spot_img
17.3 C
Vaslui
30-mai-2023

DRAMA UNEI PROFESOARE DIN BÂRLAD: TREBUIE SÃ-SI DEA COPIII TATÃLUI, ÎN PORTUGALIA!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Strigãtul sfâsietor al unei mame

INCREDIBILA SENTINTÃ Drama Marei Fortu de Araujo, de 42 de ani, din Bârlad, profesor dr. în Muzicologie, întrece orice închipuire. Judecãtorii de la Tribunalul Bucuresti si de la Curtea de Apel Bucuresti au pronuntat o sentintã favorabilã pentru sotul ei, Rui de Araujo, de 45 de ani, din Lisabona, Portugalia, dispunând ca cei doi copii minori ai familiei, care sunt de patru ani în Bârlad, sã fie trimisi înapoi în Portugalia, la tatã! Rui de Araujo a acuzat-o pe Mara, sotia de care a dat divort în Portugalia, de „rãpire internationalã de copii”, desi el personal a fost de acord în 2013 ca micutii sã vinã în România si a semnat personal ca acestia sã capete cetãtenie românã cu domiciliul în Bârlad. Desi Mara de Araujo a adus toate probele posibile în apãrarea ei, arãtând cã sotul sãu are tendinte homosexuale si nu are conditii pentru a creste copiii, judecãtorii bucuresteni nu au luat în considerare nimic, preferând sã favorizeze portughezul si ignorând Conventia de la Haga, care este în favoarea copiilor care trebuie sã rãmânã acolo unde le este mama. De la Tribunalul Bucuresti procesul s-a mutat la CA Bucuresti, atât Mara de Araujo, cât si Parchetul de pe lângã Tribunalul Bucuresti fãcând apel la sentintã! Dar si judecãtorii CA Bucuresti au judecat la fel de „drept” ca si cei de la Tribunalul Bucuresti: copiii – o fetitã de 6 ani si un bãietel de 3 ani si jumãtate – trebuie sã plece în Portugalia! Mara Fortu a cerut disperatã ajutorul tuturor autoritãtilor române, dar acestea sunt surde si oarbe la drama femeii si a celor doi copii ai ei. „Mi-e fricã cã îmi va lua copiii si îi va da în Portugalia în plasament familial la cuplurile gay, asa cum se practicã acum pe acolo”, spune prof.dr. Mara Fortu de Araujo, cerând cu lacrimi în ochi sã fie ajutatã sã-si pãstreze copiii în tarã, lângã ea si familia ei.

O nouã dramã a unei mame românce, acuzatã cã si-ar fi rãpit proprii copii, revoltã opinia publicã. De aceastã datã acuzatiile vin din Portugalia, de unde tatãl a venit sã-si ia copiii, acuzând mama de „rãpire internationalã de copii”, desi mama stã în România, la Bârlad, cu cei doi micuti din 2013, cu acordul acestuia! Instantele românesti, Tribunalul si Curtea de Apel din Bucuresti, au decis cã minorii trebuie sã se întoarcã în Portugalia. Aceasta este drama Marei Fortu de Araujo, profesor doctor în muzicologie religioasã, care predã la Clubul Elevilor „Spiru Haret” din Bârlad, având doi copii – Ana (6 ani) si Ioachim (3 ani si jumãtate). Mara este fiica cunoscutului profesor si artist plastic Nicolae Fortu din Bârlad si îsi strigã durerea si neputinta întregii lumi, poate va gãsi un ajutor si o rezolvare a cazului sãu incredibil!

Dragostea a dus-o tocmai în Portugalia, dezamãgirea a adus-o înapoi în România

Iatã ce ne-a declarat Mara Fortu de Araujo ieri, strângându-si fetita la piept. „Sunt cetãtean român, dar am trãit în Portugalia opt ani, din 2005 pânã în 2013. M-am dus acolo, la Lisabona, cu o bursã pentru doctorat în muzicologie, finalizând doctoratul în 2015. Între timp am cunoscut colegul meu de doctorat, pe Rui de Araujo, cu care m-am cãsãtorit si am fãcut acesti doi copii. Ana are 6 ani jumãtate si Ioachim, trei ani si jumãtate. Din nenumãrate motive, am decis sã rupem relatia, care la început a fost una … nu stiu cum sã vã spun, bunã, dar am constatat pe parcurs cã sotul era plecat mereu la concerte, la distractii, nu dãdea bani în casã, dar avea pretentia sã fiu un fel de sclavã a sa. Cred cã în spatele cãsãtoriei cu mine se ascund grave fapte de imoralitate, el având prieteni numai homosexuali. Folosea ca imagine cãsãtoria …. credea cã nu voi avea forta sã mã lupt cu el. În 2013 am nãscut bãiatul si la numai douã luni, m-am întors în tarã, dupã ce am avut nenumãrate certuri si chiar agresiuni, din partea lui si a socrului meu. Toti colegii de facultate mi-au spus cã el este gay si eu nu voiam sã cred. Am decis sã rup orice punte cu Portugalia si am venit în tarã, cu sotul meu, în 2013. El a fost atunci de acord sã rãmân eu cu copiii în România, pentru cã în Lisabona nu aveam nici eu si nici el serviciu, casã, el nu are nici familie, bursa i se terminase. El este de altfel un fel de student permanent, pleacã de la o facultate la alta, are 45 de ani, vã dati seama, si trãieste de pe o zi pe alta, cu diversi … prieteni. Atunci a fost de acord si a semnat sã rãmânã copiii la mine, la familia mea, mi-a lãsat procuri cu care pot sã rãmân în tarã, a semnat pentru obtinerea cetãteniei române a copiilor. Din 2013 pânã acum n-a dat niciun ban pentru cresterea copiilor, el nu are nici de unde da, cã trãieste din bursa de student … El nu este fãcut sã fie tatã, viata lui este pe alte cãi”, a spus Mara Fortu de Araujo.

Acuzatã de rãpirea copiilor dupã trei ani!

Mara îsi continuã povestea incredibilã. „El si-a vizitat copiii de douã ori în acesti trei ani: de Crãciun în 2014 si în 2015. Atât. Si în 2016, în aprilie, mã trezesc cã a fãcut plângere si mã acuzã de rãpire internationalã de copii! Pur si simplu a inventat aceastã acuzatie! De trei ani suntem în tarã, el a si fost de acord… Ne-am judecat la prima instantã, la Tribunalul Bucuresti, unde mi s-au refuzat probe, martori… A fost un simulacru de interogatoriu unde i s-a dat câstig de cauzã numai portughezului, desi eram într-o instantã româneascã! Pe mine judecãtoarea m-a tratat cu o totalã lipsã de respect si n-a luat în considerare cã sotul a semnat de trei ani cã este de acord sã fie copiii cetãteni români, cu domiciliul în România! S-a dispus înapoierea minorilor în Portugalia! Am fãcut recurs la aceastã sentintã, atât eu, cât si Parchetul de pe lângã Tribunalul Bucuresti! Am solicitat la DGASPC Vaslui o anchetã socialã, care a scos în evidentã faptul cã la Bârlad, acasã la mine, copiii sunt bine îngrijiti, au toate conditiile de crestere si educare. Am arãtat cã el nu are venituri, nu are casã, nu are familie în Portugalia, procurorii s-au opus primei sentinte, cerând ca sã rãmânã copiii în România. Am fãcut petitii la toate institutiile posibile: presedintie, Parlament, prim-ministru, ministrul justitiei… peste tot. Dar nu am avut cum sã înfrunt aceastã mafie teribilã din justitia româneascã: mi-a fost respins apelul si a rãmas definitivã sentinta prin care minorii trebuie sã fie în Portugalia în decurs de sapte zile! Incredibilã aceastã inegalitate de sanse! Cum se poate cã un om, care timp de trei ani n-a dat niciun semn decât la Crãciun, n-a dat un ban pentru copiii sãi, si-a adus aminte cã este tatã dupã trei ani si cere copiii pe care zice cã i-am rãpit, desi i-am adus împreunã în România, iar instanta româneascã îi dã lui minorii pe tavã, fãrã sã se gândeascã la binele copiilor! Fata mea nu stie portugheza, ce face ea acolo? De ce nu se aplicã legea internationalã în procesele de rãpire internationalã de copii? De ce nu s-a aplicat Conventia de Haga din 1980? Acolo, unul din articole spune clar: nu se poate dispune înapoierea copiilor tatãlui, dacã cererea a fost fãcutã tardiv! Pãi mai tradiv decât trei ani, ce poate fi? Noi nu aplicãm în justitia româneascã legile internationale? Este posibil asa ceva? Interesul superior al copiilor nu conteazã? Ce pot sã fac??”, spune Mara de Araujo.

Mama suspecteazã cã tatãl vrea copiii pentru a-i da la un cuplu de gay!

Profesoarã de muzicã si doctor în muzicologie religioasã, Mara de Araujo a intentat divort în România, iar Rui Alexandre, sotul din Portugalia, a intentat si el divort în Portugalia. Ambele procese de divort sunt suspendate, pânã la pronuntarea judecãtorilor români în dosarul de „rãpire internationalã”. Acum cã s-au pronuntat judecãtorii, culmea, împotriva mamei, trebuie sã-si dea copiii tatãlui în Portugalia sau sã meargã si ea cu ei acolo. „Eu nu vreau sã aud asa ceva! Desi îmi este jenã sã o spun, am tot încercat voalat sã dau de înteles, dar el are apucãturi homosexuale, având numai bãrbati prieteni, toti gay. Acolo, în Portugalia, dacã mã duc cu copiii, risc, asa cum mi-a spus un avocat portughez, sã îmi fie luati copiii de Protectia Copiilor de acolo si sã fie dati în plasament la un cuplu de gay, asa cum este legea pe acolo. Nu voi accepta asa ceva! Oare nu existã în România nicio lege care sã ne apere? Copiii mei vor fi socati! Ce as putea sã mai fac? Cine mã poate ajuta? Eu nu pot trãi în Portugalia, în decadenta religioasã care este acolo. Intentia mea n-a fost sã rãmân acolo sub nicio fomã. M-am îndrãgostit, am avut o bursã pentru doctorat, am crezut cã va fi bine, dar acum nu înseamnã cã cei doi copii trebuie sã îndure asa ceva!”, a spus, plângând, Mara de Araujo.

Copiii nu vor la tatãl lor în Portugalia!

Ana, fetita Marei, s-a agãtat tot timpul interviului de gâtul mamei si ne-a spus cã nu vrea sã plece din Bârlad, de lângã mama si bunicii ei. „Nu vreau sã plec, nici vorbã”, a spus Ana, lipindu-se de mamã. „Acesti judecãtori români au semnat pur si simplu furtul cu acte a acestor doi copii ai mei. Abia acum sunt rãpiti acesti copii, nu eu i-am rãpit! Judecãtorii români i-au rãpit, prin decizia lor, i-au vândut mai bine zis puterilor strãine! În aceastã tarã trãim, în aceastã societate, în care România este îngenuncheatã. Suntem la fel ca pe vremea turcilor când plãteam tribut în copii! Acum plãtim tribut în copii, europenilor decadenti!”, a încheiat Mara de Araujo.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.