Drama unui bătrân în scaunul cu rotile. A văzut cum soţia paralizată arde de vie. „E traumatizat, plânge după soţie“

Un bătrân ţintuit într-un scaun cu rotile a văzut cum soţia paralizată arde de vie în casa cuprinsă de flăcări, neputând să o ajute   Un incendiu devastatator, care a avut loc într-o gospodărie din satul Doina, comuna Girov, judeţul Neamţ s-a soldat cu decesul unei femei în vârstă de 59 de ani. Dramatismul cazului a fost amplificat de faptul că soţul victimei, un bătrân în etate de 68 de ani, a asistat neputincios la moartea soţiei, neputând să intervină deoarece are un handicap locomotor, fiind ţintuit într-un scaun cu rotile.    În plus, sexagenarul rămăsese pe drumuri, locuinţa ajungând o ruină din cauza incendiului, neavând copii şi rude apropiate care-l să-l ajute sau să-l găzduiască. Totuşi, în urma unui apel umanitar, bunicu Vasile, după cum îi spun  consătenii, are unde locui, fiind preluat de un azil.

Tragedia a avut loc pe data de 10 aprilie 2021, flăcările izbucnind în timp de bătrânul era în curte, iar soţia în casă, în pat, şi ea având un handicap, fiind paralizată. Vecinii au fost cei care au văzut fumul ce ieşea din casă, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, care a fost înregistrat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ în jurul orei 09:00.

La locul solicitării s-au deplasat patru echipaje cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ. Când salvatorii au ajuns la locul indicat, incendiul se manifesta generalizat în interiorul locuinţei. De la bun început se ştia că în casa care ardea ca o torţă este o persoană, care nu s-a putut salva.

„Din păcate, în interiorul locuinţei a fost găsit trupul carbonizat al unei femei de aproximativ 59 de ani. În urma verificărilor efectuate, specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise“,  a comunicat ISU Petrodava Neamţ.

„Nimic nu este uşor, dar noi îi vom fi alături“

Imediat după tragedie, comunitatea din satul Doina a făcut un apel public, cerând sprijin pentru bătrânul rămas văduv şi fără locuinţă. Iniţiativei i s-a alăturat Carmen Suciu, preşedinta Asociaţiei Umanitare Născută Înger din Piatra Neamţ şi Asociaţia Umanitară Acoperământul Maicii Domnului, care administrează Centrul Sfântul Ştefan – Belmonte din satul Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun.

Citeste mai mult: adev.ro/qri305
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ