EDITORIAL: Ziua Unirii la Bârlad, doar între personalități! „Populimea”… a stat acasă!

EI, ÎNTRE EI, SINGUREI… 24 Ianuarie, Ziua Unirii principatelor sau a Micii Uniri s-a sărbătorit la Bârlad într-un cerc foarte restrâns. Doar „personalitățile” orașului, de la senator, primar și alți șefi de instituții – Armată, Poliție, consilieri etc., au fost invitați la ceremoniile organizate – la Statuia lui A.I.Cuza din fața Primăriei precum și la cea din fața Cercului Militar pentru că, doar ei știu probabil să se protejeze de … Coronavirus! Restul populației, avea până acum privilegiul ca, măcar prin intermediul presei locale, să primească informații despre unde și ce se organizează. De data aceasta, despre această mare sărbătoare a românilor, presa nu a fost informată! Ca nu cumva să participe și să deranjeze vreun oficial, sau au anticipat cumva că era gata să vină vreun rebel de pensionar și să-i arunce cu iaurt între ochi primarului Boroș sau, Doamne Ferește, senatorului Iulian Bîcă. Niciun reprezentant al presei locale nu a fost invitat la aceste restrânse ceremonii! Și mă refer la presa locală adevărată, nu la acele site-uri care doar preiau știri și comunicate, care merg să facă poze și filme, doar prezentând prin imagini un eveniment sau care au reclame la greu, pe principiul „Am site, deci trăiesc!”! Până și restaurantele s-au deschis, 30% este adevărat, se merge la teatru și la Cinematograf … dar la omagierea Zilei Unirii bârlădenii au fost pur și simplu ignorați și sfidați! Să înțeleg că ori primarul Dumitru Boroș s-a ferit de „iaurt” între ochi pentru că o fi având intoleranță la lactoză, ori sfătuitorii de la Biroul de presă își bat joc de el! Pentru că avem pandemie de aproape un an și să știe toată suflarea politică a Bârladului că și noi, poporul, știm să ne punem mască, să păstrăm o distanță fizică… nu numai ei! Nu suntem chiar așa de proști, cum ne credeți! Că bârlădenii au o mândrie locală destul de serioasă și nu există producție de iaurt în România care să le ajungă, când se vor „scula” și ei!
11 COMENTARII

  1. Într-adevăr un deștept poate fi prostit de niște proști cum sunt, Carp Costel, Sperilă Dan, Balaban Emil ,Gălățeanu Cătălin (fost Lăcustă), Că Cine se aseamana se aduna don Chelarul, să vezi ce pilă sugi din cauza lor.

  2. Chelaru e un prost născut, că nu face diferența între stofă și piele.Se crede talmaciul cuvintelor dar e cel mai mare prost posibil post decembrist.Bai boule cum poti scoate castanele din foc cu mîna bețivilor, aia oricum se frig și te toarnă. Ai să vezi, dacă pleci, scapi.

  3. Dl. Senator nu-l mai lăsați pe popîndau de Chelaru să participe la festivități că el face alergie cînd stă cu lingăii primarului și caporalii, cum să stea un colonel cu toti ideologii.
    Lăsați-l să stea singur în prostia lui cea nescrisă.

  4. Ai facut de rușine Poliția, Ai facut de rușine Bîrlad, Ai facut de rușine Poliția Locală, Ai stricat ceremonialul Primarului.
    Du-te acasă tovarășu Chelaru că la cît esti de fudul și arogant că să nu zic retardat cine stie dacă scapi fără brățări.

  5. Dl Chelaru este un mare scriitor și-a descoperit vocația în noapte cînd a stat în celulă, poate și-a adus aminte ca un golan și-a bătut joc de o copilă iar el cu Brătianu au musamalizat cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ