Drama unei profesoare exemplare de la Husi: se pãzea de Covid, însã o boalã cumplitã o pândea în tãcere!

NEDREPT… “Toti copiii scolii parcã erau copiii ei. Era profesoara mea preferatã, desi nu mã pricepeam la obiectul pe care îl preda. Era însã un profesor economist, asa cum se semna întotdeauna, cu un suflet foarte bun. Nu pot sã cred cã a murit”, spune Larisa, fostã elevã a  Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir” din Husi, marcatã, la fel ca toti colegii sãi, de vestea decesului profesoarei Mihaela Andrescu. Energicã si pasionatã de munca didacticã, profesoara Andrescu a contribuit la realizarea unor proiecte de succes ale scolii, unele privind învãtarea elevilor sã devinã buni oameni de afaceri, altele vizând principii ecologiste si, de asemenea, a fost implicatã si în proiecte cu finantare europeanã. Moartea sa într-un timp mult prea scurt de la depistarea unei afectiuni grave a luat prin surprindere pe toatã lumea. 

“Stiti ce e cel mai dureros în asemenea cazuri? Cã, practic, Mihaela Andrescu nu a avut sansa sã lupte pentru viata sa. E foarte frustrant, e trist si simti o revoltã interiorã, în fata acestei situatii. Nu trecuse prea mult timp dupã ce medicii i-au spus cã situatia nu e bunã, cã e vorba despre o anumitã boalã. S-a stins în scurt timp. Mãcar dacã avea vreme sã lupte, sã vadã dacã poate învinge. Era un om curajos, cu o inimã mare. Cred cã avea toate resursele sã lupte. Dar nu a mai fost vreme”, spun, cu tristete, colegii. Acestia povestesc faptul cã afectiunea a fost destul de atipicã în cazul sãu, cãci nu i-a dat semne multã vreme, desi în interior, cel mai probabil, boala avansa tãcutã si foarte periculoasã. “Si asa ne e fricã la toti acum, cu toate îmbolnãvirile acestea de Covid, dar sã mai auzim si cã, în timp ce ne facem griji de noul coronavirus, alte boli cu adevãrat mortale, ne pot lovi, când nimeni nu se asteptatã. Foarte grea perioada pentru toti, mai ales pentru psihicul fiecãruia si asa încercat de toatã nebunia din zilele acestea. Cum sã accepti cã o colegã încã tânãrã, energicã, plinã de viatã, se stinge într-o lunã, ca o lumânare?! Oricât de tare ai fi, te afecteazã asemenea vesti. Ea se pãzea de Covid, era foarte atentã, foarte serioasã în a respecta regulile sanitare, dar, uite, ce dusman tãcut si ascuns i-a curmat viata”, spun colegii sãi.

Cei care vor participa la funeralii, rugati sã respecte regulile sanitare

Apropiatii profesoarei Mihaela Andrescu au anuntat faptul cã trupul neînsufletit a fost depus la capela Bisericii “Înãltarea Domnului”, iar funeraliile vor avea loc miercuri, pe 31 martie. “Cei care au cunoscut-o pot veni sã îi aprindã o lumânare, dar cu totii trebuie sã respectãm toate regulile sanitare în vigoare, ca sã nu fie niciun fel de problemã”, au spus apropiatii profesoarei Andrescu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ