spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
15.4 C
Vaslui
13-mai-2025

Elevii de la Liceul Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui au spus “NU” violentei! | FOTO

- Advertisement -

MOTIVATI… Patru echipe de elevi de la Liceul Tehnologic “Ion Mincu” din Vaslui au spus cu voce tare cã nu vor accepta violenta în viata lor, si toti cei din jur, trebuie sã le urmãm exemplul. Acestia au organizat împreunã cu profesorii lor coordonatori, actiunea “Facilitare Graficã”, ce face parte din proiectul privind “Învãtãmântul Secundar Român” (R.O.S.E). Pe scurt, elevii au avut de prezentat tipurile violentei si efectele acesteia prin lucrãri grafice, prezentãri teoretice si mici momente artistice. La final elevii au fost premiati, aplaudati si încurajati sã continuie munca la astfel de proiecte.

Violenta a fost mereu problema societãtii, iar în ultimii ani s-au fãcut eforturi mari pentru diminuarea acesteia. Un mic pas, dar unul foarte important, a fost fãcut de elevii de la Liceul Tehnologic “Ion Mincu” din Vaslui care au organizat, împreunã cu profesorii lor, actiunea “Facilitare Graficã”. Activitatea face parte din proiectul R.O.S.E, proiect ce are ca scop reducerea abandonului scolar si cresterea ratei de promovabilitate la examenul de Bacalaureat. Tema acestei actiuni a fost violenta, si s-a derulat sub forma unui concurs, fiind jurizati de membri din presa localã, jandarmerie, împreunã cu reprezentanti ai profesorilor si elevilor. Prima echipã, formatã din elevi ai clasei a XII F, au avut de prezentat informatii adunate de chiar de ei despre violenta între adolescenti, împreunã cu informatii generale despre formele violentei si efectele ei. Cea de-a doua echipã, formatã din elevii clasei XII J, au fost vocea violentei în familie. Acestia au prezentat printr-un material grafic, dar si printr-un cântec, problema abuzurilor si violentei în familie. Elevii au venit si în ajutorul celor care sunt sau au fost abuzati verbal sau fizic în cadrul familiei. Acestia au prezentat celor din salã numere de telefon ale institutiilor si organizatiilor ce se ocupã cu astfel de cazuri. Cea de-a treia prezentare, dar cea mai emortionantã, a fost a elevilor din clasa a X-a F. Liceeni au pus în scenã un caz imaginar al unei fete de la tarã, cu probleme în familie, ce ajunge tinta unor fete “de oras“ rãutãcioase. Povestea are un final fericit, dar care a avut un impact puternic asupra celor prezenti în salã.

“STOP VIOLENTEI”

Activitatea a fost încheiatã de elevii clasei a X-a I. Acestia au adunat toate informatiile prezentate de colegii lor si le-au comasat într-un set de 10 reguli ce, spun ei, sunt cheia unei vieti fãrã violentã. Denumite “Reguli de Aur”, acestea sunt:” 1. Violenta face victime, bunãtatea … prieteni. 2. Opreste-te! Violenta nu poate înlocui educatia. 3. Mâinile nu sunt pentru a lovi, sunt pentru a iubi! 4. Dacã bãtaia e ruptã din rai, atunci iubirea de unde vine? 5. Nu gândi cu pumnul, fii inteligent! 6. Teama nu înseamnã RESPECT! 7. Spune stop violentei – glumele dor! 8. Violenta nu te face mai puternic! 9. Educã-l, nu-l lovi! Durerea va dispãrea, dar amintirea rãmâne. 10. Împreunã putem învinge violenta! “ . (Andrei Manolache)

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.