6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

Experimente pe elevi

- Advertisement -

NOI ÎNCERCÃRI Testãrile pilot care presupun întocmirea unui portofoliu personal al elevului si o predare diferentiatã a profesorului încep de mâine. Sunt vizati elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a din mai multe scoli vasluiene.

De mâine, sute de elevi din judetul Vaslui intrã în febra evaluãrilor pilot. Este vorba de o serie de testãri care va stabili nivelul de cunostinte ale copiilor si va schimba modul cum învãtãtorii si profesorii vor lucra la clasã. Evaluãrile pilot vor pune bazele unei învãtãri diferentiate, în functie de capacitatea fiecãrui elev în parte. Prima testare este programatã mâine, la clasa a IV-a, în unitãtile pilot stabilite de Centrul National de Evaluare si Examinare. Este vorba de Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 „Vasile Pârvan” Bârlad, Scoala cu clasele I-VIII „Mihai David” Negresti si Scoala cu clasele I-VIII „Manolache Costache Epureanu” Epureni. Evaluarea nu se finalizeazã printr-o notã sau printr-un calificativ.

De testãrile pilot nu vor scãpa nici elevii claselor a VI-a din Scoala nr. 7 „Constantin Motas” Vaslui si Scoala cu clasele I-VIII Feresti. Testarea va avea loc pe 16 mai, la Limbã si comunicare, respectiv Matematicã si Stiinte. Pe 22 si 23 mai vor fi testati elevii claselor a II-a de la Grupul Scolar Murgeni si Scoala „Ion Agarici” Muntenii de Sus. Acestia vor fi evaluati la competente de receptare-producere a mesajelor si la Matematicã. Rezultatele obtinute la evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a sunt valorificate prin elaborarea planurilor individuale de învãtare, consemnarea lor în portofoliul educational al elevului si informarea pãrintilor în legãturã cu dezvoltarea competenţelor evaluate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.