spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
30-sept.-2023

Drumurile agricole și silvice din județ, reabilitate cu fonduri europene: primăriile pot primi până la un milion de euro!

- Advertisement -
BANI… Suma totală alocată pentru această sub-măsură este de 100 milioane de euro.

SPRIJIN… Primăriile din județul Vaslui pot cere Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), începând cu luna octombrie a acestui an, sume alocate din fonduri europene pentru Submăsura 4.3 Investiții în dezvoltare, modernizare sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice – componența infrastructura de acces agricolă. Fiecare UAT care depune proiect poate primi sprijin nerambursabil în valoare de un milion de euro pentru reabilitarea drumurilor agricole. Același sprijin financiar îl pot primi și administratorii fondului forestier proprietate publică a statului, care doresc reabilitarea drumurilor forestiere.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care a precizat că suma totală alocată pentru această sub-măsură este de 100 milioane de euro. “O sub-măsură pe care o vom lansa în luna octombrie și care este destinată UAT-urilor vizează drumurile agricole. Avem la dispoziție 100 de milioane de euro, fonduri europene” a anunțat ministrul. Conform informațiilor oficiale, obiectivele investițiilor sprijinite în cadrul acestei sub-măsuri sunt creșterea competitivității sectorului agricol prin îmbunătățirea accesibilității exploatațiilor agricole; modernizarea și adaptarea căilor de acces precum și asigurarea unei bune aprovizionări, precum și un acces mai facil către consumatori și piețele de desfacere. Beneficiarii sub-măsurii sunt unitățile administrativ teritoriale și/sau asociații ale acestora constituite conform legislației naționale în vigoare. Sprijinul nerabursabil este de 100% din totalul cheltuielilor eligibile și nu poate depăși 1.000.000 de euro/proiect pentru drumurile agricole de acces. Mai trebuie precizat că sub-măsura se împarte în trei componente: sM4.3 irigații de care pot beneficia organizațiile/federațiile utilizatorilor de apă, constituite din proprietari/utilizatori de terenuri agricole în conformitate cu legislația în vigoare, sM4.3 agricol și sM4.3 silvic de care pot beneficia persoane juridice de drept privat/alte forme de organizare proprietari de păduri și/sau asociațiile acestora conform legislației în vigoare; Unități Administrativ Teritoriale și/sau Asociații ale acestora, proprietari de pădure precum și administratorul fondului forestier proprietate publică a statului conform legislației în vigoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.