Viorel avea probleme cu tensiunea si lua tratament pentru asta. Femeia crede cã stresul si necazurile i-au grãbit sfârsitul. “Nu stiu, dar de data aceasta, când a plecat, parcã a presimtit ceva. Tot drumul poânã acolo vorbeam si îmi spunea “sã mã mai suni”. Si-l sunam, vorbeam. Apoi iar îmi zicea, dar sã mã mai suni. Niciodatã nu spunea asa. Mi-a spus cã vrea sã ajungã, sã îsi facã baie si sã se culce. Si altceva nu mi-a mai spus”, a povestit sotia Ramona Bodescu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ