9.5 C
Vaslui
02-apr.-2023

Escroaca de la Husi se prezinta la usa victimelor ca o doamna respectabila!

- Advertisement -

HOATÃ Îsi pune o pãlãrie de doamnã, pantofi cu toc si se recomandã drept o asistentã medicalã, trimisã de conducerea Episcopiei Husilor sã cearã un ajutor bãnesc pentru reconstructia unei Biserici! Cu aceastã strategie, escroaca în vârstã de 32 de ani, Gabriela Cires, obisnuieste sã intre în gospodãriile bãtrânilor despre care are informatii cã sunt singuri si fãrã apãrare, si sã îi amãgeascã de diferite sume de bani.

Cei doi bãtrâni, sot si sotie, escrocati în urmã cu câteva zile de Gabriela Cires, le-au povestit în detaliu politistilor modul în care femeia reuseste sã le ia banii victimelor. Bãtrânul, de 88 de ani, a spus cã s-a pomenit cu ea în curte. “Mi-a dat <<Bunã ziua!>> si m-a întrebat dacã o mai cunosc, pentru cã ea este doamna Frentescu, asistentã medicalã. M-am uitat la ea si mi s-a pãrut mai urâtã decât doamna asistentã pe care o stiam eu. I-am spus cã nu seamãnã, iar ea mi-a explicat cã a îmbãtrânit si s-a mai urâtit. I-am spus sã se ducã în casã la sotie, sã stea de vorbã cu ea. A intrat în casã si ne-a spus cã pe ea a trimis-o Preasfintitul de la Episcopie, ca sã adune donatii. Ne-a mai spus cã la cei care face donatii acum, pentru Bisericã, Preasfintitul ne va da ajutoare. Dacã îi dãm 12 milioane de lei, sâmbãtã, Preasfintitul ne va trimite înapoi 20 de milioane de lei si câteva ajutoare. Si noi am crezut, mai ales cã a spus cã e asistenta medicalã Frentescu. Sotia i-a dat cele 12 milioane de lei si dusã a fost. Era îmbrãcatã cu haine subtiri si cu o pãlãrie pe cap, cu posetã”, a spus bãtrânul, în vârstã de 88 de ani.

“M-am gândit cã nu e treaba curatã, deoarece nu o mai vãzusem pe la bãtrâni”!

Vecina care a anuntat Politia, sustine cã, încã de când a vãzut-o în curtea bãtrânilor, a avut câteva semne de întrebare. “Cum noi stãm gard în gard, escroaca a intrat cumva cu un umãr ridicat si cam cu spatele la noi, care eram afarã. Parcã dorea sã nu fie vãzutã la fatã. M-am gândit cã nu e treaba curatã, deoarece nu o mai vãzusem pe la bãtrâni. Am mai observat cã pânã în ulitã a fost adusã de o masinã, albastru închis la culoare, care a asteptat-o si la plecare. Clar, era un complice al ei. Dupã ce a iesit, eu am întrebat-o pe bãtrânã ce s-a întâmplat, iar când mi-a povestit cã a dat banii <<doamnei asistente>>, mi-am dat seama cã este cazul sã sun la Politie. Mai ales cã, la plecare, ea vorbea la telefon si spunea <<am rezolvat treaba, gata!>>, povesteste vecina care i-a anuntat pe politisti.

Victimele sigure: bãtrâni singuri si bolnavi!

Politia si-a fãcut treaba cât se poate de repede, ajutatã fiind si de vecinii care au identificat-o pe hoatã în fotografiile din baza de date a oamenilor legii. “Le multumesc politistilor cã mi-au adus înapoi cele 5 milioane, mãcar atât. 700 a cheltuit hoata, pe haine si mâncare. Am 88 de ani, dar nu mi s-a mai întâmplat sã fim amãgiti asa niciodatã. Sotia are 84 de ani, are diabet, nu prea vede, face dializã si poate de asta s-a înselat si ea. Ar trebui sã facã Politia ceva s-o opreascã, pentru cã ea va mai continua sã amãgeascã lumea. Stiti ce vorbeste si cum te pãcãleste? Are multã vorbãrie.”, spun bãtrânul. Politistii cred cã femeia a actionat “la pont”. Din modul în care a actionat, se pare cã ea se documenteazã în privinta victimelor si are grijã ca acestea sã fie cât mai în etate si cât mai bolnave. De reamintit cã, în data de 9 august, Cires Gabriela, o recidivistã în vârstã de 32 de ani, a pãcãlit în numele Bisericii doi bãtrâni cu suma de 1200 de lei. Femeia a mai comis astfel de fapte si în 2010, când trei familii s-au plâns Politiei, pentru cã au fost înselate în acelasi mod. Instanta a condamnat-o la doi ani de închisoare, dar, odatã eliberatã, aceasta a revenit la vechiul obicei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.