Dosarul politistului Mihai Vizitiu: “pistolul se putea descãrca accidental!”

MÃRTURII INCREDIBILE LA PROCES

AUDIERI… Martorii cheie, audiati de magistratii ieseni în dosarul în care politistul Mihai Vizitiu este judecat dupã ce a omorât un tânãr cu arma din dotare, recunosc cã toatã povestea poate sã fi fost un simplu accident. Astfel, unul dintre martori le-a spus judecãtorilor cã pistolul aflat în dotarea politistilor, modelul Carpati, se poate descãrca destul de usor, din gresealã. Mai mult, întrebat dacã inculpatul a procedat corect cu urmãrirea si prinderea tânãrului, martorul, un politist criminalist cu 24 de ani de experientã, a rãspuns cã da. De asemenea, martorul ocular, cel care, la ultima sedintã, declara cã a fost în comã si nu-si mai aduce aminte nimic din ceea ce s-a întâmplat în ziua respectivã, a venit în fata judecãtorilor fãrã actele medicale care sã dovedeascã cã spusele lui sunt reale. Toatã povestea a început în urmã cu doi ani, în luna martie, dupã ce agentul de politie Mihai Vizitiu l-a oprit pe Adrian Munteanu, de 27 de ani, în trafic, în Zona Industrialã. Tânãrul s-a dat jos din masinã si a luat-o la fugã cu Vizitiu pe urmele lui. Conform declaratiilor oamenilor legii, tânãrul a fost somat verbal sã se opreascã, dar nu a fãcut-o. Mihai Vizitiu a plecat în urmãrirea lui cu pistolul din dotare în mânã. În momentul în care l-a ajuns, l-ar fi prins de umeri cu ambele mâini si arma s-ar fi descãrcat. Soferul a murit pe loc.

Se pare cã, pânã la urmã, varianta în care se spunea cã arma din dotarea politistului Mihai Vizitiu, un pistol Carpati, s-a descãrcat accidental, se contureazã tot mai mult în acest caz. Astfel, în sedinta de ieri, judecãtorii ieseni au audiat doi martori. Unul dintre ei, un criminalist cu 24 de ani de experientã, a recunoscut, în fata instantei cã pistolul lui Vizitiu se putea descãrca accidental destul de usor. Mai mult, acesta a recunoscut cã politistul de la rutierã a procedat corect cu urmãrirea si prinderea tânãrului care, din pãcate, si-a pierdut viata. Si tot ieri, în fata magistratilor, s-a ajuns si martorul amnezic, cel care, la ultima sedintã spunea cã nu-si mai aduce aminte ce s-a întâmplat în ziua în ziua în care Adrian Munteanu a murit pe motiv cã a stat douã luni în comã. Ar fi trebuit sã dovedeascã acest lucru cu acte medicale dar acestea nu au ajuns, deocamdatã, pe masa judecãtorilor. Toatã povestea a început în urmã cu doi ani, în luna martie, dupã ce agentul de politie Mihai Vizitiu l-a oprit pe Adrian Munteanu, de 27 de ani, în trafic, în Zona Industrialã. Tânãrul s-a dat jos din masinã si a luat-o, la fugã cu Vizitiu pe urmele lui. Conform declaratiilor oamenilor legii, tânãrul a fost somat verbal sã se opreascã, dar nu a fãcut-o. Mihai Vizitiu a plecat în urmãrirea lui cu pistolul din dotare în mânã. În momentul în care l-a ajuns, l-ar fi prins de umeri cu ambele mâini si arma s-ar fi descãrcat, soferul murind pe loc.

Cum a fost împuscat Adrian Munteanu

REMEMBER…Politistul Mihai Vizitiu a intrat în atentia anchetatorilor dupã ce, în luna martie, a folosit arma din dotare pentru a opri un tânãr care încerca sã scape, cu fuga, de rãspundere. Din pãcate, glontul tras de arma lui Vizitiu a lovit capul lui Adrian Munteanu. Tânãrul de 27 de ani a fost resuscitat de cãtre medicii de pe ambulantã de douã ori, dar dupã mai bine de douã ore, a fost declarat decesul. Cazul a fost apoi preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, dar la cererea avocatei familiei victimei, dosarul a ajuns acum în atentia procurorilor din cadrul Parchetului General. Ca o coincidentã, victima este nepotul unui alt politist cunoscut din judetul Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu. Si tot ca o coincidentã, politistul care avea sã facã denuntul la DNA în urma cãruia Munteanu, mai multi politisti si oameni de afaceri din Vaslui au ajuns acum în boxa acuzatilor, a fost cel care l-a împuscat pe Adrian Munteanu. Conform declaratiilor martorilor, victima ar fi bãut ceva, apoi s-a urcat la volan, chiar dacã avea permisul suspendat. Nu a reusit sã parcurgã o distantã prea mare, si a dat nas în nas cu masina politiei rutiere. Stiindu-se bãut si cu permisul suspendat, Adrian Munteanu a coborât din masinã si a luat-o la fugã. Pe urmele lui a pornit si politistul Mihai Vizitiu, cu arma în mânã. L-a somat verbal sã se opreascã si, în momentul în care l-a ajuns, l-a prins de umeri. Avea pistolul în mânã în acel moment, dezasigurat. Arma s-a descãrcat si glontul l-a lovit în cap pe Munteanu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ