8.9 C
Vaslui
21-mart.-2023

Dosarul-mamut în care 27 de vameși și polițiști de frontieră sunt acuzați de luare de mită a ajuns pe masa judecătorilor! Trei inculpați sunt de la Vama Albița!

- Advertisement -
LA JUDECATĂ… Întreaga bătălie dintre DNA și vameșii și polițiștii de frontieră va fi arbitrată de către magistrații Tribunalului Vaslui!

VOR DA SOCOTEALĂ … Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar, a 27 de persoane, 13 lucrători vamali și 14 agenți ai poliției de frontieră. Aceștia, la data faptelor, își desfășurau activitatea în birourile vamale și punctele de frontieră din localitățile Albița, Oancea, Sculeni, Stânca-Costești, Iași și Borș, iar în sarcina lor s-a reținut comiterea unor infracțiuni de luare de mită și trafic de influență, comise în formă simplă și continuată. Totul a fost scos la „lumină” de procurorii DNA Iași, după ce au avut mai mult timp oameni infiltrați printre lucrătorii de la toate frontierele vizate. De la Albița au fost „prinși” doar trei vameși, doi bărbați și o femeie, care era șefă de tură. Cei doi vameși vasluieni sunt indisponibilizați și puși sub control judiciar, în timp ce șefa de tură nu are voie să ia legătura cu niciun inculpat, ea fiind cercetată în libertate, fiind doar suspectă.

În rechizitoriul întocmit de DNA Iași, la care a lucrat și fosta șefă a DIICOT Iași, Irina Pârvoiu, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: În perioada 01 iulie 2021 – 12 septembrie 2022, inculpații, în calitate de lucrători vamali și polițiști de frontieră, în mod repetat, ar fi pretins și primit sume de bani cuprinse între 20 și 250 euro, de la persoane care efectuau activități de transport călători sau de mărfuri dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers. În schimbul banilor primiți cu titlu de mită, inculpații și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că ar fi favorizat trecerea persoanelor și/sau coletelor respective fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea dispozițiilor referitoare la transportul anumitor cantități de mărfuri/produse accizabile sau pentru nerespectarea perioadelor de ședere în Uniunea Europeană de către cetățeni extra-comunitari. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

„Activitățile descrise au fost desfășurate în cadrul unei acțiuni în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (agenție a Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală). De asemenea, procurorii anticorupție au mai beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și a IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale”, se menționează în comunicatul trimis de DNA Iași.

Acțiunea DNA a fost făcută în luna ianuarie și, mare surpriză, la Albița procurorii au prins doar doi șpăgari …

Vă reamintim că prima parte a anchetei DNA privind traficul coletelor prin vămile de la granița cu R. Moldova și Ucraina s-a încheiat, sub comanda unui procuror, care până în 2020 a fost seful DIICOT Vaslui, Irina Perjoiu. De data aceasta, Vama Albița nu a mai fost campioană la colectat șpăgi și a fost surclasată de vama din județul vecin, Sculeni. La Albița au picat în sfârșit “greii” din sistem, care folosindu-se de experiența de “veterani” în Vamă, își făceau de cap. E vorba de Emil Bordeianu și Eugen Sălăvăstru care au primit control judiciar și interdicția de a mai lucra în Vamă. Sefa de tură, Tatiana Antohi, are calitatea de suspect. Împotriva ei nu s-a luat nicio măsură, figurând în dosar ca suspect.  Întreaga bătălie dintre Direcția Națională Anticorupție, pe de o parte, vameși și polițiști de frontieră, de cealaltă parte, este arbitrată de către magistrații Tribunalului Vaslui. Probabil că și de data aceasta DNA a ales instanța vasluiană pentru a demara acțiunea judecătorească, ținând cont de faptul că aici au obținut cele mai bune rezultate și, de fiecare dată, cererile lor au fost admise de judecători.

CITIȚI ȘI AICI: https://www.vremeanoua.ro/video-in-urma-actiunii-coletul-dna-iasi-a-reusit-sa-curete-vama-albita-de-ultimii-vamesi-rechini/

CITIȚI ȘI AICI: https://www.vremeanoua.ro/politistii-de-frontiera-si-vamesii-anchetati-de-dna-raman-fara-locuri-de-munca/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

 1. Ce pretentii poti avea de la o fituica? Stau si ma gandesc,dar degeaba,ce rol au acesti Domni/Doamne in societate?? Sa ne informeze cu ce si despre ce?Nici nu ar trebui sa deschidem link-ul dar,de,curiozitatea umana. Si apoi,ce treaba are consumatorul de stiri ca, doi vamesi din Albita, au facut ce-or fi facut.Dati stiri reale,transmiteti realitati din lume,din economie,istorie,politica…orice de interes in sec.xx si unu…Reusiti doar sa invrajbiti oameniii…Stigmatizati vamesi,politisti,profesori,medici,orice ocupatie profesionala cu posibilitati de „spaguiala”.Ia scrieti voi cum de au luat examenele procurorii DNA Iasi,ia scrieti de EVA,marele traficant de tablouri…,scrieti de plagiatorii aflati in functii! Scrieti dar,scrieti cu cap si documentati.Nu intereseaza ca astia au luat 100 de lei….Ia vedeti de ce se judeca la Vaslui????? Nu pentru ca judecatorii sunt cumva executantii DNA-ului????Nu cumva au solda??? Ce „dreaku”…pute…astia`s condamnati deja,e stiut…scrieti asta…Astia judeca la Vaslui,condamna, apoi se muta la Iasi si-i condamna iar, in apel/recurs…..Ha,ha,ha….”toti e prosti” in fata judecatorilor de la Vaslui.Dar,nu ajungeti si voi vreodata la un doctor????Sa mor io”…. Hipocrate o sa-si intoarca juramantul.

  • Cîcam-aș pe mormantu’ mă-tii VAMEȘ!!!
   V-ați croit viloaie a la Țiriac, aveți tancuri de mașini…. bani pe la neamuri și prin străinătate!!! Și acu vrei să ne dai la muie ???
   Voi sunteți condamnați din prima oră în care lucrați acolo !!!!

   Am auzit vreodată că ați sunat vreunu’ la anticorupție când vi s-a împins???

   La vâșcă pe viață futu-ti morții mă-tii, că dacă aș putea, v-aș executa direct in cabină!!!!!!

 2. Tanti Cezara , dacă ai fi o jurnalistă pe bune si nu o oaie , ai vedea pe site ul Tribunalului că Antohi Tatiana (care nu a fost și nu este șefă de tură) , nu a fost trimisă în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.