Elena Udrea: „Dacă o omoram pe Kovesi, aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică din partea DNA!“

Elena Udrea a făcut miercuri, 27 ianuarie, un comentariu acid la adresa procurorului de ședință de la DNA care a cerut, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, condamnarea acesteia la 12 ani de închisoare.
Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită şi spălarea banilor, în dosarul finanţării campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

„Câteva considerații despre termenul de ieri din dosarul în care sunt acuzată alături de Ioana Băsescu și alte 3 persoane. A fost ultimul termen, cel în care și procurorul și avocații au pus concluzii. Prima considerație, acuzațiile se referă nu la campania electorală din 2009 de alegere a președintelui Traian Băsescu, așa cum greșit se spune, pentru că procurorii au amestecat intenționat lucrurile, ca să îl implice pe fostul Președinte ci la CAMPANIA PRIVIND REFERENDUMUL PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL ȘI REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300!!!!!, desfășurat în aceeași perioadă cu alegerile prezidențiale.

Aici, întrebarea pe care am pus-o instanței, argumentat cu prevederile Constituției și ale Legii Referendumului, a fost cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzației, cu care s-au plătit panouri pe care era scris «Vino și tu la Referendum»????“, susține Elene Udrea.

Elena Udrea: „Cum să ceri pedepse mai mari decât pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc?“
Fostul ministru al Turismului este de părere că pedeapsa cerută de procurori este mult prea mare în comparație cu faptele incriminate și pe care le neagă că le-ar fi comis. Mai mult, Elena Udrea susține că dacă ar fi omorât-o pe Laura Codruța Kovesi, care a vizat rechizitoriul în 2017, s-ar fi cweut o pedeapsă mai mică.
„A doua considerație este referitoare la pedepsele spre maximul prevăzut de lege, pe care procuroarea de ședință le-a propus în ceea ce mă privește pe mine, spre 12 ani!!!!!! Și pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!! Deci nimeni nu a luat niciun ban, nici măcar nu s-a plătit ceva pentru candidatul Traian Băsescu, ci s-au plătit panouri de informare cu privire la Referendum și cu îndemnul către cetățeni la a participa la votul pe acest subiect de interes național, pe care l-am arătat mai sus ca fiind tema consultării populare din 2009.
Și atunci, o întrebare pentru oamenii normali, care presupun că mai există în țara asta: cum să ceri pentru implicarea în susținerea unui Referendum, mai ales cu o astfel de temă, pedepse mai mari decât pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc etc.???? Cred că dacă o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu în 2017, aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică din partea DNA”, a mai scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook. ….https://www.bzi.ro/elena-udrea-daca-o-omoram-pe-kovesi-aveam-sanse-la-o-solicitare-de-pedeapsa-mai-mica-din-partea-dna-4116096?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ