Dramă de mamă: „Timp de 16 ani m-am chinuit să o scot de la Kasta Morrely“

Dezvăluirile din presă, din ultimele zile, au determinat-o pe o ieşeancă să ne spună povestea dureroasă prin care trece, după ce fata ei a intrat în grupul de la Kasta Morrely. „Fiica mea e acolo şi de 16 ani nu pot să o scot. A plecat de acasă. Am pus-o atunci să aleagă între familie şi sediu, şi a ales sediul“, ne-a spus femeia care crede că fetele de la Kasta Morrely ar fi ca „nişte sclave“.

Redacţia Ziarul de Iaşi a fost contactată în cursul zilei de ieri de o mamă a uneia dintre fetele de la Kasta Morrely, disperată de faptul că şi-a pierdut fiica încă de acum 16 ani, când a plecat definitiv de acasă să locuiască la fundaţie. Femeia a fost încurajată de faptul că în aceste momente a fost pornită o anchetă şi speră să îşi recupereze fata. Părinţii nu au dorit să îşi dezvăluie numele de frică ca fiica lor să nu rupă complet legătura cu ei, însă povestesc cum încă de la început li s-a părut că ceva nu este în ordine cu această fundaţie.

„Fiica mea e acolo (n.r. – Kasta Morrely), şi de 16 ani nu pot să o scot. A plecat de acasă. Am pus-o atunci să aleagă între familie şi sediu, şi a ales sediul. Noi am făcut şi la ITM plângere şi am vrut să vedem cum sunt aceste fete şi cum lucrează, dar ni s-a zis doar că fac voluntariat. Ştiam că nu au niciun venit acolo şi lucrează pe bază de voluntariat, iar ITM-ul nu putea face mai mult decât atât şi ne-au zis să-i dăm pe mâna Poliţiei. Noi, ca să nu facem rău la fată, să nu se îndepărteze sau să facă altceva mai rău, am lăsat lucrurile aşa“, poves­teşte femeia printre lacrimi.

Femeia a vrut să confirme, de asemenea, unele lucruri pe care le-a citit în ultimele zile în legătură cu Kasta Morrely, şi care s-ar petrece, a­fir­mă ea, „de cel puţin 20 de ani“.

„Eu am fost la sediu la fată, în Pă­cu­rari, unde au un spaţiu, la parte­rul unui bloc. Acum, din banii pe care i-au făcut fetele cu tot felul de proiecte, au făcut o casă undeva mai încolo de Valea Lupului, în afara oraşului, spre Miroslava. Nu ştiu însă exact unde. Fata, de fiecare dată când am întrebat-o, niciodată nu a vrut să îmi spună unde, să pot să ajung şi eu acolo să văd unde este şi în ce condiţii trăieşte, ce face“, afirmă mama fetei care acum are în jur de 35 de ani.

Femeia afirmă că în acea casă de la Valea Lupului ar locui în acest moment aproximativ 20 de fete, iar Morel Bolea ar locui împreună cu acestea.

„Acolo este lucru necurat“

Povestea femeii este cutremu­rătoare, aceasta relatând cum, treptat, fata lor s-a îndepărtat tot mai mult de familie. Era în anul al II-lea de facultate când a fost dusă la Kasta Morrely de către o prietenă. De atunci, povesteşte femeia, fiica lor ajungea în fiecare zi acasă târziu în noapte, dimineaţa sau chiar deloc. Părinţii fetei au încercat prima dată să afle mai multe despre ce face fiica lor şi, simţind că „acolo este lucru necurat“ au încercat să o determine să renunţe punând-o să aleagă între familie şi „sediu“. … https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/drama-de-mama-a-timp-de-16-ani-m-am-chinuit-sa-o-scot-de-la-kasta-morrelya–273916.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ