Douã masini noi pentru copiii din Poienesti care fac naveta la scoala din Oprisita

AJUTOR… O companie importantã din tarã sare în sprijinul copiilor din Poienesti, care fac naveta la scoala din Oprisita. Este vorba despre firma Sixt Group România, care a oferit douã masini de tip 8+1 cu ajutorul cãrora 168 de elevi din patru sate vor putea merge în fiecare zi la cursuri. Un ajutor acordat la fix în contextul în care elevii tocmai începuserã semestrul al doilea, în scenariul galben, dupã aproape un an de zile de scoalã online. Sixt Group România este partener de mobilitate pentru Fundatia World Vision România, o organizatie nonguvernamentalã care implementeazã proiecte educationale în Vaslui de aproape zece ani.

Scoala Gimnazialã Poienesti a luat foc în urmã cu trei sãptãmâni, devenind astfel nefunctionalã desfãsurãrii cursurilor. Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgentã (IGSU), incendiul s-a produs în camera centralei termice a scolii si s-a extins la nivelul acoperisului pe o suprafatã de aproximativ 800 de metri pãtrati. Cei 168 de elevi care veneau la scoala din Poienesti sunt nevoiti acum sã meargã la scoalã în satul Oprisita, la 7 km depãrtare. Înainte de incendiu, microbuzul scolar reusea sã aducã la scoalã 130 de copii care veneau la scoala Gimnazialã Poienesti din patru sate alãturate, în câte sapte ture de dimineata, dupã-amiaza si seara. Elevii care veneau cu prima turã ajungeau cu o orã mai devreme la scoalã si erau nevoiti sã astepte pânã la începerea orelor.

Always Yes To Education, un proiect apãrut din dorinta de a contribui activ la procesul educational al copiilor

Sprijinul companiei Sixt Group România nu este întâmplãtor, ea fiind în mai multe proiecte educationale. „Pentru Sixt Group România, sprijinul acordat copiilor aflati în dificultate, prin implicarea în programe pe termen lung menite sã contribuie la o educatie durabilã este un efort constant încã din 2016 când Sixt Group România demareazã AlwaysYesToRomania, un proiect creat pentru a evidentia frumusetea acestei tãri, cu locurile sale istorice, peisajele frumoase si cu oamenii sãi prietenosi. Aveam însã nevoie de mai mult, sã contribuim la dezvoltarea societãtii viitoare. Astfel cã, în 2017, am creat AlwaysYesToEducation, din dorinta noastrã de a contribui activ la procesul educational al copiilor. Pentru Sixt Group România, AlwaysYesToEducation este angajamentul pe care compania noastrã, prin oamenii si resursele sale, îl face tinerilor din România si lumii, în general”, a declarat Tal Lahav, CEO al companiei Sixt Group România.

103 microbuze scolare pentru 551 de unitãti scolare din mediul rural din Vaslui

World Vision România este alãturi de Scoala Gimnazialã Poienesti de aproape 10 ani de zile, de când s-a început implementarea proiectelor de dezvoltare comunitarã pentru reducerea riscului de abandon scolar si pentru promovarea respectãrii si protectiei drepturilor copiilor din comunitate. Alãturi de partenerii din comunitate – profesori, învãtãtori, educatori, scoalã, primãrie, parohie, preoti, asistenti sociali, medicali – au fost implementate aproape 30 de proiecte comunitare pe educatie si protectia copilului. Conform Raportului de Bunãstare a copilului din mediul rural realizat de World Vision România, 68% dintre elevii din mediul rural ajung la scoalã pe jos, si peste jumãtate dintre acestia merg pe jos pe distante mai mari de 8 km. La nivelul unitãtilor de învãtãmânt din judetul Vaslui, existã 110 microbuze dintre care 103 sunt functionale, 7 nu sunt functionale adicã nu au avize sau mai au de suferit reparatii. În 2019, erau 666 de unitãti scolare în tot judetul Vaslui dintre care 551 în mediul rural, 115 în mediul urban.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ