0.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

Etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”

- Advertisement -

În ziua de 21 mai 2012, s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, precum şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Neamţ şi Filiala de Cruce Roşie Neamţ.

Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi a constat în susţinerea a trei probe, una teoretică şi două practice (transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m; deplasarea cu masca pe figură într-un raion de obstacole, contaminat).

În urma desfăşurării probelor, distinct pe cele două niveluri (ciclul gimnazial – clasele V – VIII şi ciclul liceal – clasele IX – XI), clasamentul final al etapei judeţene arată astfel:

Gimnaziu

Locul I – Şcoala „Dr. Emanuel Rigler” Ştefan cel Mare;

Locul II – Şcoala „Calistrat Hogaş” Roman;

Locul III – Şcoala Urecheni (gimnaziu);

Menţiuni: Şcoala Stânca – Pipirig şi Şcoala Ţibucani.

Liceu

Locul I – Grupul Şcolar Bicaz;

Locul II – Liceul economic „Vasile Conta” Târgu Neamţ;

Locul III – Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamţ;

Menţiuni: Colegiul „Petru Poni” şi Liceul Teologic Romano – Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” Roman.

Participarea unităţilor şcolare de pe teritoriul judeţului Neamţ la concursurile organizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost una foarte bună, etapa judeţeană a concursului aliniind la start 23 de echipaje. Echipele clasate pe locul I în cadrul etapei judeţene a concursului vor participa la etapa pe regiune de dezvoltare. Pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestor concursuri, o contribuţie importantă şi-au adus serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile care au avut loturi reprezentative ale unităţilor şcolare de pe raza acestora. Pe timpul desfăşurării întrecerii, un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Neamţ s-a asigurat că nu apar probleme de ordin medical.

Pentru prima dată, trei întreprinzători privaţi au ales să participe la premierea echipajelor de copii care s-au calificat în etapa judeţeană a concursului. Astfel, societatea Austrotherm, membră a grupului austriac Schmid – Industrie – Holding, a premiat echipele clasate pe podiumul concursului cu câte un „Dicţionar explicativ şcolar” şi un pix. S.C. Agrana S.A. a oferit tuturor copiilor participanţi la concurs pacheţele cu dulciuri, iar conducerea mall-ului Galleria Piatra Neamţ a oferit tuturor copiilor pacheţele cu fructe şi apă.

„Şi în acest an, colaborarea foarte bună dintre inspectoratul nostru şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ a dat rezultate foarte bune, echipele calificate la etapa judeţeană dovedind o pregătire foarte bună şi o implicare pe măsură. Este de apreciat efortul competitorilor, al cadrelor didactice coordonatoare de loturi şi al şefilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă care s-au implicat nemijlocit în pregătirea copiilor. Extrem de disputat, concursul a confirmat valoarea lotului Grupului Şcolar Bicaz, vicecampioni naţionali în ediţia de anul trecut a concursului. La gimnaziu, lotul reprezentativ al Şcolii „Dr. Emanuel Rigler” şi-a adjudecat locul I. Aş vrea să mulţumesc sponsorilor ediţiei din acest an care au înţeles că recompensarea participanţilor la concurs reprezintă o motivaţie în plus pentru aceştia.”colonel Ioan Niţică – inspector şef

www.ziarpiatraneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.