spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

După experimentul eșuat din centrul municipiului, Primăria Vaslui ia în calcul să pună piatră cubică pe încă o stradă din oraș! Vasluienii se opun proiectului!

- Advertisement -

OPINII… Primăria municipiului Vaslui se pregătește să modernizeze strada Mihail Kogălniceanu, începând de la poarta principală de acces în parcul Copou (strada Tipografiei), până la parcul cunoscut sub numele de “Secu”, în fața sediului Judecătoriei. Obiectivul de investiții format din două tronsoane și anume tronsonul I: intrare Copou până la intersecția cu străzile Nicolae Iorga și Alecu Donici și tronsonul II: de la intersecția cu străzile Nicolae Iorga și Alecu Donici, până la finalul tronsonului (parc Secu – Judecătorie). Pentru primul tronson, municipalitatea ia în calcul montarea de piatră cubică, pe o lungime de 445 de metri, așa cum a procedat și pe bulevardul Ștefan cel Mare, în zona centrală a orașului. Deocamdată nimic nu este bătut în cuie, de asta vasluienii au fost invitați să-și exprime punctul de vedere cu privire la această investiție importantă. În timp ce unii locuitori ai municipiului nu vor să mai audă de piatră cubică pe străzile din oraș, alți reproșează primăriei că investește sume uriașe în plăci de granit în timp ce prin suburbii noroiul e până la gleznă după o o ploaie mai serioasă.  

Potrivit Primăriei Vaslui, pentru proiectul ce vizează modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu există două propuneri de sistem rutier:

Varianta 1

– tronson I (445 m): montare piatră cubică 10x10x10 cm cu toate structurile aferente pentru realizarea structurii rutiere;

– tronson II (300 m): strat asfalt – cu toate structurile aferente realizării structurii drumului.

Varianta 2

Strat asfalt pe toată lungimea drumului (745 m) – cu toate straturile aferente realizării structurii drumului.

Conform acelorași surse, trotuarele vor fi realizate din dale granit de 60x60x1,8 cm, iar în zona copacilor se va realiza un caroiaj din borduri pentru ca aceștia să fie protejați. Pistele de bicicletă vor fi realizate din dale granit de 40x40x6 cm, de culoare diferită față de trotuare. Se vor amenaja 685 metri pătrați de stradă (zona Secu) pentru parcări, rezultând 27 locuri de parcare. În plus, vor fi amenajați 1609 metri pătrați de spații verzi pe traseul străzii Mihail Kogălniceanu.

„Se va moderniza sistemul de iluminat public (demontarea stâlpilor existenți și amplasarea unor noi stâlpi de iluminat din oțel zincat cu o înălțime de minim 6 m) și se vor monta pe stâlpi corpuri de iluminat cu surse LED pe fiecare parte a străzii.

Pe traseul străzii va fi amplasat următorul mobilier urban: bănci tip „SMART” – 4 bucăți;  cișmele stradale – 2 bucăți; bănci de odihnă – 2 bucăți; coșuri gunoi – 2 bucăți; coșuri gunoi colectare selectivă – 2 bucăți”, precizează reprezentanșii primăriei.

„Vi se pare o prioritate piatra cubică?”

Reacțiile vasluienilor la propunerea Primărie Vaslui au fost vehemente, majoritatea împotriva ideii de a fi montată piatra cubică. Locuitorii orașului au dat exemplu străzii Ștefan cel Mare, unde, de asemenea, a fost montată piatră cubică. La acea vreme, primăria promitea vasluienilor o zonă de promenadă în centrul Vasluiului, o zonă de relaxare pentru locuitorii orașului, însă toate planurile au rămas agățate în pom. Banii au fost cheltuiți, piatra cubică a fost montată, însă relaxarea a întârziat să vină. Ba mai mult, cu trecerea timpului lucrarea a început să se deterioreze, spre nemulțumirea atât a șoferilor cât și a vasluienilor care locuiesc în centru și care în fiecare zi trebuie să facă față prafului ridicat de mașinile care circulă cu viteză. Nemulțumiri față de investiția anunțată de primăria au avut și locuitorii din suburbii, care se întreabă cum pentru zonele centrale din oraș se găsesc bani inclusiv pentru dale de granit, în timp ce în Viișoara, Bahnari sau Gura Bustei oamenii încă nu au apă potabilă la robinete, iar drumurile au rămas la nivel de ulițe, unde dacă plouă puțin mai tare nu se mai poate circula din cauza noroiului. Primăria Vaslui roagă cetățenii orașului, ca până pe data de 10.08.2022, să trimită în scris propuneri, sugestii și opinii cu privire la proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind obiectivul de investiții „Modernizare strada Mihail Kogălniceanu” pe adresa de email pmv@primariavaslui.ro sau investitii@primariavaslui.ro. Titlul mesajului va fi „Pentru dezbaterea publică – Modernizare strada Mihail Kogălniceanu”. De asemenea, vasluienii vor putea depune propunerea scrisă la Registratura Primăriei municipiului Vaslui, str. Spiru Haret, nr. 2.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

 1. doar centrul orasului il aveti in vedere. Veniti va rog pe strada Buresbista sa vedeti acolo drumuri de evul mediu, cum toti locatarii si-au facut canalizare in paraul ce trece prin zona, cum pluteste mizeria de toate felurile in apa paraului, miros infernal de toaleta , focar de infectii. Nu tu iluminat public in zona, caini pe drum cat incape. VENITI VA ROG DOMNULE PRIMAR SI VEDETI PROBEMLE REALE ALE ORASULUI NU FITE.

 2. Dar destepti sunteti voi care va dati cu parerea.. Bine ca in alte orase s-a putut pune piatra si la noi nu, la noi sunt prea multi carcotasi, pardon Hateri..

 3. Parcă văd că durează cel puțin 2 ani ,de terminat doar această stradă!
  În zona Traian, spre Crucea Gării totul este spart, cu șanțuri, tranșee, de aproape 1 an! Le trebuie încă 32 de ani, până la finalizarea tuturor străzilor cu tot cu suburbii, mai ales Gura Bustei!
  Sunt țări care fac tuneluri prin munți, trec pe sub ape cu ele, și termină în câteva luni, maxim 2-3 ani! La noi prind generațiile care nu s-au născut încă, totul modernizat. Și ei tot la bătrânețe!

 4. Piatra cubică in centrul Vasluiului a fost pusă de 3 amețiți de la nu știu ce firma,complet aiurea! Nu aveau nici un instrument adecvat pentru a realiza o forma specifică de șosea,cu scurgere,etc, pur și simplu au făcut totul…..la ochi!
  Acuma sunnt doar adîncituri,reliefuri,îți strici roțile la mașină și mai scot și un zgomot infernal cînd pornesc toate mașinile!
  Vreți să repetați figura? Ok,mult succes! Poate de data asta va iese și mai rău!!!

 5. Daca primarul nostru Vasile cel mult iubit , nu se mai trazeste diin cauza alcoolului din sange sa gasim noi locuitorii orasului pentru a stopa asemena aberatii. PRimare hai sa ne trezzim in ultimul ceas si incearca sa te gandesti la viitorul orasului , la tineri , la inteprinzatorii locali si lasa deoparte metehnele trecutului.
  NU PIATRA CUBICA LA VASLUI !!!

 6. De ce piatra cubica? Ce dracu are primarul cu aceasta piatra cubica? Ce interes are de ne f..e mintea cu aceasta piatra cubica! Alo….domnu primar…..las o balta ca ne ai fu..t odata pe centru cu zona pietonala! În Vaslui e haos pe străzi și pe dumneata te freacă piatra cubica? Asfalt ca e mai bun! Pe noi vasluienii nu ne interesează afacerile cu piatra cubica!

 7. Că tot ați pomenit de Gura Bustei, care vorba aia e la o aruncătură de băț de centru, acolo chiar că idioții care conduc urbea nu fac nimic, iar taxele și impozitele sunt exact ca în centrul orașului, nu tu canalizare (acu e în chinurile facerii), nu tu asfalt acătării, nu tu curățenie (noroc că au oamenii bun simț și mai strâng praful și buruienile de pe domeniul public) , transportul public o glumă proastă (cu autobuzele având un orar de-a dreptul comic), nimic nimic nu se vede , degeaba se plătesc taxe și impozite , statul în general și primăria Vasluiului în special, dau, încă o dată dovada că, în afară de a plăti hoarda de consilieri, angajați, directori , directorași, nu știu , nu pot, (sau nu vor) să administreze banii din bugetul orașului într-un mod cât mai transparent și eficient, care să se reflecte în bunăstarea oamenilor. Rușine să vă fie.

 8. a tras niste mizerii de dungi pe trotuar chipurile sa bifeze ca sunt piste de biciclete! culmea ca unii ciclisti chiar cred ca aia e pista de biciclete si coboara in viteza pe ele, in conditiile in care nu e loc pentru pietoni! mai sunt copii mici, mame cu carut … o nebunie.

 9. Bani publici cheltuiți cu dedicații.nu avem ce face. Daca se aprobă în consiliu local treabă e ok. Așa funcționează democrația. Alegem și ei fac ce vor până când noi o să-i mă votam odată și iar ne miram și iar votam și iar ne miram și iar votam și tot așa până iese nepoțelul june politician și preia funcția și iar votam și ne miram și tot așa până nu mai respiram.

 10. Daca nu ma insel baiatul primarului de tine o firma tocmai cu distribuire de borduri, pavele, piatra cubica…..
  Parca am mai vazut filmul asta ….

 11. Mi se pare aiurea si propunerea de amenajare pista de biciclete pe trotuar.Pe traseul ala, in multe zone trotuarul nu are nici 2,5 metri latime, asa ca nu vad cum o sa fie respectata prevederea legala de a le lasa pietonilor macar un spatiu de 1,8 metri latime exclusiv doar pentru ei. Ma rog, pe primar il doare in basca, doar asa-mi explic „noile” piste de bicicleta trasate pe trotuar acum cateva luni. Sunt niste piste minunate care Ii obliga pe pietonii din Vaslui sa slabeasca ca sa poata incapea in cei 40-50 de centimetri de trotuar lasati exclusiv pentru ei. Aceste grozavii pot fi observate pe trotuarele care duc din Aurocor spre liceul Racovita, ori prin zona Cartier cum te duci spre Spital si dupa. Foarte frumos, domn primar!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.