EXCLUSIV! Amendă luată de Spitalul Județean de Urgențe Bacău. Secția de Psihiatrie, găsită în ultimul hal de un control al Ministerului

Potrivit unui răspuns oficial, remis la solicitarea noastră, cele mai multe nereguli aveau legătură cu starea fizică a clădirii în care funcționează secția, însă inspectorii au descoperit și faptul că nu se face curățenie și dezinfecție . „Saloanele necesită lucrări de reparații, igienizare, văruire, la fel și spațiile de pregătire, (…)secția nu este conectată la grupul electrogen și instalația de oxigen a spitalului. La nivelul sălii de mese se utilizează veselă degradată și nici nu se efectuează operațiunile de curățare și dezinfecție”, se arată în răspuns.

Pentru această ultimă abatere, spitalul a și fost sancționat cu 1.000 de lei, pentru restul problemelor primind termene de conformare.

„Știu că veselă am achiziționat, iar în ceea ce privește curățenia spațiilor deja secția a fost mutată temporar, unde funcționa înainte secția ORL, iar la momentul la care corpul de clădire va fi renovat, sigur că și Psihiatria va funcționa în spații la standarde europene”, a declarat managerul SJU Bacău, Adrian Popa.

Mai grav, dincolo de mizerie și veselă veche, este că inspectorii ministerului au descoperit nu se respectă normele de amplasare a paturilor și numărul de grupuri sanitare, iar „din dotarea minimă obligatorie a secției lipsesc sala de tratamente și sala de psihoterapie și nu există cameră de izolare, iar în registrul de contenționare și foile de observație clinică generală nu se menționează gradul de contenționare, iar înregistrarea evaluării stării pacientului se face la 30 de minute”, se mai arată în raport.

Dacă o parte din paturi s-au înlocuit restul problemelor nu sunt soluționate.  „Chiar și dacă ne mutăm înapoi, ar trebuie, pentru a face sălile lipsă să mai primesc un etaj. Dar asta va fi abia după ce se termină consolidarea și se va face recompartimentare. Ar fi foarte bine să primesc mai mult spațiu. În rest, cameră de izolare nu avem și nici nu vom face. Noi am optat pentru imobilizare”, a declarat șefa secției, dr. Carmen Covrig. https://zdbc.ro/exclusiv-amenda-luata-de-spitalul-judetean-de-urgente-bacau-sectia-de-psihiatrie-gasita-in-ultimul-hal-de-un-control-al-ministerului/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ