Dosarul lui Iulian Nechifor, acuzat de ultraj, rejudecat de Curtea de Apel Iasi

DECIZIE… Ajuns pe masa magistratilor Curtii de Apel Iasi, dosarul lui Iulian Nechifor, un bãrbat de 42 de ani din Pochidia acuzat de ultraj, va fi rejudecat. Instanta ieseanã a decis sã repunã pe rol cauza pentru a discuta despre schimbarea încadrãrii juridice a infractiunii de care este acuzat. În primã instantã, Nechifor fost condamnat la 13 luni de închisoare cu suspendare si la plata a câte 1000 de lei pentru fiecare politist implicat în scandal.

Acuzat de ultraj si condamnat deja în primã instantã, Iulian Nechifor, un bãrbat de 42 de ani din Pochidia, tatã a sase copii, are sanse sã scape de acuzatii. Ajuns pe masa magistratilor Curtii de Apel Iasi, dosarul sãu a fost pus în discutie si trimis spre rejudecare, mai ales în ceea ce priveste schimbarea încadrãrii juridice a infractiunii de ultraj. Totul a început anul trecut, pe 2 mai, când Nechifor Iulian, de 42 de ani, din comuna Pochidia, s-a certat cu un vecin. A fost chematã politia prin 112, iar doi agenti au ajuns imediat la casa bãrbatului. Oamenii legii au vrut sã-l ducã la postul de politie, încercând sã-l urce în masinã, dar omul s-a împotrivit, tot cerând explicatii pentru a întelege de ce este luat la sectie. S-a creat o învãlmãsealã, când politistii au încercat sã-l urce cu forta în masinã, bãrbatul a vrut sã intre în curte, iar unul dintre politisti a vrut sã-l opreascã, agãtându-i haina. În acel moment, politistul s-a dezechilibrat (sau a fost împins) si a cãzut, rupându-si uniforma. De aici a început un întreg balamuc. Iulian Nechifor a fost dus initial la sectia din Pochidia si apoi la Politia Bârlad, la o nouã rundã de audieri, însã, spre stupoarea familiei, omul a ajuns la spital, fiind luat cu ambulanta din sediul politiei. Si de la spital a ajuns în arestul IPJ, procurorul de caz solicitând mandat de arestare preventivã pentru 30 de zile, iar judecãtorii bârlãdeni au admis solicitarea.

Condamnat cu suspendare, în primã instantã

Iatã sentinta datã de judecãtorii bârlãdeni ieri, pentru acuzatiile de ultraj si tulburare a linistii si ordinii publice. 13 luni închisoare cu suspendare si 2 ani sub supraveghere, 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii si câte 1000 de lei daune morale cãtre fiecare dintre cei doi politisti ultragiati!

„Condamnã pe inculpatul Nechifor Iulian, la: 9 (nouã) luni închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de ultraj împotriva persoanei vãtãmate Ignat Bogdan Ionut, agent de politie la Postul de Politie Pogonesti, jud. Vaslui. La 9 (nouã ) luni închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de ultraj împotriva persoanei vãtãmate Ciobotaru George, agent de politie la Postul de Politie Pogonesti jud. Vaslui. La 3 (trei) luni închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de tulburare a ordinii si linistii publice. Contopeste cele trei pedepse aplicate pentru infractiunile deduse judecãtii si aplicã inculpatului pedeapsa cea mai grea de 9 luni închisoare la care se va adãuga 1/3 din totalul celorlalte douã pedepse stabilite, adicã 4 (patru) luni închisoare, în total: 13 (treisprezece) luni închisoare. Suspendã sub supraveghere executarea pedepsei de 13 (treisprezece) luni închisoare. Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncã neremuneratã în folosul comunitãtii pe o perioadã de 60 de zile în urmãtoarele unitãti de pe raza Primãriei com. Pochidia: în cadrul Primãriei sau la biserica din comunã. Obligã pe inculpatul Nechifor Iulian sã plãteascã fiecãruia dintre cele douã victime câte 1.000 de lei daune morale. Constatã încetarea de drept a mãsurii arestãrii preventive, consecintã a pronuntãrii unei solutii de condamnare cu suspendarea sub supraveghere a executãrii pedepsei. Dispune punerea de îndatã în libertate a inculpatului arestat preventiv dacã nu este retinut sau arestat în altã cauzã”, se precizeazã în sentinta datã de judecãtorii bârlãdeni.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ