Elena Udrea nu va fi plasată sub control judiciar: „M-am întors în țară special să particip la aceste procese”

Astăzi, 11 martie 2021, Elena Udrea va afla dacă va fi plasată sub control judiciar. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor judeca în scurt timp contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie la măsura de a o lăsa pe Elena Udrea în libertate până se va da decizia definitivă în ceea ce priveşte condamnarea în dosarul campaniei lui Traian Băsescu din 2009.

Elena Udrea a precizat faptul că s-a întors în ţara exclusiv pentru a participa la dosarele aflate pe rol. Fostul ministru spera că va avea parte de achitarea pe care o merita, iar singura soluţie pentru a obţine acest lucru este să se prezinte în instanţă.

„Sper că se analizează speță și nu contează cine este în complet. M-am întors în țară având dosare pe rol. M-am întors special să particip la aceste procese pentru că cred că singură cale să obțin achitarea pe care o merit este să mă prezint în instanță. M-am prezentat la fiecare termen la fiecare dintre dosarele pe care le am pe rol. În continuare cred că decizia instanței (n.r. – de condamnare la 8 ani de închisoare) este profund ilegală, imorală și nedreaptă”, le-a spus Udrea jurnaliștilor, la instanța supremă.

UPDATE 16.00: Magistraţii Înaltei Curţi au respins contestaţia DNA la măsura de a o lăsa pe Elena Udrea în libertate până se va da decizia definitivă privind condamnarea în dosarul campaniei lui Traian Băsescu din 2009.

Magistraţii ÎCCJ judecă contestaţia DNA

Magistrații Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecă joi, 11 martie 2021, contestația DNA la neluarea măsurii controlului judiciar, o măsură cerută de procurori după ce Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a fost condamnată săptămâna trecută la 8 ani de închisoare cu executare.

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că, măsură controlului judiciar a fost necesară pentru că sunt șansele ca Elena Udrea să fugă din România este mare. Reamintim faptul că acest lucru s-a mai și întâmplat înainte de pronunțarea din Gala Bute când fostul ministru a fugit în Costa Râca. …https://www.bzi.ro/elena-udrea-afla-astazi-daca-va-fi-plasata-sub-control-judiciar-m-am-intors-in-tara-special-sa-particip-la-aceste-procese-4145047?utm_source=website&utm_medium=breaking
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ