spot_img
15.9 C
Vaslui
30-mai-2023

Ei sunt elevii care au pus județul pe harta națională a Matematicii

spot_imgspot_img
- Advertisement -

CLASAMENT… Vasluiul a înregistrat rezultate cu adevărat deosebite la Olimpiada Națională de Matematică. Lotul județean a obținut cinci medalii, două de argint și trei de bronz, precum și două mențiuni speciale din partea Societății de Științe Matematice din România (SSMR), înscriind, astfel, județul pe harta națională a Matematicii. Vasluiul va fi, anul viitor, în primă linie, iar asta pentru că va găzdui etapa națională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele clasele V-VI. Vestea că județul va organiza această etapă a părut suprinzătoare pentru reprezentanta Ministerului Educației, care atunci când a trebuit să predea simbolic steagul olimpiadei a rostit județul Vâlcea. “Vaslui? Mă scuzați”, a spus, apoi, aceasta. Inspectorul școlar Cătălin-Daniel Cărăușu a urcat pe scenă, a preluat steagul olimpiadei, a vorbit despre onoarea de a găzdui o olimpiadă școlară și i-a invitat pe elevi la Tabără de Vară de la Huși, coordonată de profesorul Adrian Talașman. Rezultatele acestei tabere s-au văzut anul acesta la olimpiadă, prin  medaliile și premiile obținute de elevi.

Elevii vasluieni s-au întors acasă cu tolba plină de premii de la Olimpiada Națională de Matematică. Înainte de a publica rezultatele, facem precizarea că, spre deosebire de alte olimpiade, unde nu se acordă premii decât locurilor I, II, III, plus câteva mențiuni (n.r. – numărul de Mențiuni MEN se acordă pentru 15% dintre participanți, în ordinea descrescătoarea a punctajelor), la Matematică, SSMR oferă medalii de aur, argint, bronz și mențiuni de onoare pentru jumătate dintre participanți. Astfel, se poate ajunge în situația în care un elev clasat pe locul 47 în clasamentul național primește medalie de bronz.

Iată ce locuri au obținut elevii vasluieni în clasamentul național

Cel mai bun loc a fost obținut de elevul Mihnea Pascaru (clasa a VIII-a): locul 18 în clasamentul național, Mențiune MEN și medalie de argint, calificat, de asemenea, la baraj pentru lotul lărgit internațional. Tot o medalie de argint a obținut, de pe locul 24 național, și elevul Emilian Cârnu (clasa a VII-a) de la Colegiul National „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, pregătit de prof. Elena Micu. La clasa a VI-a, Maria Bîrlădeanu de la Colegiul National „Cuza Vodă”, Huși, pregătită de prof. Adrian Talașman, s-a clasat pe locul 45 și a obținut o medalie de bronz. De asemenea, medalii de bronz au mai obținut elevii Mihnea Sandu (clasa a VIII-a, locul 34) de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, Vaslui (prof. Gheorghe Flueraș) și Octavian Dimitrie Radu (clasa a XI-a, locul 30) de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui (prof. Sergiu Romașcu). Elevii Yannis Munteanu și Theodor Ioan Tătaru de la Colegiul National „Cuza Vodă” Huși, pregătiți de prof. Adeluța Baltag, respectiv Adrian Talașman, au primit fiecare câte o Mențiune de onoare SSMR. Mențiunile
de onoare se acordă elevilor care au obținut cel puțin 6 puncte la o problemă și nu au obținut medalii.

Inspectorul de matematică: “Ne bucurăm că am revenit la probele de baraj pentru lotul lărgit”

Olimpiada națională de matematică s-a desfășurat în Slobozia – pentru clasele V-VI, la Brasov – pentru clasele VII-VIII și la Craiova – pentru clasele IX-XII. Prof. Cătălin Daniel Cărăușu, inspector școlar de matematică, a fost reprezentantul județului Vaslui în Comisia Centrală de la Slobozia. “Transmit gândul meu de apreciere tuturor elevilor din județul Vaslui care au participat la etapa națională a ONM, precum și profesorilor care i-au pregătit. Felicitări celor care și-au încununat munca cu medalii și diplome . Ne bucurăm că am revenit la probele de baraj pentru lotul lărgit prin elevul Pascaru Mihnea. În mod oficial, am preluat, simbolic, steagul olimpiadei pentru clasele V-VI. Această competiție va avea loc în anul următor școlar în județul Vaslui. Mulțumim reprezentanților ME și SSMR pentru votul de încredere acordat, precum și echipei ISJ Vaslui pentru sprijinul permanent acordat”, a transmis inspectorul școlar de matematică, prof. Cătălin Daniel Cărăușu.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Felicitări elevilor, profesorilor, părinților și tuturor celor care au fost în obținerea acestor rezultate notabile!!!
    Olimpicilor, sa fiti sănătoși, consecvenți în demersul vostru pe tărâmul științei, al cunoașterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.