spot_img
15.9 C
Vaslui
30-mai-2023

Drum bun către stele, domnule Virgil Giușcă!

spot_imgspot_img
- Advertisement -
Virgil Giușcă

BÂRLADUL ÎN DOLIU… A decedat în urmă cu două zile, profesorul Virgil Giușcă, cel care a fost cel mai longeviv director al Casei de Cultură a Sindicatelor „George Tutoveanu” din Bârlad (peste 20 de ani). Virgil Giușcă avea 82 de ani (pe care urma să îi împlinească pe 5 mai a.c.)

Prin funcția deținută, atât în perioada comunistă cât și în perioada de după Revoluția din 1989, a adus în Bârlad pe unii dintre cei mai importanți artiști din țară, precum Amza Pellea, Dem Rădulescu, Margareta Pâslaru sau Stela Enache. „Cred că o mare parte dintre cei mai cunoscuți artiști români au ajuns la Bârlad. Întotdeauna am aplecat urechea la ceea ce voiau oamenii pentru că și mie trebuia să-mi placă ceea ce le place oamenilor“, spunea presei locale Virgil Giușcă, care a fost făcut pentru toată activitatea sa ca director al culturii bârlădene, Cetățean de Onoare al Bârladului.

De-a lungul anilor a organizat sute de activități culturale. Primul contact important cu viața culturală bârlădeană l-a luat în 1965, când a fost numit responsabil cu școlile în cadrul Comitetului Municipal al Uniunii Tineretului Comunist. „Nu mi-e rușine să spun că am avut această funcție, pentru că eu mă ocupam doar cu problemele culturale, nu aveam treabă cu cele politice“, a explicat în 2010, într-un interviu dat unui ziar central, regretatul Virgil Giușcă. Din 1975 și până înainte de Revoluție, fostul director al Casei de Cultură Bârlad a fost președintele Comisiei Culturale a Consiliului Municipal al Sindicatelor. Mai exact, coordona activitatea culturală în rândul sindicaliștilor din oraș.

Asociația CARP „Elena Cuza” din Bârlad, regrete eterne pentru dispariția profesorului Virgil Giușcă!

«Colectivul Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad își exprimă profundul regret pentru trecerea în neființă a celui care a fost profesor Virgil GIUȘCĂ, fost director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Bârlad, cu care am colaborat foarte mult timp. A fost și membru al Carp Bârlad, precum și „Cetățean de Onoare” al orașului nostru. Pe această cale, transmitem sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune familiei greu încercată! Dumnezeu să-l odihnească și să-i așeze sufletul în cetele sfinților!», a transmis magistrat pensioanr Mihai Nicolae.

Corpul neînsuflețit al profesorului Virgil Giușcă este depus la Capela Bisericii „Sf. Ioan” din Bârlad, iar înmormântarea are loc duminică, 30 aprilie, la orele 14.00, la Cimitirul „Eternitatea” din localitate! Dumnezeu să-l odihnească!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.