23.7 C
Vaslui
28-iun.-2022

„Electricienii” amatori, luati la ochi, dupã ce un incendiu generat de o improvizatie a mistuit o gospodãrie!

DRAMATIC…Un scurtcircuit produs la o ladã frigorificã a unui cetãtean din localitatea Pogãnesti, comuna Stãnilesti, a cauzat un incendiu care a lãsat în urmã pagube însemnate. Au ars o bunã parte din locuintã, o anexã gospodãreascã, dar si o masinã. Se pare cã au existat niste improvizatii la alimentarea cu curent electric, iar acestea au generat incendiul. Electricienii „de ocazie”, la care de nevoie multi apeleazã, sunt cei care fac aceste improvizatii periculoase, iar cetãtenii, pe fondul unor astfel de situatii dramatice, îsi dau seama cã nu este de glumã. „Nu avem ce face, nu gãsim electricieni calificati. Nu ai la cine apela pentru o instalatie sigurã. De nevoie, ca sã îti termini casa, sã faci ceva în gospodãrie, chemi pe cineva care pretinde cã e electrician si uite cum te nenoroceste”, spun, deznãdãjduiti, oamenii din Pogãnesti.

O locuintã si o anexã gospodãreascã s-au fãcut scrum în mare parte, din cauza unui scurtcircuit declansat la un frigider. O improvizatie la reteaua de alimentare cu energie electricã ar fi fost de vinã, dupã cum au spus pompierii. Imaginile cu gospodãria arsã i-au fãcut pe multi sã ia aminte, mai ales cã nu sunt putini cei care apeleazã la diferiti electricieni „de ocazie”, care nu cunosc temeinic regulile de bazã ale acestei meserii si fac improvizatii foarte periculoase. „Aviz amatorilor, ãsta este rezultatul cu instalatii fãcute de electricieni fãcuti pe malul santului. Mai cunosc si eu vreo cîtiva în Gugesti, care se dau mari meseriasi, dar habar nu au de meseria de electrician. Nu mai vorbim de teorie”, au reactionat unii localnici. Altii însã au avut alte critici: „De ce nu ati scris si la ce orã au ajuns pompierii? Poate dacã interveneau la timp nu rãmâneau doar “3 încãperi”, a fost o altã reactie.

„La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta prin ardere generalizatã la nivelul acoperisului si la o anexã gospodãreascã”

Pompierii însã au venit în timp util, spun reprezentantii ISU Vaslui, care au comunicat în acest caz urmãtoarele: „Pompierii militari din cadrul Sectiei Husi au fost solicitati sã intervinã de urgentã în localitatea Pogãnesti, comuna Stãnilesti, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuintã si o anexã gospodãreascã. Au fost deplasate la fata locului douã autospeciale de stingere cu apã si o ambulantã SMURD tip B2 (EPA). La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta prin ardere generalizatã la nivelul acoperisului si la o anexã gospodãreascã. Dupã aproximativ trei ore de luptã cu flãcãrile, pompierii militari au lichidat incendiul în limitele gãsite. A ars acoperisul locuintei pe o suprafatã de aproximativ 160 metri pãtrati, anexa gospodãreascã, un autoturism, 400 kg lemn de foc, piese de mobilier, materiale de constructie si materiale izolatoare, diverse produse textile si din material plastic. Au fost deteriorate elemente de mobilier si electrocasnice, tencuiala pe o suprafatã de circa 170 metri pãtrati, diverse textile si documente. Au fost salvate trei încãperi ale casei si animalele din gospodãrie. Nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilã de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la o ladã frigorificã”, au transmis reprezentantii ISU Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Pai da. Da ia întreabă proprietarul dacă ar fi plătit o firma cu 3000 de euro pentru o instalație conforma normativelor și cu materiale conforme. Toți vor ieftin și toți primesc cablu de prelungitor made in China sau Turcia, ca ăla de calitate ,,e scumpe dom-le’’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here