spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

UPDATE: Eveniment în parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui: slujbă arhierească, la momentul pensionării pr. Vasile Pârcălabu (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

UPDATE… O mulțime de enoriași au venit în această seară la biserica Adormirea Maicii Domnului din municipiul Vaslui, pentru a lua parte la slujba Vecerniei, oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Ignatie. Sunt momente emoționante, întrucât preotul Vasile Pârcălabu a slujit zeci de ani, iar oamenii simt un regret pentru faptul că duhovnicul lor a ajuns la vremea pensionării. Chiar dacă va fi preot onorific și va rămâne aproape și pe viitor de fiii săi duhovnicești, ziua ieșirii la pensie reprezintă, totuși, un reper important în viața părintelui Pârcălabu, pe chipul căruia se vede, de asemenea, emoție. “Această parohie a fost însăși casa sa, iar noi am fost familia sa”, spun credincioșii, care au doar cuvinte frumoase despre preotul Vasile Pârcălabu. Sunt prezente în curtea bisericii “Adormirea Maicii Domnului” și autorități locale și județene.

RECUNOȘTINȚĂ… Astăzi, la biserica “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Valsui se oficiază slujba Vecerniei însuși Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie. Ierarhul a ținut în mod deosebit să fie prezent la Vaslui, deși, în cursul dimineții, a oficiat slujba la Mănăstirea Sihăstria, din județul Neamț, tocmai pentru că astăzi este un moment deosebit în parohia “Adormirii Maicii Domnului”, din municipiul resedinta de judet. Concret, preotul Vasile Pârcălabu, un slujitor al Bisericii foarte cunoscut în zona întreagă, fost protopop de Vaslui și duhovnic pentru mulți vasluieni, iese la pensie.

Episcopul Hușilor, aflat acum în drum spre Vaslui, a transmis un mesaj vis a vis de evenimentul de diseară, din Parohia “Adormirea Maicii Domnului”. “Mă bucur să fiu prezent la Biserica Adormirea Maicii Domnului din municipiul Vaslui, unde am ocazia să îi mulțumească public părintelui Vasile Pârcălabu pentru toată activitatea sa, pentru miile de credincioși pe care i-au spovedit, pe care i-a botezat sau i-a cununat, pentru toată implicarea sa. Faptul că părintele Vasile Pârcălabu s-a pensionat nu înseamnă că dânsul nu mai este preot, el va rămâne în continuare la biserică, în calitate de preot onorific, pentru că la noi nu există noțiunea de retragere din activitate. Preot rămâi pentru totdeauna. Noi suntem în permanență preoți, iar atunci când un preot se pensionează înseamnă doar că nu se mai ocupă de treburile administrative, făcute până acum. Tin să îi mulțumesc încă o dată părintelui Pârcălabu, pentru toată activitatea sa și sper ca Dumnezeu să îi dea multă sănătate”, a precizat Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Ignatie. Slujba Vecerniei de la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui a inceput la ora 18:00.

Preot Vasile Pârcalabu și PS Ignatie
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri