spot_img
spot_img
15.3 C
Vaslui
05-mai-2025

Elevele de la “Constantin Parfene”, exemple demne de urmat

- Advertisement -

FETE DESTEPTE…Ioana Maria Dobrovolschi, Mãlina Gându Gãrãboi si Ioana Mãdãlina Stoian sunt cele trei eleve ale Scolii Gimnaziale “Constantin Parfene” Vaslui care au uimit cadrele didactice prin inteligentã, ambitie si talent. Adolescentele nu doar cã au terminat gimnaziul cu media generalã 10, dar si-au fãcut timp si pentru hobby-urile lor, folosindu-si timpul liber în cel mai productiv mod. Astfel, Ioana Mãdãlina cântã la pian, Mãlina scrie în fiecare zi în jurnalul personal toate ideile care îi trec prin minte, deoarece este în cãutarea subiectului ideal pentru prima sa carte, si Ioana Maria este pasionatã de picturã, fiind una din îndeletnicirile preferate ale acesteia.

Mãlina Gându-Gãrãboi, o scriitoare în devenire

Pentru Mãlina Gîndu-Gãrãboi sã obtinã media generalã 10 a fost un vis realizat.”Sincer, dintotdeauna am iubit fiecare disciplinã. Cliseicã aceastã afirmatie, însã toate disciplinele sunt interesante pentru mine. Cea care sã spunem cã <<mi-a creat problem>> a fost Fizica, însã cu ajutorul doamnei profesoarei, Nane Daniela, si prin muncã am reusit sã trec peste orice nelãmurire.(…) Cheia succesului? Dacã ar fi sã numesc un singur lucru, ar fi ceva pripit. Cred cã aceastã cheie a succesului se aflã înãuntrul fiecãruia dintre noi. Bineînteles cã suportul celor din jur este important. Dar acesta poate sã aparã într-o formã sau alta. Ce e important este sã crezi în tine mereu, sã dai oricând tot ceea ce îti stã în putere, si sã faci orice pentru a fi fericit. Acest aspect e important, sã fii fericit cu ceea ce faci. Succesul este un efect colateral al fericirii”, a declarat Mãlina. Printre hobby-urile si pasiunile elevei se regãseste si lectura. “De asemenea, ador sã scriu. Am un jurnal personal în care îmi însir mereu ideile, la care nimeni nu are acces. Dar este unul din visele mele secrete ca într-o zi sã îmi pot lansa propria carte”, a mai spus Mãlina. Aceasta doreste sã urmeze Liceul Teoretic” Mihail Kogãlniceanu”, profilul Stiinte Naturale, mai ales cã în felul acesta continuã traditia din familie, bunicul si mama elevei au urmat cursurile aceluiasi liceu.

Reporter: La ce olimpiade/concursuri te-ai remarcat?

Mălina Gîndu-Găbăroi: De-a lungul acestor 4 ani am participat la numeroase olimpiade si concursuri. Cel cu care ma mândresc este Concursul National “Made for Europe”, unde la faza nationalã am obtinut locul III.

Rep. Ce simti la acest final de drum?

M.G.G. Simt un amestec de trãiri acum, de la regret pânã la extaz. Dar cred cã predominantã este mândria cã am parcurs acest drum si fericirea cã am avut ocazia sã întâlnesc oameni minunati. De asemenea, mã trece un fior de câte ori mã gândesc cât de repede au putut sã treacã acesti ani si cât am evoluat eu.

Rep. Fã-le câte un scurt portret cadrelor didactice care ti-au fost mai apropiate!

M.G.G. Toate cadrele didactice sunt speciale în sufletul meu. Dar nu cred cã le voi uita vreodatã pe învãtãtoarele mele din clasele I si a II a, la step-by-step, care m-au ajutat sã scap de tracul si frica teribilã de scenã pe care o aveam. Datoritã lor am devenit deschisã si zâmbitoare în fata unui public, ajungând sã iubesc asta. Mi-au fost si încã îmi sunt un model, si nu stiu cum as putea sã le multumesc. De asemenea, cum as putea sã o uit pe doamna dirigintã? Mereu cu câte o observatie pentru colectiv, dar mereu cu o privire iubitoare cãtre noi. Observ destul de bine atitudinea oamenilor, si stiu cã ea tine la fiecare dintre noi într-un mod deosebit. Si nu în ultimul rând, orele de limba românã vor fi amintiri superbe. Doamna profesoarã este deosebitã si pune pasiune în fiecare lectie predatã. Nu existã un moment în care poti fi neatent, ea va sti. O apreciez pentru cã iubeste ceea ce face si este dedicatã si îi sunt foarte recunoscãtoare cã mi-a indus pasiunea pentru literaturã.

Rep. Care sunt cele mai frumoase amintiri?

M.G.G. Clasa mea este una…deosebitã. Dacã ar fi sã enumãr cele mai frumoase amintiri, ar fi o alegere mult prea grea. Ceea ce îmi voi aminti mereu zâmbind este cât de apropiati si uniti am fost. Am trãit atâtea momente deosebite si mereu s-a simtit cât de mult tinem unul la celãlalt. În 4 ani am ajuns sã mã simt ca într-o mare familie si este dificil sã vorbesc la trecut despre asta, vor rãmâne mereu în sufletul meu.

Rep. Ce le transmiti colegilor tãi?

M.G.G. Le transmit din suflet iubire si recunostintã, le doresc doar binele tuturor. Sper ca de acum fiecare sã îsi împlineascã visele, pentru cã sunt oameni extraordinari. Mã simt atât de norocoasã cã am fãcut parte din ceea ce acum devine una din cele mai frumoase amintiri: clasa a 8-a B.

Rep. Ai emotii pentru Evaluarea Nationalã?

M.G.G. Bineînteles cã am emotii, este primul examen al vietii mele. Dar sunt acel tip de emotii care te motiveazã. E extaz, pentru cã am asteptat acest moment tot anul, am muncit pentru asta. Mã simt pregãtitã pentru ceea ce mã asteaptã, si acest examen este cheia spre începerea etapei urmãtoare. Constituie un nou început si am de gând sã fac acest început unul memorabil!

Ioana Mãdãlina Stoian, pianista de la “Constantin Parfene”

Ioana Mãdãlina Stoian a încheiat cei patru ani de gimnaziu cu media 10.

Din fericire, nicio disciplinã nu i-a creat probleme. Ioana adorã sã citeascã, sã ascult muzicã de calitate, sã cânte la pian, sã cãlãtoreascã, sã descopere locuri pline de istorie si spiritualitate.” De asemenea, în timpul liber, sunt o micã scriitoare“, a declarat Ioana.

Reporter: La ce olimpiade/concursuri te-ai remarcat?

Ioana Mãdãlina Stoian: În decursul celor patru ani de gimnaziu am participat la multe concursuri si olimpiade. Am obtinut titlul de “Cititor al anului” la concursul “Bãtãlia cãrtilor”, initiat de Biblioteca Judeteanã “Nicolae Milescu Spãtaru”, locul I la etapa nationalã a concursului “Comunicare.Ortografie.Ro”, locul I la concursul de eseuri în cadrul evenimentului “Târgul de carte BOOKLAND”, locul I la concursul de culturã generalã “Euroscolarul”. De asemenea, am obtinut mentiune la concursul national de traduceri “Corneliu M. Popescu”, mentiune la olimpiada de religie ortodoxã si locul al II-lea la concursul national de interpretare pian “Muz Art”, editia I.

Rep. Ce sentimente te încearcã la finalul acestui drum?

I.M.S. Pentru mine, finalul clasei a VIII-a reprezintã finalul unei etape din viata de elev. O altã etapã, sper la fel de fascinantã, stã sã înceapã: liceul. În amintirea experientelor frumoase din scoala generalã, mã voi întoarce cu drag, de câte ori voi avea ocazia, la profesorii mei pe care nu îi voi dezamãgi.

Rep. Care sunt cele mai frumoase amintiri?

I.M.S. Cele mai frumoase amintiri din gimnaziu sunt prima zi de scoalã din clasa a V-a si cursul festiv.

Rep. Fã-le câte un scurt portret cadrelor didactice care ti-au fost mai apropiate!

I.M.S. O voi purta mereu în suflet pe doamna învãtãtoare, Ilies Elena, din satul Hârsova, o persoanã cu adevãrat dedicatã meseriei, alãturi de care am pãtruns în tainele scrisului, cititului si socotitului. Îi apreciez pe toti profesorii, dar un loc aparte îl au doamna dirigintã Lupascu Liliana care a fost pentru noi “mama de la scoalã”, ajutându-ne în orice situatie si doamna profesoarã de limba si literatura românã Alexa Elena care a fost pentru noi un model de seriozitate, dãruire si profesionalism. De asemenea, doamna profesoarã de geografie Nechifor Diana si domnul profesor de educatie tehnologicã Condurache Vasile au fost adevãrate modele de bunãtate, blândete si rãbdare.

Rep. La ce liceu vrei sã mergi?

I.M.S. Datoritã profesionalismului doamnei profesoare de limba si literatura românã Alexa Elena, iubesc aceastã disciplinã si am decis sã urmez profilul de filologie. Îi multumesc lui Dumnezeu cã am avut-o ca profesoarã. Nu am hotãrât încã liceul la care voi merge.

Rep. Ce le transmiti colegilor tãi?

I.M.S. Mult succes la Evaluarea Nationalã si în viatã!

Pictura este pasiunea Ioanei Maria Dobrovolschi

Ioana Maria Dobrovolschi se poate mândri, de asemenea, cã a încheiat cei patru ani de gimnaziu tot cu media generalã 10. Cele mai bune rezultate obtinute la olimpiadele scolare sunt calificarea la faza nationalã a olimpiadei de istorie si mentiunile obtinute la olimpiada de limba englezã si la concursul ,,Culturã si spiritualitate româneascã”, dar si premiul II la concursul Comper, etapa nationalã. “Cheia succesului este sã crezi în tine, sã ai vointã si sã nu te dai bãtut niciodatã. Îmi place foarte mult sã citesc, sã pictez si sã ascult muzicã”, a declarat Ioana Maria.

Reporter: Ce sentimente te încearcã la acest final de drum?

I.M.D. Îmi va fi dor de toti colegii mei si de cadrele didactice. Într-un cuvânt, de Scoala ,,Constantin Parfene”.

Rep. Fã-le câte un scurt portret cadrelor didactice care ti-au fost mai apropiate!

I.M.D. Toate cadrele didactice mi-au fost apropiate si nu as putea sã aleg pe cineva mai drag. Ele au fost ca o busolã de aur ce ne-a ghidat cãtre reusitã, fiind mereu alãturi de noi indiferent de situatie. De asta, eu le multumesc din tot sufletul meu.

Rep. Care sunt cele mai frumoase amintiri?

I.M.D. Cele mai frumoase amintiri sunt cele cu clasa a VIII-a B: poznele pe care le fãceam, momentele în care ne bucuram cu adevãrat, cãci eram ca într-o mare familie, doamna dirigintã fiind ca o adevãratã mamã pentru noi.

Rep. Ce le transmiti colegilor tãi?

I.M.D. Îi sfãtuiesc sã rãmânã cum sunt ei si le doresc mult succes în viatã.

Rep. La ce liceu vrei sã mergi?

I.M.D. Vreau sã urmez cursurile Liceului ,,Mihail Kogălniceanu” , profilul Stiinte Sociale bilingv francezã-italianã. Am ales acest liceu cãci stiu cã aici mã voi putea forma ca adult.

Rep. Ai emotii pentru Evaluarea Nationalã?

I.M.D. Normal, ca orice copil. Sunt însã niste emotii constructive.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.