Dosarul clanurilor de contrabandisti din Bârlad va fi rejudecat la Bârlad

DECIZIE… Tribunalul Vaslui a decis sã trimitã, spre rejudecare, la Judecãtoria Bârlad, dosarul în care membrii a douã clanuri bârlãdene, specializate în contrabanda cu tigãri, au fost trimise în judecatã. Membrii celor douã clanuri au ajuns în fata judecãtorilor dupã ce, în 2018, la începutul lunii iunie, sapte bârlãdeni au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzati de contrabandã cu tigãri. În urma perchezitiilor desfãsurate în Bârlad, au fost ridicate si indisponibilizate în vederea continuãrii cercetãrilor, 615 pachete de tigãri, de diferite mãrci, de provenientã Republica Moldova, douã autoturisme folosite în activitatea infractionalã si diferite sume de bani (9.677 lei si 950 lire). Totodatã, au fost aduse la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontierã Vaslui, pentru audieri, 15 persoane din Bârlad. Procurorul de caz a pus în miscare actiunea penalã fatã de cele 15 persoane sub aspectul sãvârsirii infractiunii de contrabandã.

Dosarul contrabandistilor de tigãri din clanurile Taga si Dura din Bârlad este în impas. Si asta dupã ce magistratii Tribunalului Vaslui au decis ca dosarul sã fie retrimis, spre rejudecare, la Judecãtoria Bârlad. Povestea a început dupã ce, anul trecut, la începutul lunii iunie, contrabandistii de tigãri din Bârlad aveau sã primeascã o grea loviturã din partea procurorilor si politistilor de frontierã. Politistii de frontierã din cadrul ITPF Iasi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, au desfãsurat pe 6 iunie, 11 perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bârlad, pentru stabilirea activitãtilor infractionale desfãsurate de mai multe persoane care aveau preocupãri în sfera contrabandei cu produse din tutun. „În cauzã sunt cercetate 15 persoane pentru sãvârsirea infractiunii de contrabandã, iar fatã de sapte dintre acestea judecãtorul de drepturi si libertãti din cadrul Judecãtoriei Bârlad a admis propunerea de arestare preventivã pentru 30 de zile. Pentru întregirea probatoriului într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, politistii de frontierã din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontierã Vaslui, sprijiniti de Directia Operatiuni Speciale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, au declansat actiuni specifice pentru stabilirea activitãtilor infractionale desfãsurate de mai multe persoane pe raza municipiului Bârlad care aveau preocupãri în sfera contrabandei cu produse din tutun. Acestia colectau, transportau, depozitau si comercializau, direct sau prin intermediari, tigãri de contrabandã pentru a obtine beneficii financiare”, se mentiona, la acea datã, într-un comunicat al IPTF Vaslui.

Prinsi în flagrant, cu tigãri si bani multi!

Conform informãrii trimise de Politia de Frontierã Vaslui, pe 5 iunie, în municipiul Bârlad a fost realizat un flagrant, ocazie cu care au fost descoperite într-un autoturism marca Citroen C4, condus de Daniel Cogean, în vârstã de 30 de ani, patru cutii de carton care contineau cantitatea de 2.500 de pachete de tigãri marca Plugarul cu timbru de accizã Republica Moldova. De asemenea, la o locatie de pe raza municipiului Bârlad utilizatã de Daniel Cogeanu, au fost descoperite alte sase cutii de carton, identice cu cele descoperite în autoturismul Citroen, care contineau cantitatea de 3.750 de pachete de tigãri marca Plugarul cu timbru de accizã Republica Moldova. În cadrul aceleiasi actiuni, a fost identificat în trafic autoturismul marca Mercedes E 200, condus de cãtre cetãteanul român Gheorghe Taga, însotit de fratele sãu, Filip – Ovidiu Taga, care actiona ca antemergãtor al primului autoturism. „Ca urmare a celor constatate, în data de 06 iunie (2018 – n.r.), politistii de frontierã din cadrul ITPF Iasi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, au desfãsurat 11 perchezitii domiciliare la diferite locatii de pe raza municipiului Bârlad si 8 perchezitii la autoturismele folosite de cãtre suspecti, fiind puse în aplicare 15 mandate de aducere la audieri. În urma perchezitiilor desfãsurate, au fost ridicate si indisponibilizate în vederea continuãrii cercetãrilor, 615 pachete de tigãri, de diferite mãrci, de provenientã Republica Moldova, douã autoturisme folosite în activitatea infractionalã si diferite sume de bani (9.677 de lei si 950 de lire). Totodatã, au fost aduse la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontierã Vaslui, pentru audieri, 15 persoane, cetãteni români. Procurorul de caz a pus în miscare actiunea penalã fatã de 15 persoane sub aspectul sãvârsirii infractiunii de contrabandã, iar sapte dintre acestea au fost prezentate la Judecãtoria Bârlad cu propunere de arestare preventivã. Judecãtorul de drepturi si libertãti din cadrul Judecãtoriei Bârlad a admis propunerea procurorului de caz si a emis mandate de arestare preventivã pentru o perioada de 30 de zile pentru cei sapte inculpati.”, preciza, anul trecut, purtãtorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ