spot_imgspot_img
6.4 C
Vaslui
18-apr.-2024

Elevii din Vaslui, invitati sã se înscrie ca voluntari în cadrul Festivalului de Umor „Constantin Tãnase”.

- Advertisement -

INVITATIE… Oportunitate pentru tinerii vasluieni, care vor sã se implice în organizarea Festivalului de Umor „Constantin Tãnase”. Se cautã voluntari seriosi si dornici de a contribui la pregãtirea unuia dintre cele mai asteptate evenimente ale anului. Anuntul a fost lansat pe Facebook si se adreseazã liceenilor, elevi în clasele a IX-a si a X-a. Tot ce trebuie sã facã este sã lase un comentariu la postarea respectivã cu urmãtorul text: „Vreau sã fiu voluntar în cadrul Festivalului de Umor Constantin Tãnase, 11-18 septembrie 2022″. Termenul limitã de înscriere este vineri, 20 mai, ora 23.59. „Voluntarii se vor putea înscrie, în functie de preferinte, la una sau mai multe sectiuni, în conformitate cu specificul responsabilitãtilor. Aceste sectiuni vor fi anuntate, spre înscriere, înainte de semnarea contractului de voluntariat. Îndrãzneste si oferãti o experien de neuitat!„, a transmis directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui.

Cei care vor sã devinã voluntari trebuie sã îndeplineascã douã conditii minime pentru acceptarea înscrierii: acordul în scris, prin contract de voluntariat, atât al voluntarului, cât si al unui pãrinte sau reprezentant legal, la o datã ce va fi anuntatã ulterior; disponibilitate în timpul perioadei de desfãsurare a festivalului; participarea la întâlniri preliminare pentru stabilirea responsabilitãtilor. „ Începând cu editia desfãsuratã în anul 2010, organizatorii festivalului au avut alãturi tineri voluntari, care si – au adus contributia la bunul mers al lucrurilor. În perioada 11 – 18 septembrie a. c. dorim a organiza editia a XXVII-a si invitãm pe toti cei care doresc sã ni se alãture si corespund intervalului de scolarizare amintit mai sus, sã posteze la acest anunt: numele si prenumele din buletin, liceul, clasa si mesajul „Vreau sã fiu voluntar în cadrul Festivalului de Umor Constantin Tãnase,

11-18 septembrie 2022”. Termenul limitã pentru înscriere este vineri, 20 mai 2022, ora 23.59. Dupã finalizarea înscrierilor vor fi formate: un grup de facebook si unul de whats app pentru a înlesni comunicarea între organizatori si voluntari. În termen de 10 zile de la finalizarea înscrierilor va fi organizatã o întâlnire pentru a semna contractele de voluntariat, la care veti fi prezenti alãturi de unul dintre pãrinti sau de reprezentantul legal, dupã caz. Voluntarii se vor putea înscrie, în functie de preferinte, la una sau mai multe sectiuni, în conformitate cu specificul responsabilitãtilor. Aceste sectiuni vor fi anuntate, spre înscriere, înainte de semnarea contractului de voluntariat. Exemple(voluntar media – foto, video; voluntar media – cronicã spectacol, voluntar pe scenã – vor oferi trofeul, medalia, si cosul de flori artistilor invitati, voluntar actor – vor participa la ateliere de actorie si se vor prezenta cu un spectacol în cadrul festivalului etc.). Îndrãzneste si oferã-ti o experientã de neuitat!„, a transmis directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

Constantin Tãnase, actorul care si-a jucat viata pe scenã

Organizat o datã la doi ani, încã din anul 1970, la inițiativa teatrologului si dramaturgului Valentin Silvestru, Festivalul Umorului „Constantin Tãnase” atrage comedianti din toatã tara, dar si oameni de culturã, caricaturisti sau simpli amatori din rândul elevilor sau al studentilor. Constantin Tãnase a fost unul dintre cei mai valorosi si talentati artisti ai României: actor de scenã si de vodevil, precum si cupletist. S-a nãscut pe 5 iulie 1880 în Vaslui, într-o familie modestã. În 1896 a terminat gimnaziul si, în ciuda dorintei sale de a deveni actor, s-a înscris la Liceul Militar din Iasi. Însã a fost respins la proba medicalã, drept urmare a plecat în Brãila, acolo unde a frecventat o perioadã Liceul „Nicolae Bãlcescu”. În 1899 s-a înrolat voluntar în Regimentul 1 Geniu Bucuresti, iar dupã efectuarea stagiului militar s-a înscris la cursurile de Artã Dramaticã, pe care a reusit sã le termine în 1905. A început sã lucreze în teatru, iar în 1917 s-a cãsãtorit cu Virginia Niculescu. În 1919 a pus bazele trupei de teatru „Cãrãbus”, trupã cu care va participa la numeroase turnee din tarã si din strãinãtate. A intrat în atentia cenzurii prin prisma satirei la adresa birocratiei aparatului de stat, precum si la adresa soldatilor rusi. A murit în 1945 la Bucuresti. În ciuda zvonurilor potrivit cãrora ar fi fost ucis de cãtre Armata Rosie, în trecut fiind arestat si amenintat cu moartea pentru piesa „Davai ceas” (n.r. satirã la adresa obiceiului de a „rechizitiona” toate bunurile personale purtate la vedere, mai ales ceasurile), nepotul actorului a oferit opiniei publice o variantã mai plauzibilã: blocaj renal în urma unui tratament cu 20 aspirine pe zi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.