
ÎNVĂȚĂMÂNT… Rezultatele elevilor vasluieni la simulările examenelor de Bacalaureat și Evaluarea Națională sunt dezastruoase. Mai puțin de jumătate dintre elevii de clasa a XII-a și a XIII-a au reușit să obțină note de trecere. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, rata de promovare este 47.27%, mult sub cea de anul trecut – 62.2% (la examen). La fel, și în cazul rezultatelor la simularea Evaluării Naționale, rata de promovare e mai mică – 55,74 % față de 66,3% în 2021. Rezultate mai slabe față de anul trecut au fost înregistrate inclusiv la nivel național. Astfel, 59,73% dintre elevii de casa a XII-a au luat notă de promovare la matematică și istorie, 68,1% au trecut de proba la alegere și 70,2% au promovat la română. „Se suprapun rezultatele slabe peste perioada de predare online, clar. Este o primă concluzie pe care colegii mei au desprins-o cu foarte multă claritate. Îmi pare rău, dar este o confirmare a ineficienței predării online în condițiile în care nu întrunim toate elementele”, a explicat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.
La simularea examenului de Bacalaureat au fost înscriși 2895 elevi, însă nu au participat toți. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, la limba și literatura română au participat cei mai mulți elevi 2547. Dintre aceștia, patru au obținut nota maximă – 10, procentul de promovare fiind 67,77%. La proba obligatorie – matematică/istorie), au fost prezenți 2520 elevi și s-au înregistrat 23 de note de 10; rata de promovare – 56,55% . La proba de alegere a profilului și a specializării, au fost prezenți 2483 elevi, s-au înregistrat 30 note de 10; rată de promovare 68,18%. Astfel, 1145 elevi au obținut medii peste 5 (47.27%), iar 1048 elevi, note peste 6 (43.25%).
Nicio medie de 10 la Evaluarea Națională. O singură notă maximă, obținută de un elev la matematică
La simularea Evaluării Naționale au fost înscriși 3914 de elevi. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, la proba de limba și literatura română au fost prezenți 3692 de elevi (94.32%), 222 au fost absenți (5.67%). La proba de matematică au fost prezenți 3690 de elevi (94.27%), iar 224 de elevi (5.72%) au absentat. Nu s-a înregistrat nicio medie de 10, ci doar o notă maximă, la matematică. Rata de promovare la simularea Evaluării Naționale este 55,74%: 66,39% – la română, 50,19% la matematică. Ministerul Educației a anunțat că rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele pot fi trecute în catalog.
Ministrul Educației, despre rezultatele de la simulări: „este o confirmare a ineficienței predării online”
Potrivit ministrului Educației, subiectele de la simulări au un grad de dificultate de obicei mai mare decât cele de la examenele propriu-zise. „În urma analizei acestor rezultate, colegii mei deja și-au însușit lecțiile și își vor face un setting adecvat pentru subiectele de la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională. O primă concluzie pe care mi-au spus-o deja este aceea că rezultatele sunt foarte slabe, spre exemplu la Bacalaureat pentru clasa a XI-a și semestrul doi din clasa a X-a. Întâmplător sau nu, rezultatele slabe pentru acești itemi, chiar dacă materia a fost sau nu periată, simplificată pentru această perioadă, confirmă faptul că educația online a fost departe de a-și atinge scopul. Se suprapun rezultatele slabe peste perioada de predare online, clar. Este o primă concluzie pe care colegii mei au desprins-o cu foarte multă claritate. Îmi pare rău, dar este o confirmare a ineficienței predării online în condițiile în care nu întrunim toate elementele”, a spus Câmpeanu.
pai daca ai liceu cu bac si o facultate .. ce bani ei in Romania ….. nu e mai bine cu 11 clase… ai facut 18 ani susaua in strainatate si ei salar cit 3 cu facultate. Locurile de munca bine platite asta e lipsa la noi .
La asa profesori avem asa elevi !
Toate rezultatele sunt influențate de sistemul politico securist in care trăim.
Cat despre examenul maturității respectiv simularile, admiterea în universități si structura lor se pot face interpretari.
Interesant este cum si cine le permite sa schimbe structura acestor examene in functie de persecuții, interese chiar si cu putin inainte de susținerea lor.
Arata incapacitatea celor care i au decizii si modul de subjugare si directionare forțată.
Controlul asupra notelor finale in functie de cum se vrea de catre un sistem corupt.
Învățământul nu este forma de educatie.
Învățământul în românia functioneaza pe deviza de manipulare a elevilor, studenților și de subjugate schimband parcursul fiecaruia, dupa cum vor niste capete intunecate.
Transferul unor profesori titulari dintr o unitate scolara in alta este in completarea persecuțiilor pe considerente motivate de niste minți trunchiate.
Niciodata romania nu a fost in halul asta de suprimare.
Cei care castiga fac parte din sistem altfel ar fi pe dinafara.
Nu esti de acord cu ei nu faci parte la paznic.
Asta i deviza.
Trezirea națiune!
Rezultate dezastruoase pentru cine nu invata…fiica mea a obtinut 9.50 romana si 10 la matematica. Deci se poate pentru cine are interes sa fie admis la liceul unde isi doreste.
Felicitari! Am o curiozitate…fiica dumneavoastră se bazează strict pe ceea ce a învățat la scoala? Fără nici o ora suplimentara, fără ajutor din partea părinților, fără nimic? Dacă este asa, felicitări. Oricum au fost doar 10 note de 10 la matematica in acest an. Dar copiii sunt câteva zeci de mii…ce facem cu cei care nu sunt vârfuri, excepții? Ii aruncam la gunoi? Cine are grija de viitorul lor? Ce schimbam in bine in sistemul de învățământ?
Romana – doar pregatire la scoala si teste rezolvate singura si corectate de dna diriginta;
Matematica – pentru evaluare pregatire la scoala cu dna profesoara; pentru olimpiada pregatire in particular cu profesor de liceu.
In rest…ce sa zic…viitorul ni-l mai facem si singuri. Daca ne educam copiii sa munceasca, vor reusi in viata.
Să nu vă mirați la aceste dezastre,datorită faptului că profesorii sunt cei ce dau startul.Amintiți-vă despre profesori cu media 1,5 – 2 ,00 acum mai comentați ? Profesorii fac sex cu elevele,profesoarele fac sex cu elevii,elevii bat profesorii – profesoarele ,oare de ce ? Cănd găsiți o explicație corectă , faceți un articol despre așa ceva !
Se vede că ești din Anglia!
Nu sunt din Anglia,ci am fost să fiu din PIZDA MĂ-TII,dar sunt din orașul curat , adică Vaslui !
Vaslui – curat! Curat-analfabet cocalar! Vezi că ai făcut fractură la limbă!
fuse si se duse … acum in zadar astepti sa mai faci profesorii prosti …. ca nu le mai afiseaza numele… Si cind te gindsti ce averi au facut cei care birfesc profesorii … oare unde s au pregatit la crisma , la jocurile de noroc, la alba neagra ?