spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
30-sept.-2023

Erupţia vulcanilor Kizimen şi Şiveluci din Kamceatka: cod portocaliu pentru aviaţie

- Advertisement -

Vulcanii Kizimen şi Şiveluci din Peninsula Kamceatka (Orientul Extrem rus) au continuat să arunce în ultimele ore coloane de cenuşă şi gaz, astfel încât norii de cenuşă se întind pe zeci de kilometri în direcţia nord-est, punând în pericol zborurile din zonă, au avertizat vineri experţii ruşi citaţi de RIA Novosti şi Interfax.

‘Cel mai activ la această oră este vulcanul Şiveluci. Cu o zi înainte, acesta a aruncat mai multe coloane de cenuşă şi gaze la o înălţime de peste 4 kilometri deasupra nivelului mării’, a specificat un reprezentant al filialei din Kamceatka a Serviciului de geofizică de pe lângă Academia de Ştiinţe a Rusiei, indicând că, în urma activităţii celor doi vulcani, a fost instituit codul portocaliu de atenţionare pentru aviaţie.

În ultimele 24 de ore, mai mult de 124 de evenimente seismice s-au produs în zona vulcanului Şiveluci, a indicat expertul menţionat, adăugând că lava incandescentă continuă să curgă în valuri pe versantul sud-estic al vulcanului, dar fără a pune în pericol aşezările umane din zonă.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.