spot_img
19.1 C
Vaslui
03-iun.-2023

Eleva înecată cu un jeleu este internată la ATI, în comă profundă. „Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare!”

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Eleva de 14 ani din județul Cluj, care s-a înecat miercuri cu un jeleu la școală, este în stare critică. Adolescenta e în comă profundă și este internată pe secția de Terapie Intensivă. „Jeleul era blocat la intrarea în trahee, practic s-a lipit de acesta. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare”, a declarat medicul Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla pentru Gherla Info. Imediat după ce s-a înecat cu jeleul, eleva ar fi încercat să bea apă, după care s-a prăbușit. Martori la incidentul înfiorător, profesorii au alertat cadrele medicale din comună. Asistenta medicală din școală și medicul de familie din comună au încercat să îi acorde primul ajutor. Abia după sosirea unui echipaj medical de la Gherla, oraș situat la 30 de kilometri distanță de comuna Geaca, s-a reușit extragere jeleului. „Din păcate, a fost nevoie de timp ca noi să ajungem la Geaca, timp prețios în care creierul fețiței a fost lipsit de oxigen. De aceea încurajăm pe toată lumea să-și însușească măsurile de prim ajutor. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare”, a declarat medicul Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla pentru sursa citată.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/eleva-inecata-cu-un-jeleu-este-internata-la-ati-in-coma-profunda-manevra-heimlich-executata-corect-ar-fi-putut-fi-salvatoare-2329163

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.