spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
29-mart.-2024

DSP Vaslui a primit medicamentul care se folosește la formele severe de COVID-19

- Advertisement -
NECESAR… DSP Vaslui a primit din partea Ministerului Sănătății 80 de fiole de Tocilizumab de 80 mg.

GURĂ DE AER… Direcția de Sănătate Publică a județului Vaslui a primit medicamentul cunoscut sub numele de Tocilizumab, un medicament folosit și pentru artrită, care, potrivit studiilor medicale, poate reduce riscul de deces în rândul pacienților cu forme grave de COVID-19 și scurtează perioada de recuperare. Astfel, DSP Vaslui a primit din partea Ministerului Sănătății 80 de fiole de Tocilizumab de 80 mg.

Potrivit ministerului, repartiția a fost realizată la nivel județean, în funcție de pacienții raportați de spitale ca fiind confirmați cu COVID-19 și internați în ATI la data de 20 octombrie, de pacienții confirmați cu ventilație invazivă și noninvazivă, de pacienții confirmați cu COVID-19 care au nevoie de flux oxigen, precum și de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infecțioase. “Medicamentele vor fi ridicate de către Direcțiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente”, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Printre puținele tratamente care reduc mortalitatea la cazurile grave

Până zilele trecute, acest medicament a lipsit aproape cu desăvârșire din spitalele românești„ deoarece producătorul nu mai face față cererilor din întreaga lume. Acesta este unul dintre puținele medicamente care dau rezultate, în combinație cu dexametazona, în tratarea pacienților cu forme medii spre severe. Criza de tocilizumab a reprezentat un alt motiv de dispută politică între Florin Cîțu și fostul ministru al sănătății, Ioana Mihăilă. “Tocilizumab intră în categoria anticorpilor monoclonali, dar sunt anticorpi anti-inflamatorii. Se folosește la formele severe, chiar înainte de a ajunge la ATI, fiindcă poate să reducă acel sindrom inflamator, cunoscut drept <<furtună de citokine>>, care să împiedice degringolada ce se întâmplă în organism”, explică medicul infecționist Adrian Marinescu. Tocilizumab, cu denumirea comercială Actemra sau RoActemra, este una dintre singurele variante de tratament care funcționează în cazul pacienților cu forme medii spre severe de COVID-19. Este autorizat de urgență pentru acest tip de utilizare atât de către Food and Drug Administration (FDA) din SUA, cât și de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Alte donații importante pentru spitalele din județul Vaslui

Tocilizumab-ul primit ieri de Direcția de Sănătate Publică nu este singurul sprijin pe care spitalele vasluiene îl primesc de la centru. În data de 17 octombrie, Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” a intrat în posesia a 30 de fiole de anticorpi monoclonali, donate cu o săptămână în urmă, de autoritățile sanitare din Italia. În aceeași dată și Spitalul Județean de Urgență Vaslui a primit 10 astfel de fiole de anticorpi monoclonali. De asemenea, pe 8 octombrie, spitalele din județul Vaslui au intrat în posesia mai multor dispozitive de oxigenoterapie (7 – Vaslui, 7 – Bârlad și 3 – Huși) ce au un sistem de umidificare cu flux ridicat de aer (2- 60 litri/min), ventilatoare non-invazive (concepute pentru a asigura o ventilație personalizată ce susține starea respiratorie a pacienților, 10 la Vaslui și 5 la Bârlad) și echipamente de protecție. Toate acestea au fost primite de la D S.U. (Departamentul pentru Situații de Urgență).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Dupa medicamente indicate ptr Sida iata ça acum ptr gripa eroii vor administra leacuri ptr artrita! Un capitol nou al medicinei se deschide acum….o sa se vorbeasca multa vreme

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.