Duelul “greilor”: “habarnistul” vs. “băiatu’ lu’ tata socru”

CONTRE… Războiul politic dintre PSD și USR s-a mutat în mediul online. Deputații Eduard Popica și Mihai Botez se acuză reciproc că nu au făcut nimic pentru județul Vaslui.

CONFLICT ONLINE… Doi deputați de Vaslui și-au declarat război pe Facebook. PSD-istul Eduard Popica și USR-istul Mihai Botez au pornit un adevărat duel al replicilor, gratulându-se reciproc cu apelative care mai de care mai neprietenoase: “un nimeni al politicii vasluiene”, “habarnistul”, “pesedist nou cu metehne vechi”, “băiatu’ lu’ tata socru”. Totul a pornit de la o postare a social-democratului despre o declarație a primarului sectorului 1, Clotilde Armand.În filmulețul publicat de acesta se aude când Clotilde spune că “Occidentul nu mai are nevoie de religie, chiar dacă există încă mulți oameni. Nu mai are nevoie de partea aceasta spirituală, de suflet”.”Am ajuns să fim conduși de străini și să fim vânduți străinilor. Cu USR-ul la putere nu mai avem nevoie de nimic ce e al nostru, de religie sau de educație ori de sănătate”, a scris pe Facebook deputatul Eduard Popica. Deputatul Mihai Botez i-a luat apărarea colegei sale, explicând că declarația a fost scoasă din context. “Într-o ieșire care are un exces de xenofobie, Eduard Popica încearcă să manipuleze opinia publică cu un videoclip trunchiat despre Clotilde Armand din 2016”, a scris USR-istul. Popica a continuat duelul, spunând despre Botez că “a primit textul și fotografia de la camarila de partid, întrucât cu toții știm că nu ești în stare să legi 2 cuvinte”.

Aflat la primul mandat de deputat, Eduard Popica a înțeles destul de repede cât de importantă este prezența sa în mediul online. În fiecare săptămână publică reacții și luări de cuvânt despre diferite subiecte naționale sau locale. Sâmbăta trecută, a distribuit un video cu Clotilde Armand în care aceasta spune că “Occidentul nu mai are nevoie de religie, chiar dacă există încă mulți oameni. Nu mai are nevoie de partea aceasta spirituală, de suflet”. Alături de filmuleț, acesta a scris și următoarea reacție:”Câteodată, îmi doresc să trăiesc cu impresia că totul este o mare regie, însă realitatea e cruntă. Ne pierdem valorile, tradițiile, religia. Am ajuns să fim conduși de străini și să fim vânduți străinilor. Cu USR-ul la putere nu mai avem nevoie de nimic ce e al nostru, de religie sau de educație ori de sănătate.Nu mai avem nevoie de cultură, de agricultură, de economie, dar avem nevoie de noua “corupție marginală” care are rolul ei, nu-i așa?”.

Clotilde Armand, motivul disputei

Filmulețul publicat de Eduard Popica este însă doar un mic fragment dintr-un interviu video acordat, în 2016, de Clotilde Armand acordat publicației DC News. În începutul interviului, aceasta spune că oamenii trebuie să se implice, să aibă speranțele, dorințele și exigențele față de clasa politică, așa cum aveau în ’89. “Putem să fim o țară precum cele din Vest. Eu vorbesc de părțile bune ale Occidentului”, spune aceasta, întrebată apoi de moderator <Care sunt părțile rele ale Occidentului?>. În acest context, Clotilde Armand spune că “sunt mulți din Occident care se uită la Europa de Est ca la o speranță. Vedeți? Este mereu ideea aceasta de oglindă. Noi ne uităm la Vest, Vestul se uită la noi. Să știți că francezii, spre exemplu, un popor pe care eu îl cunosc, sunt foarte nemulțumiți și probabil, când te duci pe stradă, și mai nemulțumiți decât românii, pentru că românii au altceva, au această parte de suflet și reușesc, totuși să fie fericiți. Ce nu are Occidentul? Occidentul a pierdut o anumită fericire pe care o găsești numai când ești exterm de nefericit și atunci ai speranța. O speranță religioasă, aș putea să spun. Occidentul nu mai are nevoie de religie, chiar dacă există încă mulți oameni. Nu mai are nevoie de partea aceasta spirituală, de suflet. Și atunci dacă viața ta e concentrată pe confort, mereu poți să-ți dorești mai mult, mai mult”, spunea Clotilde Armand în 2016.

Mihai Botez: “Lăsați, domnule Popica, discursurile acestea cu străinii care ne fură”

Deputatul Mihai Botez a sărit de îndată în apărarea colegei sale, încercând să explice cum stau, de fapt,lucrurile. “Eduard Popica – Pesedist nou cu metehne vechi. Într-o ieșire care are un exces de xenofobie, Eduard Popica încearcă să manipuleze opinia publică cu un videoclip trunchiat despre Clotilde Armand din 2016.Într-un interviu din 2016 (!!!), Clotilde Armand vorbește apreciativ despre poporul român și credința sa, menționând că în Europa de Vest, există oameni care încep să nu mai simtă nevoia credinței. Nici măcar în videoclipul trunchiat, nu rezultă că actualul primar al sectorului 1 încurajează această atitudine. Ce face însă domnul Popica, proaspăt deputat și în căutare de atenție? Folosește videoclipul trunchiat, fără a menționa vreun context, pentru a arăta cât este el de român și credincios, într-o postare inspirată de la defunctul Vadim Tudor.Domnul Popica ori are probleme de înțelegere a cuvintelor, dând dovadă de o incompetență ce nu face cinste unui parlamentar, ori manipulează cu bunăștiință, sperând astfel să primească două-trei like-uri. În niciun moment domnul Popica nu spune care este contextul, iar atenționat fiind în comentariile postării că manipulează, acesta încearcă să dea superior lecții de gramatică.Postarea domnului Popica este rușinoasă, în condițiile în care Clotilde Armand este un politician cu valori creștin-democratice puternice și un politician care a început să facă curățenie în Sectorul 1, un sector condus până de curând de pesediști.Lăsați, domnule Popica, discursurile acestea cu străinii care ne fură- cei care ne-au furat 30 de ani au fost pesediștii. În 2021 nu mai este loc de discursuri inspirate din epoca iliesciană a anilor ’90”, a scris pe Facebook deputatul Mihai Botez.

Eduard Popica, despre Mihai Botez: “singura activitate notabilă a dumnealui este aceea că a folosit Parlamentul pe post de dormitor”

Mihai Botez

ATAC… Duelul a continuat cu o nouă reacție a deputatului Eduard Popica. Acesta l-a numit pe Mihai Botez “Habarnistul” și i-a transmis să calculeze cu atenție anii în care România a fost condusă de PSD: “Observ cu siderație cum un NIMENI al politicii Vasluiene, neavând niciun fel de activitate în slujba județului, nici măcar parlamentară (aproape 3 ani cât am fost prefect, mi-a trimis doar scrisori în legătură cu demersurile mele, dar nimic constructiv din partea dumnealui, doar întrebări), mă atacă, zice el, pe pagina lui de Facebook, în contextul în care săptămâna trecută am distribuit un filmuleț despre suspecta de evaziune fiscală, colega de partid, Clodilde Armand. Nu am discutat despre persoana domnului deputat Botez și nici despre faptul că singura activitate notabilă a dumnealui este aceea că a folosit Parlamentul pe post de dormitor, de aceea nu înțeleg înverșunarea dumnealui.Domnule Botez, ai primit textul și fotografia de la camarila de partid, întrucât cu toții știm ca nu ești în stare să legi 2 cuvinte, nivelul tău de pregătire evidențiindu-se și în CV ul dumitale, unde minți pe toată lumea, că ai studii superioare finalizate. Nu, domnule, deputat, în sistemul Bologna studiile superioare nu sunt reprezentate prin diploma de licenta, în acest sistem studiile superioare finalizate fiind licenta plus obligatoriu disertația, ceea ce dumitale nu ai fost în stare să le termini. Lăsându-va pregătirea dumneavoastră la o parte, si intrând pe fondul problemei, spuneați că PSD a condus țara de 30 de ani. Să numeri și să aduni cu zecimale, nu înveți la Master, ci la grădiniță. Așa ca ia și calculează și surprinzător îți vor ieși 16 ani de guvernare de Dreapta și vreo 15 ai PSD, sa nu mai spunem ca președinția României a fost ocupată de PSD 10 ani, in timp ce 21 de ani am avut președinți de dreapta. Spuneai că nu ne vindeți țara și ca nu suntem vânduți? Atunci de ce multinaționalele nu plătesc impozitul fata de statul roman, acolo unde își desfășoară activitate, externalizandu-și profitul prin paradisuri fiscale? De ce ați anulat datoria de sute de milioane de euro pe care le aveau BCR Banca pentru Locuințe și Raiffeisen Banca pentru Locuințe(în prezent Aedificium)? De ce România, țara producatoare de resurse naturale primește a o suta parte din valoarea exportata, de la cei ce o exploatează? De ce pădurile noastre merg spre țările acolo un șefii vostri sălășluiesc? Da, domnule deputat, ne vindeți țara puțin câte puțin și romanii văd asta și vă vor taxa”, a scris Eduard Popica.

Mihai Botez: “domnul Popica încearcă, cu alte minciuni, să acopere minciuna inițială!”

Eduard Popica

SHOW… Deputatul Mihai Botez nu a scăpat ocazia de a-i reaminti social-democratului de perioada în care era alintat “beizadea”. L-a numit “băiatu’ lu’ tata… socru” și i-a transmis că va continua să semnaleze “miniciunile frustrate ale pesediștilor”. “Deranjat că minciunile și manipularea de tip pesedist i-au fost demascate, domnul deputat Popica, un tânăr de mare viitor, fost prefect de succes al județului Vaslui – susținut și menținut în funcție de Dragnea – pușcărie, îmi dă o replică de o mare valoare literală!De la disertația mea nesusținută până la multinaționale care fură România, trecând prin păduri, Raiffeisen și resurse naturale, domnul Popica încearcă, cu alte minciuni să acopere minciuna inițială!Polemica de acest gen, show-ul de mahala de tip pesedist, discursul de tip șaormerie nu sunt felul meu de a face politică, dar nu voi ezita niciun moment de a semnala minciunile frustrate ale pesediștilor!”, a mai scris Mihai Botez.

 
15 COMENTARII

 1. Imaginați-vă cine ar fi fost Popica dacă nu se însura cu fiica curvă a criminalului Farmazon. Uitați -vă ce sfeclă( față), are. Un BOU! Prost, oricum era și înainte; acum are și tupeu analfabetul!

 2. Mi se pare caa la butoane si ar fi bine sa aveti FRICA lui Dumnezeu!cesy
  t Botezeste o zdeanta a politicii romanestisi lipsit de cel mai elementar bunsimt.E adevarat nu sunt fan PSD si nici USR, dar acestia din urma in frunte cu slugoiul de BARNA,nu merita sa conduca Romania si mai ales faimoasade Clotilda, care se pare ca a furat pe vremuri din baniipoporului roman.Dar,ce sa/i faci daca romanii i/au dat votul,acum e prea tarziu sa regrete.De fapt,toti cand ajung la PUTERE,se cred cei mai mari si parca le/a luat D/zeu mintile de uita ca totusi sunt vremelnici la putere si ,poate ce e mai important,ca sunt MJRITORI de rand si ,odata si odata,tot intre 4 scanduri vor pleca si nfara nici un act de identitate.Asa ca luati aminte oamenibuni,caci nu sunteti pe viata

 3. Am și eu o nedumerire! Există vreun incubator de unde apar USR-iștii ăștia cu fețe tâmpe și intelect zero sau sunt cei făcuți “marinari” pe la maternități și cabinete ginecologice?

  • fara suparare , popica a fost unul din cei mai seriosi si muncitori prefecti ai judetului Vaslui, un om care s-a perfectionat profesional pe linie de adminstratie , asa ca nu trebuie atacat in mod gratis, este o mare deosebire intre el si botez. Nu am nimic nici cu PSD NICI CU USR.

 4. Catastrofa asta de Botez a ajuns printr un noroc chior, deputat in 2016 la redistribuire, se remarcă printr o aroganță debordantă. Se pare ca tot la fel de norocos a fost și in 2020 când ii mai trebuiau aproximativ 6000 de voturi sa poată deveni deputat.
  Deja ești mizerabil când implici și familia. Nu s-a putut abține pana nu i-ai pupat puțin socru in fund, tipic leprelor ca tine care nu au cu ce se afirma.
  Mai Mihăiță, joc de glezne și fă ceva pentru județul asta, înțeleg exercițiul tău de imagine și așa mai afla și lumea de tine dar forțezi nota, așa ca, mai bine ți-ai termina studiile și ai putea discuta puțin de incompetenții din partidul tău, ești mai mult decât penibil. O aperi pe Clotilda care face acte de caritate propriei persoane, știi? Sau si filmarea respectiva e scoasă din context? Mai voi nu aveți scrupule. Individa asta a ieșit primar prin frauda, nici măcar prin noroc așa cum ai ieșit tu la redistribuire. PRIN FURT!!! Ați carat cu sacii voturile după bunul plac și încă nu ați plătit pentru asta. Viermilor!
  Ghiozdănel, atât va sti lumea de tine.

  • Tovarășe….nu ma interesează apartenenta ta politica deși se vede de la o poștă! E alegerea ta! Eu sunt apolitic dar ma scoate din minți ipocrizia! Nu I frumos sa insulti ….e vorba de bun simt! Și dacă tot I l aperi pe Popica am o întrebare simpla pentru tine și pentru el: cat a fost PSD la guvernare și el prefect ce au făcut pentru județul Vaslui! Tătucul Buzatu împreună cu Popica ,capii capilor din județ ce au făcut! De ce n au sărit în sus și când PSD ul a măcelărit legile justiției doar pentru a l scapa pe Dragnea de pârnaie? De ce? Ti amintești de Șerban Nicolae,de Iordache care a dat m..e la toți ca asa vor ei în plin Parlament? Ti amintești de tătucul Buzatu care a numit pe cei ce protestau ,un drept al lor, drept niște ” ragalii”? Mai bine ați baga capul în nisip ca struțul ca acest partid PSD este anti național,corupt care pur și simplu calca pe cadavre doar sa și îndeplinească scopul! Au fost eliberați mii de infractori ptr niște nenorocite de voturi care apoi au recidivat! Ti se pare corect stimabile? Mentionez ca sunt un simplu plătitor de taxe ce lucrează în privat,apolitic și ca pentru mine toți sunt o apa și un pământ! Dar sa i lasam și pe ceilalți sa încerce sa facă ceva! Nu fiți parșivi și arătati cu degetul ca voi sunteți raul din viata
   României!

   • Bai frate, mai mare idiot ca tine nu cred ca exista in Vaslui, si nici pe planeta!!! Ala ii face muci pe Buzatu si ciracii lui iar tu te bagi ca musca in anusul calului si jignesti pen’ ca nu stii a citi. Daca esti vai de steaua ta stai in banca ta si nu mai comenta aiurea, indiferent de subiect!

 5. Nu înțeleg de ce Popica nu a avut atâta glas când era la putere! Nu sunt fan USR ori alt partid dar nu înțeleg de unde atâta interes pentru semenii sai din partea lui Popica și automat al PSD! De unde? Au fost 30 de ani la butoanele județului Vaslui, ce au făcut? Ce au făcut exact pentru acest județ maretii parlamentari? Zero! Ce a facut Popica și Buzatu cât au condus împreună județul? NIMIC ! Toti o apa și un pământ! Dar dacă voi,ați fost atat timp la putere și v ati bătut joc, nici ăștia care au venit nu sunt buni ,dar lasă Ii frate în pace sa și facă treaba! Nu te mai uita la gunoiul din ochii lor ci mai degrabă uita te la parul din ochiul tău! Și mai aveți nerușinarea sa arătați cu degetul? Uitati vă în oglindă!

 6. Sa-si caute o camera și sa și-o tragă pana nu mai pot.
  Niste măscărici care au impresia ca asta e activitate politica pentru care trebuie sa fie și greu plătiți

LĂSAȚI UN MESAJ